Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (450)

plakát

Zátopek (2021) 

Velice příjemný s koukatelný životopisný film. Nepřehání to ani s politikou, ani s adorací. Seznámil mě s významnou osobností, o které jsem toho zas tolik nevěděl. Měl velmi dobře vytvořenou atmosféru 50. a 60. let a perfektní design a propriety. Jediné, co mi všeobecně u těchto historických snímků chybí, a to i u zahraniční produkce, je malý důraz na snahu o dobovou autentičnost řeči. Jediný trochu světlejší okamžik byl komentátor z olympijských her v Helsinkách 52. Ten to asi nastudoval z dochovaných záznamů a snažil se o dikci a intinaci. Ostatní mluvili jak pražští mileniálové s minimem snahy. Vyloženě to bílo do uší na Valašské svatbě.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Velkofilm, který si budu muset dát ještě jednou, abych pochopil všechny ty složité dějové linky a několikanásobné retrospektivy. Každopádně velmi atraktivním způsobem zpracované těžké téma.

plakát

Vzpomínky na Itálii (2020) 

PŘíběh přesně podle šablony, děj zcela očekávatelný, ale přesto příjemná podívaná. Hlavně díky toskánské přírodě a atmosféře

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Mechanic, že mě, jako hoteliéra, tenhle seriál skoro deset let míjel. Celkovou atmosféru provozu hotelu velmi dobře vystihli a některé postavy jsou byly jak ze života. Některé díly se fakt provedly a bylyvelmi vtipné, nejvíce asi ten s točením porna na pokoji. To jsme se fakt mlátili smíchy. O to víc pak zamrzel nevýrazný konec, takové vyšumění do ztracena. Asi už to autory nebavilo, tak to nějak narychlo zařízli.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Takový pěkný feel good film. Připomněl mi starý vtip “a vy zase bijete černochy”. To v těch Státech v 60. letech bylo fakt tak zlé? Dnes to mají zase skoro naopak, ale tohle muselo být skutečně šílené.

plakát

Barbie (2023) 

Co to mělo být? Film pro malé holky, pohádka, nějaká hluboká metafora, parodie, muzikál, dvouhodinové reklamní spot? Chvílemi jsem fakt nevěděl, co si mám myslet. Asi to bylo spíš točeno pro ženy, sice jsem to s očekáváním nějaké hluboké myšlenky a rozuzlení dokoukal, ale ale nějak mě to nechytlo. Nechápu cely ten hype kolem toho filmu.

plakát

Ferrari (2023) 

Absolutní povinnost pro každého autíčkáře, i když film je spíš o vztazích a jednom roce v historii firmy a rodiny Ferrari. O autech a závodech, hlavně o Mille Miglia je to samozřejmě také, ale to tolik, jako třeba v Le Mans nebo Grand Prix. Celý film jsem vydržel v napětí a soustředění a závěr mě dostal úplně.  Film je podle skutečných událostí.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Další z řady výborných filmů z automobilovou tématikou, tentokrát o tom, jak chudý britský gamesník ke štěstí přišel. Samozřejmě jede to podle vyzkoušených notiček s tradiční vývojovou linkou, ale je to plné napínavé akce, skvělých záběrů a ani chviličku to nenudí. Tradiční lokace jako Nürburgring nebo Le Mans to navíc pěkně okoření.

plakát

Paní Harrisová jede do Paříže (2022) 

Nejsem cílová skupina, díval jsem se na to na popud mé drahé ženy. Nemohu říct, že jsem přímo trpěl, zkouknul jsem ten film vcelku s chutí, je to taková po srsti náladovka. Ale chybí tomu nějaká jiskra, zápletka, nějaká větší hloubka. Je to taková přeslazená pohádka pro ženy. Navíc mě tam strašně rozčilovalo, jak tam několik vedlejších rolí hráli černoši. V té době si nemyslím že by tam patřili. Nevím koho tím kdo chce balamutit. I samotní černoši se tím přece mohou cítit urážení.

plakát

Život a doba soudce A. K. - Série 2 (2017) (série) 

Druhá série výrazně slabší. Některé díly vyloženě bez pointy (hokejista), jiné byly lepší (silniční pirát). Nicméně celkem seriál ztratil kouzlo první série a postranní linie, která probíhá přes celý cyklus (případ ruského mafiána a úloha soudcova kámoše) mi přišla celkově protivná, nerealistická, zbytečná a spíš samoúčelná, aby jednotlivé nezávislé případy měly nějakou společnou nit.