Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (450)

plakát

Nebožtíci přejí lásce (1972) 

Shlédnuto na doporučení. Starší film, který jsem před tím nikdy neviděl, nějak mi unikl. No, čekal jsem větší bombu. Je to trochu moc dlouhé a chvílemi nuda. Jinak samozřejmě krásná slunná jižní Itálie, atmoška, vespy, fiátky, super vohozy… Časem to trochu vyčpelo, ale je tam stále pár fórků, kterým jsem se zasmál i dnes.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Zdejší hodnocení sice není nijak závratné, ale já tu pohádku hodnotím docela pozitivně. Byl v ní vtip, mělo to spád a výprava byla perfektní. Příběh na pohádku docela standardní, neurazil ani výrazně nepřekvapil.

plakát

Uprchlík (1993) 

I po třiceti letech stále koukatelný thriller, který je od začátku až do konce napínavý.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Velmi slušné pokračování. Já jsem naprosto spokojen. Indy, jak má být. Vykrádačky starých hrobů a krypt, honičky, humor, nacisti, šifry a cestování po celém světě.

plakát

Věčně mladá (2015) 

Tenhle film mě hodně bavil. Narazil jsem na ukázku někde na netu, scéna jak hlavní hrdinka vchází do domu Harrisona Forda. Těch asi pět minut mě nalákalo si film najít a pustit, i když trochu mi to zaspoilovalo zápletku.  I v osobní rovině mě film hodně oslovil a některé detaily jsou mě samému hodně známé.  Samozřejmě je to americký romantický film, takže s pár klišé a patosem je třeba počítat, ale dalo se to vydržet. Po nějaké době se na to zase také znovu podívám.

plakát

Jak přicházejí sny (1998) 

Film o životě a smrti a co přichází po ní. Mnoho myšlenek sdílím a svět jako v tomto filmu jsem schopen akceptovat. Ale trochu mi film přišel moc přeslazený, “americký” a trochu plný klišé.

plakát

Prometheus (2012) 

Sice to zpočátku zní lákavě, expedice na planetu, kde najdeme odpověď, kde se vzal člověk a kdo jej stvořil. Ale rozuzlení je totální slátanina a v podstatě mě to přestalo bavit, že mě bylo úplně jedno, jak to dopadne a jestli se někdo zachrání nebo ne.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Dvojka lepší než jednička. Bohatější na povede SL frky, děj dobře osejpá a postavy jsou tak nějak živější.  Méďa bojuje u soudu za svoje občanská práva, o která znenadání přišel.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Výpravná navoněná, ale prázdná jednohubka, na kterou zapomenu do pár dní. Sice je film pěkně udělaný a prošpikovaný efekty a 3D kouzly, dějově jsem neviděl nic nového. Jen klasické šablonovité postupy, hon za pokladem, záporák, pár drobných zvratů, třeba s divochy a k tomu pomalu se rodící vztah mezi hlavními postavami. Aspoň ta animovaná kočkovitá šelma se povedla.