Reklama

Reklama

Ve znamení raka

(seriál)
  • USA The Big C
Trailer 2
USA, (2010–2013), 20 h 16 min (Minutáž: 25–57 min)

Tvůrci:

Darlene Hunt

Hrají:

Laura Linney, Oliver Platt, Gabriel Basso, John Benjamin Hickey, Gabourey Sidibe, Phyllis Somerville, Cynthia Nixon, Reid Scott, Hugh Dancy, Susan Sarandon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Ústřední postavou tohoto seriálu je učitelka Cathy. Její život vypadá naprosto stejně jako příběh jakékoliv jiné ženy z amerického předměstí - nudně a stále stejně. Vše se ale otočí vzhůru nohama v momentě, kdy se Cathy dozví, že má rakovinu a že ji pravděpodobně nezbývá mnoho času. Rozhodne se tedy zahodit konvence a tradice a konečně se pro jednou chovat jak chce ona a ne, jak chtějí druzí. Způsob, jakým se s údělem vyrovnává ve společnosti jejího lehce nevyspělého manžela, pubertálního syna či bratra, radikálně bojujícího za záchranu celé planety, překvapí a rozesměje asi každého. (xxx-ivush)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (78)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Každý díl prvních dvou sérií je plný humoru, dramatu a skvělých nápadů. Ve třetí a čtvrté sérii, paradoxně tehdy, kdy šlo do tuhého, se začaly řešit poměrně zbytečné rodinné problémy a většina dílů pak vyzněla celkem prázdně.. Navíc v prvních dvou sériích parádní Cathy mi začala lézt na nervy a to hlavně kvůli tomu neustálému moralizování a strhávání veškeré pozornosti na sebe. Vrchol C je pro mě konec první a druhé série. Na těch pár dílů, které C má, je tam těch originálních nápadů víc než dost. Navíc má C i skvělý soundtrack a za zmínku stojí i vedlejší postavy (Andrea, Rebecca..) a bohužel i trochu odfláknutý konec..4,5* S01 - 90%, S02 - 90%, S03 - 60%, S04 - 70% ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

The Big C je hodně netradiční sitcom a nejspíš neni pro každýho. Jde spíš o postavy než o vtipný situace a podle toho vypadají i jednotlivý epizody, jejichž pojetí se snad od všech sitcomů liší. Humor je hodně chytrej a snad nejčernější široko daleko, nikdo se s tím nepáře a v každý epizodě je "fuck" minimálně dvacetkrát. Každá z postav má něco do sebe a netrvá dlouho, aby si divák zamiloval Seana, Adama, Marlene a vlastně všechny. Laura Linney je samozřejmě boží a její Cathy se chová po svý diagnóze tak všelijak, ale aspoň nevaří perník a nezabíjí lidi. Všechno co dělá je dost pochopitelný a nejednou jsem musel utřít slzu (finále první série!). Nepamatuju si seriál, ve kterým se baví dospělý sourozenci o svatbě za použití přirovnání k rodince mývalů, kterou nazvou "Mean Fuckers" a v zápětí mě dokáže dojmout k slzám. To je prostě famózní. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Ja sa nemozem stazovat, kazda cast je naozaj vynikajuca, humor, ktory vam Big C ponukne je na mile vzdialeny od politickej korektosti, ale cert to vem, hlavne, ze bavi... Kazda jedna postava je tak svojska, ze by to bez nich asi neslo... Sean, Cathy, Paul, Adam, Andrea a Marlene... Novodobi hrdinovia v kategorii cierny humor :) Som naozaj zvedava, ako toto dopadne... ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Cathy jsem si zamilovala a její černý humor taktéž. Moc povedený seriál, u kterého si vždy ráda odpočinu. Líbí se mi, že je zde ukázán život takový, jaký je. Není tu nouze o úmrtí, rozchody a věčné konflikty matky se synem a všechno je naservírováno bez zbytečných okolků. Vždy jsem překvapená jak se u jednoho dílu dokážu nasmát a přitom se za 5 minut málem rozbrečím. Jo, moc mě to baví! ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Cathy zjistí, že má rakovinu, začíná se bavit a užívá si každou chvíli svého života. Provádí zvrhlé věci, sama ze sebe si dělá legraci prostřednictvím černého humoru, baví se, stará se o svou rodinu a užívá si života tak, jako nikdy předtím. Z počátku se vše zdá velmi nadějné, divák si myslí, že se Cathy se své zpropadené nemoci dostane a vše nakonec dopadne dobře. Vtipný a psychologický seriál nechá na divákovi své stopy i dlouhou dobu, po jeho shlédnutí. Cathy se divákovi takřka mění před očima, ale nic nevzdává. Je silná a bojuje. Dávky černého humoru nadlehčují různé závažné situace, které se týkají nejen Cathy, ale i její blízké rodiny. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se měl nejprve jmenovat "The C word". Poté byl přejmenován, aby se nepletl se seriálem The L word (Láska je láska). (Pethushka)

Reklama

Reklama