Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (489)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Jedna hvězdička za pěkné záběry. Tedy, myslím, že těch několika opravdu povedených záběrů bylo pro takhle blbý film škoda. Druhá hvězdička za sekernické kousky! Hell yeahh!!! Kdyby radši natočili film o Rubači Drvoštěpovy, to by mělo jistě lepší hodnocení. Ale plýtvat tolika penězi na hustě temnou atmosféru u takovéhle sračka, to mi přijde veliká škoda. Navíc totálně zprznit tak váženou postavu dějin. WTF? Inu, zůstanu u toho pozitivnějšího: Chtělo by to víc filmů se sekernickými kousky.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

První a nejlepší film ze série agenta Bourna. Ostatní díly mají sice také našlapanou akci a neuvěřitelný spád a napětí, ale tento první film má tu nejhustější atmosféru! Vynikající herci, vynikající akce a choreografie. Svižný střih skvělý soundtrack. Evropské prostředí dodává též k atmosféře svůj podíl. Agent bez minulosti nebude nikdy minulostí. Je to prostě pecka.

plakát

Akira (1988) 

Epická sci-fi podívaný se zajímavými filozofickými myšlenkami. Geniálně, krutě a osobitě vyprávěný příběh z budoucnosti. Zvolená forma filmu, anime, je naprosto správná a ještě podporuje celou myšlenku snímku, vizualitu nepočítaje. Akira je je kult a je to silný film, na který se čas od času prostě musím podívat znovu.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Líbilo se mi to. Nebylo to nějak extra záživné, ale mělo to výpovědní hodnotu i tempo, bylo to pěkně zpracované. Za mě 3.6*

plakát

Amadeus (1984) 

Není jiná. Tenhle film je master piece! Je prostě kouzelný! Plný nádherné hudby! Dětinského optimismu. I zdrcujícího realismu.

plakát

Amarcord (1973) 

Živé, hravé, krásné, smutné, nostalgické, střeštěné i zaražené. Prostě celkem komplexní záležitost. Kdo neví, jak tento poem číst, tak se v něm asi ztratí. Ale každopádně jde o příjemnou podívanou plnou života.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Už mě fakt nebaví remaky, které se remakují znovu a znovu každý rok. A navíc ne nijak excelentně. Chápu, že se udělá remake nějakého filmu z 60. let, ale proč proboha remakovat Spider-Mana hned po skvělé trilogii Sama Raimiho? World's getting mad! Or I don't know...

plakát

American Mary (2012) 

Tento snímek mne nadchl. Na prvním místě mě zaujaly obrazovost.Práce s kamerou a světlem tady prostě fungovala. Hned, a ne příliš daleko, za tím výběr postav. Super! Hlavní hrdinka: Bloody Mary byla nejen kočka, ale velice dobře seděla do své role. To samé platilo o všech ostatních. Vynikající! Je pravda, že možná pro trochu labužničtějšího diváka, ale opravdu dokonalé!

plakát

Americká noc (1973) 

Just filmin'. Ani bych snad tento film nenazval filmem o filmu, byť jím je. Je to ale především film o filmotvůrcích. Film o filmařích. O režisérovi, skriptce, klapce, o hercích a herečkách, o kameramanech, kostimérkách, zvukařích, produkčních, rekvizitářích, making off fototýpcích, atd. Je o starostech a radostech na place i všude okolo toho. Je to krásný klenot o filmařích nejen pro diváky, ale i pro filmaře.