Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (165)

plakát

Trampoty vodníka Jakoubka (2005) (TV film) 

Nenáročná a celkem pohodová pohádka, jako dělaná na víkendové odpoledne.

plakát

Přežít Vánoce (2004) 

Mám pocit, že někteří viděli jiný film než já. Dle mého na CSFD nedoceněná solidní komedie, svěží, originální a celkem vtipná.

plakát

Neříkej nic (2001) 

Mnohokrát provařená zápletka průměrného thrilleru s milostným trojúhelníkem, jehož vrcholem je bezcitný prachatý manipulátor.

plakát

Tichá noc (2002) (TV film) 

Průměrné a trochu nudné drama o tom, jak duch vánoc zakopal na jeden den válečnou sekeru mezi americkými a německými vojáky.

plakát

Oktapodi (2007) 

Vtipná animovaná jednohubka ochucená notnou dávkou optimismu. Pustím si to možná každé ráno před odchodem do práce.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Hoď kamenem, kdo jsi bez viny aneb kdo chce posuzovat cizí viny, ať si napřed zamete před vlastní prahem. Je vůbec možné spravedlivě posuzovat konání člověka před desítkami let současnýma očima někoho, kdo v té době nežil ? Morálka je fyzikální veličina velmi nevděčná a nestálá, která se stále ochotně přizpůsobuje novým nositelům a novým podmínkách své další existence. Odpusťme a otevřme pořádně své oči, protože nová doba sebou nese i nové křivdy, páchané novými nositely nové pokřivené morálky, obhajující nově páchaná zla na lidech i celých národech. Toto televizně inscenační drama mě bohužel neumožňuje vidět svět jinak než černobíle a takto silné kontrasty jsou velmi záludné a nebezpečné.

plakát

(1998) 

Přiznám se, že vzhledem k tomu, jaká pověst "Pí" předcházela, jsem mírně zklamaný. Fascinujícím způsobem jsem byl vtažený do depresivního labyrintu duše matematického podivína, nicméně tím moje fascinace skončila. Celý příběh mi přišel trochu amputovaný, pořád mi tam něco chybělo, z čeho bych si tzv. sedl na prdel. Narozdíl od Darrenovy Fontány mi vadila absence naplnění celého příběhu, aby mi to celé dávalo nějaký hlubší smysl. Ovšem fascinace záhadou čísla, jenž má být údajnou podstatou našeho světa i celého vesmíru mi ležela v hlavě dost dlouho. Přírodní a fyzikální zákonitosti, vznik a podstata vesmíru, víra v osud, má nebo nemá vše nějaký skrytý význam a smysl, který by dal smysl a význam i té naší lidské existenci ?

plakát

Avatar (2009) 

Co říci, mnohonásobný vizuální orgasmus. Mám ale strach, že po odeznění euforie přijde kocovina, protože kromě tolik podařeného vizuálu Avatar nenabízí nic, kvůli čemu bych si jej chtěl doma čas od času pouštět.

plakát

Na velikosti záleží (2009) 

Jak s humorem udělat z handicapu přednost. Vcelku průměrná komedie na stokrát obehrané téma "Jsem tlustý, co s tím". Některým určitým divákům jistě dělá dobře, že je někdo tlustší než oni a nestydí se za to. Mít o 30 kg víc, přidal bych hvězdičku.

plakát

Předvolání do pekla (2002) 

Takové trochu divné a trochu úchylné "cosi" na jedno podívání. Přišlo mi to jako jeden velký zmatený chaos. Tento druh filmů mě nebere.