Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor
  • Romantický

Recenze (75)

plakát

Osvícení (1980) 

Strašidelné filmy mám ráda, ale tohle mě vůbec neoslovilo, stejně jako knižní předloha, kterou jsem odložila někde v půlce. Jediný, kdo stojí za zmínku, je Jack Nicholson, ale zbytek hereckého obsazení mi byl krajně nesympatický a jejich chování se mi zdálo jen těžko uvěřitelné.. Až se budu chtít příště podívat na klasiku, tak si raději pustím Vlka. :-)

plakát

Leaving Neverland (2019) odpad!

Tento filmařský počin (v žádném případě bych to nenazývala dokumentem) sice těžce hraje na city, nikoliv však na fakta. Samozřejmě nejsem z kamene a přiznám se, že čtyři hodiny nabité emotivními výpověďmi ve mně zanechaly určitý neklid a pochyby o tom, zda Robson a Safechuck přeci jen nemluví pravdu. Chtěla jsem se na Leaving Neverland podívat s otevřenou myslí, „bohužel“ jsem ale ještě před shlédnutím neunikla několika člankům o Robsonovi a jeho neustále se měnících výpovědích, stejně jako o žalobě, kterou podali Robson a Safechuck na Jackson Estate, kdy žalují za sexuální obtěžování a požadují kompenzaci ve výši 1,5 miliardy dolarů. Obě žaloby byly sice soudem hned zamítnuty pro absenci důkazů a rozpory ve výpovědích, ale pánové se proti zamítnutí odvolali a žaloba se stále nachází v odvolacím řízení. Zmiňuji to tady proto, že jejich tvrzení „nejde nám o peníze“ mi přijde natolik směšné, že nebýt to zároveň tak ubohé, ze srdce se tomu zasměju. Samotný Robson nespočetněkrát potvrdil, že nikdy k žádnému zneužívaní ze strany Jacksona nedošlo (včetně výpovědi pod přísahou, několika televizních rozhovorů atd.) a v MJ memoáru napsal, že díky Michaelovi věří v „pure goodness of human being“ (omlouvám se, nechci prznit překladem). Ani nemluvě o tom, že například požádal MJ, zda by mohl být místem pro jeho svatbu právě ranč Neverland . Je vážně logické se chtít oženit na místě, kde byl údajně tolik let („noc co noc“) sexuálně zneužíván – ale počkat, on si vlastně uvědomil, že to bylo zneužívání teprve nedávno! Nic, mohla bych se tu o Robsonovi rozepisovat do nekonečna, ale to by nemělo smysl, nechť si každý udělá svůj názor. Nejsem žádný super fanda Michaela Jacksona, ale z lidí, jako je Reed, Robson a Safechuck je mi špatně. Nicméně smyslem této recenze by mělo být hodnocení dokumentu, takže si to shrňme do několika slov: Ubohý pokus dvou ztroskotanců přiživit se na slávě MJ, využívajíc žízně bulváru po skandálech a poprask okolo hnutí #metoo. Jednostranné, citově vydírající a naprosto zbytečné. A Oprah mě zklamala.

plakát

Ve znamení raka (2010) (seriál) 

Trochu jsem se Big C bála kvůli smutnému tématu, ale nepočítaje závěrečné epizody 4. řady (které opravu nejsou pro slabší povahy, jako jsem já :-) musím s potěšením konstatovat, že většina epizod mi vykouzlila nejeden úsměv na tváři. Obzvláště pak Sean (bratr Cathy) a jeho "trampoty" :-). Zároveň ale musím připustit, že u některých scén mě až vyloženě mrazilo (závěrečná scéna z maratonu atd.). Malý SPOILER: Možná jsem natvrdlá, ale soudě podle posledního dílu, ta doktorka - Cathyina psycholožka, co se objevuje v poslední řadě, asi nebyla skutečná, že ne..? :-)

plakát

Všichni starostovi muži (1996) (seriál) 

Ironií je, že jsem začala seriál sledovat kvůli tomu, že v páté řadě přijde můj oblíbenec Charlie Sheen a teď po skončení té čtvrté si neumím pokračování bez skvělého Mika J. Foxe představit a přiznávám, že u epizody 4x26 jsem brečela jak malá :-). Ještě když člověk ví, proč Michael ze seriálu odchází.. Musím říct, že díky Spin City jsem si ho neskutečně zamilovala a určitě si ještě někdy série 1.-4. zopakuji. :-) Palec nahoru také za skvělou Connie Britton a postavy Cartera (+ sebevražedného psíka :-) a Paula. Jsem zvědavá, jak to teď bude bez Mikyho šlapat.. :,-)

plakát

'Tis the Season for Love (2015) (TV film) 

Hezký vánoční příběh o tom, zda je důležitější jít za svou vysněnou kariérou, nebo za svým srdcem. Samozřejmě je to trochu klišé s předvídatelným koncem, ale za mě to patří k těm lepším TV filmům a Sarah Lancaster je tu k sežrání (a to nejsem na ženský :-).

plakát

Tohle jsme my (2016) (seriál) 

Mám za sebou 7 dílů první řady a jsem naprosto nadšená! Každý díl je vlastně takový mini film, příběhy jsou inteligentní, autentické a chvílemi neskutečně dojemné. Jen doufám, že tento seriál nezruší, jako spoustu dalších.. Za mě maximum 5/5 :-)

plakát

Oko za oko (1996) 

Takové nenadchne - neurazí. Ale za vidění určitě stojí, jen mi to přišlo trochu odfláknuté (nikoliv herecky - Sally Field je tady skvělá a Kiefer jakbysmet).

plakát

Já, kocour (2016) 

Mně se to náhodou líbilo, je pravda, že máme doma taky jednoho takového "pana Fouska", což je polehčující okolnost, ale pokud od filmu nečekáte bůhví co, budete se bavit. Je to podobný typ filmu jako Lhář, lhář a spol. (špatný taťka dostane za vyučenou :-), akorát že místo J. Carreyho nás tady baví rozkošný chumdeláč.. Kdo nemá rád kočky, ať na film nechodí, těm ostatním doporučuji, zvedne Vám náladu. ;-)

plakát

Klikaři (2013) 

Bože, to byla blbost! Toni Collettte tady hraje normální novinářskou šlapku, její samozvaný přítel/kameraman Charlie je totální suchar a v podstatě je to všechno úplně o ničem. Tady to nezachránil ani zpívající Ryan Eggold, ani štěk J. Deppa na konci filmu - apropo, jaký ta scéna měla vlastně smysl? Koukám, že jsou zde i vysoká hodnocení, takže mi pravděpodobně něco ušlo, nicméně pro mě absolutní ztráta času.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Za mě super! Nenapadá mě, co dalšího bych ještě od pokračování Bridget měla chtít - smála jsem se celý film téměř bez přerušení, ústřední dvojice Colin Firth a P. Dempsey na jedničku a naše "stará" dobrá Bridget skvostná jako vždy! Z vedlejších postav bych vyzdvihla doktorku Emmu Thompson, jejíž hlášky Vás dostanou do kolen :-)