Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (90)

plakát

Artemis Fowl (2020) 

Dobře, není to film TOP kvality, ale rozhodně to není odpad, jak je tu mnohými prezentováno. Předlohu neznám a špatný film bych určitě poznal. Tento jsem se zájmem dokoukal do konce, ano byly tam dějové zvraty, které by chtěly více času pro opodstatnění, ale určitě se na něj někdy podívám znovu a budu se těšit na případné pokračování.

plakát

Bez návodu (2013) 

Krásný film. Komedie a drama, vtipné a úsměvné situace fantazie střídá drsná realita. Ale o tom to asi je, je to prostě přenesený život do podoby filmu. Nemůžete ho brát příliš vážně a přeci to někdy jinak nejde. Za mě, je to krásný kousek, na který se rád podívám znovu. I když potitulkovou scénu bych s klidem vynechal a nechal raději ještě v klidu doznít závěr filmu.

plakát

Velká ryba (2003) 

Vzpomínám si, když jsem ho viděl poprvé. Byl letní večer a promítání pod širým nebem. Pocity, vzpomínky a dojmy se mísily s dějem filmu. Krásný film, krásný příběh, krásné vyprávění.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Nemůžu si pomoci, tento film se mi líbil. A to i přes dost hořkou chuť v závěru.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Po shlédnutí první a druhé série nezbývá než tvůrcům zatleskat. Vzít předlohu a zabalit ji do současné doby, ale tak, že to nijak neruší a současně zůstávají všechny detaily... to je prostě skvělé.

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Jsem rád, že něco takového vzniklo. Jsem rád, že jsem to mohl vidět i když jen ze záznamu. A jsem rád, že na toto představení už tak dlouho lidé chodí pro nabrání sil, nalezení směru, zamyšlení a nebo jen pobavení.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Velmi zajímavý film s krásnou hudbou a dost optimistickou představou, co by se dělo, kdyby se něco takového stalo. Ale na druhou stranu je to příjemná změna od jiných katastrofických snímků, kde se lidé vzájemně vraždí, jsou drceni čímkoli a po tisících umírají. Nejde tu o potřebu uniknout, utéci před katastrofou, ale zvládnout ji, překonat a pokusit se s ní žít dál.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Krásný film. Našel jsem ho úplnou náhodou a viděl už několikrát a jsem jím uchvácen. Klidné pasáže střídají vypjaté a stále se stupňující napětí je ohromující. Závěrečná scéna Franka a April u snídaně je až strašidelná a pak ještě krásně dotažena klidnou a přeci tak dramatickou hudbou.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Nemám k němu co jiného říci než, že si ho vždy rád pustím znovu.

plakát

Avengers (2012) 

Viděl jsem ho v kině a výborně jsem se bavil. Viděl jsem ho doma a rád se na něj zase podívám. Líbí se mi jak po předešlých filmech jednotlivých hrdinů přichází pořádné vyvrcholení. Pravda, že po opakovaném shlédnutí jsou pasáže, které se zdají spíše výplňové, ale filmu to nijak neškodí. Scény, kde se utkávají jednotliví Avengers mezi sebou jsou dobré a závěrečná bitva je dokonalá. Výborná práce s kamerou umocněná skvělou hudbou.