Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (7 154)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Do nejmenšího detailu vycizelovaný ideální hollywoodský zážitek. Obrovská porce nostalgie a dobře zužitkovaného hvězdného třpytu Toma Cruise, o kterém se psaly oslavné ódy už v době Československého filmového ústavu. Přečkat ta covidová omezení se vyplatilo.

plakát

Blade Runner (1982) 

Klasická melancholická noirová sci-fi, na kterou se po letech podařilo navázat. Takže ve světě replikantů můžeme prožít víc času nejen na stránkách knižních pokračování, pokud tedy máme chuť. Na počátku byl román Philipa K. Dicka Do Androids Dream of Electric Sheep? ze 60. let (odvozený od jeho krátké povídky The Little Black Box). Film samozřejmě primárně rozvíjí estetiku osmdesátek a tak je to z dnešního pohledu hodně zajímavý mix, zvlášť, když Harrison Ford hraje svého Ricka Deckarda jako soukromé očko Philipa Marlowa. Výborná je taky dvojice Daryl Hannah a Rutger Hauer.

plakát

L.O.L. Surprise: The Movie (2021) 

Neskutečně kreativní podívaná. Všechny tyhle filmy a seriály, které se produkují posledních 20 let k různým hračkám mívají často spornou kvalitu, někdy jsou zkrátka jen nekonfliktním doplňkem k liniím hraček a nabízejí příběhy a prostředí, které mohou děcka napodobovat při vlastním hraní. Ale tenhle mix L. O. L. surprise a linie movie magic, to je něco. Jako vždycky to citlivě vychází ze základního konceptu Vzpoury hraček a rozvíjeno je to dnešními možnostmi, kdy i malé děti mohou fungovat během svých her jako filmaři. A to doslova, protože řeší za pomoci 3D brýlí vstup do filmového studia / herního světa a účast na natáčení skvělého filmu, ke kterému je potřeba vybrat vhodný konec ze čtyř možností. Samozřejmě všechny varianty jsou k dispozici jako samostatné hrací sety. Geniální kombinace nejen žánrů, ale celkově filmového kouzla, které stále ještě funguje i ve světě lineárního vysílání a VOD. Tady má svou poctu úplně všechno, včetně drive-in kina. Osobně jsem si nejvíc oblíbila skvělou kombinaci záporák / hrdina v podání Ms. Direct a černobílou scénu ze strašidelného zámku, kterou ve finále rozsvítí Technicolor.

plakát

Iva Frühlingová: Tik ťak (2021) (video kompilace) 

Cosi mrazivého z nové éry Ivy Frühlingové. Ale nezastírám, že s Pierrem Richardem jsem ji měla radši.

plakát

Iveta (2022) (seriál) 

6/9 Nová minisérie Iveta aspiruje na podobný koncept, jaký byl věnován Marii Terezii. Půjde tedy o opulentní projekt rozložený na několik let s cílem propagovat novou produkci Voyo Originál. Je to tedy ambiciózní záležitost, která by se chtěla vyrovnat zajímavým projektům mezinárodních kabelových televizí, ale určená výhradně pro náš malý rybníček. Marie Terezie se dočkala 8 dílů, Božena 4 dílů, ale Iveta je obě strčila do kapsy s 9 díly. A přesně v takto nastaveném poměru hodnot si tu žijeme.

plakát

Vrať se, Sábinko (1952) 

Come Back, Little Sheba jsou klasická 50. léta, předlohou byla tehdy nová hra debutujícího Williama Ingeho, dusné drama bylo ověnčeno za své tlačení na pilu veškerými cenami a všichni byli spokojeni. Zejména oceněná Shirley Booth. Ale to, co bylo tehdy považováno za realismus, dnes už dávno realismem není, ostatně jako většina tehdejších hitů. Dnes už je to jen okénko do poválečného Hollywoodu, který našel spásu v ženské, která se nechala připoutat k domácímu krbu.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Zatímco původní Jumanji je klasika v žánru rodinného filmu, variace Zathura už cílila výhradně na menší děti, tak moderní Jumanji je čistá zábava pro fanoušky Jacka Blacka a Dwayna Johnsona. Pokud vás ti dva baví, budete spokojeni, pokud ne, můžete s klidem vynechat.