Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Hudební
  • Dokumentární

Recenze (120)

plakát

Vlastníci (2019) 

Upřímně: moc nechápu označení komedie. Tohle je depresivní drama.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) odpad!

Bizár. Chtěla jsem na tom najít něco pozitivního, ale způsob, jakým zkur*ili třeba písničky od Rammsteinů se nedá hodnotit jinak než nejnižším hodnocením. Umělohmotný masky, rozteklý ksichty, třpytky, všeprostupující trapnost.

plakát

Parazit (2019) 

Nebavilo mě na tom právě to, co všichni vychvalují - promíchání několik různých žánrů. Konec byl nereálný.

plakát

Trhlina (2019) 

Příjemné překvapení. Doporučuji před návštěvou kina nejdříve přečíst knihu od Jozefa Kariky, mnohem lépe pochopíte děj filmu. Čekala jsem, že z toho bude béčkový horor se špatnými hereckými výkony, ale herci byli dobří a film se dost držel knižní předlohy. Jak už tu bylo psáno, opravdu nechápu, proč do slovenského filmu cpou české titulky, akorát to rušilo při sledování. Slovenštině snad všichni rozumí, či nie? "Dej si pozor na les, ať tě nespolkne..."

plakát

Jiný svět (2014) 

Film až moc "bohémský", hrající si na art, přitom ale úplně jalový stejně jako hlavní hrdinka, hipsterka, která hledá sama sebe a z jejíchž úst zaznívají velmi "hlubokomyslné" výroky o světě a lidech vůbec. Amatérský film, divná kamera, herci hráli kupodivu dobře, až na Michaela Madsena (viz scéna s kufrem, která vypadala jako parodie). Úvodní scéna filmu byla hrozná, už ta napověděla, že se bude jednat o brak. Hudba by se hodila leda tak do reklamy na prací prášek. Ten film mi prostě připadal prázdný a nudný.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Takové to, když už dopředu očekáváte, že ta pohádka nebude nic moc, ale nakonec je ještě horší, než jste předpokládali. Denis Šafařík nehrál, pouze deklamoval repliky, což by i neherec zvládl lépe. Neklan vzhledem připomínal Severuse Snapea, Pavel Kříž si vystačil s jedním výrazem. Konec, kdy čertice je potrestána tím, že má páchat špatné skutky, byl opravdu postavený na hlavu, ostatně jako celá tahle nepohádka. Ztráta času. Jedna hvězdička za pěkné kostýmy.

plakát

První člověk (2018) 

Kdyby to bylo o půl hodiny kratší, bylo by to lepší. A s každým dalším filmem, kde hraje Gosling se utvrzuji v tom, že kdyby neměl tak hezkou tvářičku, určitě by nebyl tak hojně obsazován do filmů, protože všechno hraje stejně...

plakát

Lynč - Vítejte v Buchnově (2018) (epizoda) 

Velká očekávání, hodně reklamy, ale překvapení se nekoná. Srovnání s Pustinou je spíš úsměvné. První díl nudný, pomalý, s rušící a k příběhu se nehodící hudbou. Mám pocit, že Česku chybí kvalitní tvůrci hudby k filmům. Proč všude cpát klavír a basu? Neexistují jiné hudební nástroje? Co takhle trochu elektroniky? Hudebně jsme ve filmech (s několika málo výjimkami) sto let za opicemi. Matěj Anděl nevýrazný. Uvidíme, co další díly, ale tohle byla nuda a šeď.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Film nepřinesl dějově vlastně nic nového, co bychom se nedočetli už v reklamním popisu filmu, takže z toho důvodu pro mě trochu zklamání. Ono 77 minut na rozvinutí nějakého děje taky není moc. Byly tam vtipné momenty a hlášky, ale nic, co si zapamatujete (kromě podle mě velmi vtipné narážky na Scény z manželského života Ingmara Bergmana, kterou ale zaregistrují asi jen filmoví fandové).

plakát

Mlčení (1963) 

Psychologický film s mnoha metaforami, který se dá vyložit několika způsoby. Připadalo mi, že dvě sestry nejsou ve skutečnosti dvě osoby, ale jedna bytost trpící maniodepresivitou/rozdvojením osobnosti/bipolární poruchou a celý film je vlastně studií tohoto psychického onemocnění a toho, jak takový člověk jedná v mánii a v depresi. Hotel a okolí hotelu byly metaforou okolního světa - hlavní hrdinky nerozuměly cizí řeči (absence komunikace, ale i vyjádření bariéry mezi sestrami/sestrou a lidmi v okolí). Zároveň tam byly takové až snové sekvence (tank, trpaslíci), které mi připomněly sen z dalšího Bergmanova filmu Lesní jahody. Rozhodně film k zamyšlení.