Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (90)

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Na komixy to nebude mít nikdy. Animované verze byly také zvládnuté mnohem lépe a hrané... prostě odnášejí to, že jsou hrané a montuje se do nich stále moc rádobyvtipných situací a narážek, které místo aby vše pozvedaly naopak srážejí. Za sebe můžu říci, že jsem se obával, co provedli tentokrát, ale s drobnými připomínkami můžu říci, že už je to alespoň skousnutelný průměr s několika dobrými momenty.

plakát

Bez návodu (2013) 

Krásný film. Komedie a drama, vtipné a úsměvné situace fantazie střídá drsná realita. Ale o tom to asi je, je to prostě přenesený život do podoby filmu. Nemůžete ho brát příliš vážně a přeci to někdy jinak nejde. Za mě, je to krásný kousek, na který se rád podívám znovu. I když potitulkovou scénu bych s klidem vynechal a nechal raději ještě v klidu doznít závěr filmu.

plakát

Justin Bieber's Believe (2013) 

Co se mi na tom líbí: To že to vzbuzuje emoce, některé nápady koncertní scény, nahlédnutí do zákulisí vzniku koncertu (ale to je u dokumentu celkem předpokládatelné, že). Co se mi na tom nelíbí: To že to vzbuzuje extrémní emoce, prvoplánovost některých promluv, komentářů a situací. Dále nakolik je to opravdové a nakolik hrané, ale to se stejně nikdy nedovíme. Co by mě zajímalo: Kolik fanynek ochraptělo během koncertu? A zda by Justina samou láskou, někdy hraničící s fanatismem, roztrhaly na kousky, aby měly kousek svého idolu.

plakát

Velká ryba (2003) 

Vzpomínám si, když jsem ho viděl poprvé. Byl letní večer a promítání pod širým nebem. Pocity, vzpomínky a dojmy se mísily s dějem filmu. Krásný film, krásný příběh, krásné vyprávění.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Nemůžu si pomoci, tento film se mi líbil. A to i přes dost hořkou chuť v závěru.

plakát

Justin: Jak se stát rytířem (2013) 

Snažil jsem se naladit na notu tohoto filmu, ale nepodařilo se. Dějově je dost chaotický, postavy mě nijak neoslovily až na schizofrenického čaroděje, který mě překvapivě pobavil. Myslím, že hodinová stopáž by filmu slušela více, děj by nebyl tak vláčný a svižnější tempo by snad dalo rychleji zapomenout na to, že jste se na to dívali. A prosím, nesrovnávejte ho s Brave, to si Brave nezaslouží.

plakát

Zataženo, občas trakaře 2 (2013) 

I když je děj značně předvídatelný a nevím proč jsem stále myslel na Apple je to příjemná oddychovka.

plakát

Motýl na rameni (1978) 

Film má zajímavý děj, do kterého je divák vržen stejně nečekaně jako hlavní hrdina. Dramatické situace se postupně skládají, až vidíme celý obrázek zápletky filmu. I přesto, že mě film oslovil, jsem přes jeho dost volné tempo nedokázal udržel pozornost. Ani mi nechyběla nějaká akce, psychologie byla silnou stránkou děje, ale různé prostoje tempo prostě shazovaly.

plakát

Faktor 8 - Smrtící virus (2009) (TV film) 

Co to bylo? Zařadil bych tento film i žánru komedie. Pokud se budeme na snímek dívat jen jako thriller tak nás převálcuje až neuvěřitelná stupidita všech "profesionálů" v druhé polovině filmu. Dokonalé jsou scény, kdy je sice nějaké východisko, jak třeba nějakou hypotézu potvrdit, ale protože "to by trvalo dlouho," tak raději saháme k ještě pomalejšímu nicnedělání.

plakát

Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!! (2014) (divadelní záznam) 

Tak takhle opravdu ne.Raději komornější verzi, kterou uvádějí v Celetné. Toto byl Cyrano bez Cyrana, verše bez veršů a zpěv bez zpěvu.