Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Thriller

Recenze (153)

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

Viděno 2.5 série. Dokoukáno v roce 2023.

plakát

One Tree Hill (2003) (seriál) 

Celkem viděno 7/9 sérií. První 4 teen-drama série jsou velmi odlišné oproti následujícím, kde se dost mění i žánr.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Každý díl viděn "nespočetně krát" v češtině i angličtině. Důvodů, proč právě tento seriál je příliš mnoho :))

plakát

DoktorKA (2014) (pořad) 

Účel by neměl světit prostředky, byť je chválihodný. Cajthamlovou a ty její hosty lze vystát maximálně 10 minut, pak mě z těch psychologicky duchaplných žvástů začala přepadat gastroenteritidiální horečka.

plakát

Interstellar (2014) 

Hned jak se mi přestala točit hlava po zhlédnutí, jsem si říkal, že trailery byly lepší. Pokud čekáte podobnou nálož jako u Inception a tudíž podobný efekt překvapení, můžete být i trochu zklamaní. Zatímco Inception táhly velkou měrou akční scény, tady silně převažuje dramatická složka, která mě osobně až tolik nebrala. V první části jsem měl chvílemi trochu pocit, že se nudím. Mnoho věcí není ve filmu vysvětleno, a tak sledujete spíše změť scén s ne úplně jasným pozadím. Každopádně pak se vše dokonale změní a člověk se po chvíli začne divit, jak komplexní dílo to je. Přestože tedy mám k filmu výhrady, je to jeden z mála filmů, které bych rád viděl víckrát. Dokonce pochybuji o tom, že by někdo v současné době byl schopen takové dílo zpracovat lépe.

plakát

Hoši z Abu Ghraib (2014) 

WTF is this shit about ...? Škoda, že někdo zvoře tak ambiciozní téma a poměrně slušnej začátek. Film strašně plave sám v sobě, jakoby autor nevěděl kudy kam a při snaze obsáhnout do těch 100 min všechny zajímavý myšlenky, zapomněl že film musí být trochu konzistentní, aby byl pro diváky koukatelný. To se moc teda nepovedlo. Ale na to, že jde o debut, tak to dopadlo ještě celkem slušně. "You're fucking soldier, it's not your job to think. You follow orders!"

plakát

Travelling Salesman (2012) 

"If P = NP, then the world would be a profoundly different place than we usually assume it to be. There would be no special value in "creative leaps," no fundamental gap between solving a problem and recognizing the solution once it's found. Everyone who could appreciate a symphony would be Mozart; everyone who could follow a step-by-step argument would be Gauss..." — Scott Aaronson, MIT. Intelektuální rozprava nad důsledky rovnosti P=NP. Líbí se mi, že se točí filmy, které rozšiřují všeobecné povědomí o matematice a jejím využití v současném světě. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi malý film, tak musím pochválit místy výbornou hudbu, bez které by byl film pro laiky jen bezbarvým obalem fádních myšlenek. Dokažte, že P=NP a vyřešíte nejdůležitější otevřený problém matematiky, změníte současný svět a přepíšete dějiny lidstva. Zatím nikdo nedokázal, že to tak není :) ...