Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Historický

Biografie (3)

Mikis Theodorakis (skladatel / herec)

28.05.2011

Mikis Theodorakis se narodil na řeckém ostrově Chios, ale své dětství trávil na několika místech v Řecku (Mytiléna, Kefalénia či Patras). Hudbě se začal věnovat již v dětství. V roce 1943 přišel do Atén, kde se přidal do Řecké osvobozenecké armády. Během občanské války, která vypukla mezi komunistickými a prozápadními silami po… (více)

Pjotr Mamonov (herec)

28.09.2011

Pjotr Mamonov je známý nejen pro své sugestivně ztvárněné filmové role - je totiž především hudebníkem. V 80. letech založil žánrově obtížně zařaditelnou skupinu Zvuki Mu (jejíž jedno album produkoval Brian Eno) a stal se jejím zpěvákem a autorem textů. Je znám mimo jiné svým originálním vystupováním na pódiu, kdy se během… (více)

Tommy Wiseau (herec / režisér / scenárista)

28.05.2011

Tommy Wiseau je americký režisér, herec a producent. O jeho osobním životě a mládí toho není moc známo - navzdory svému východoevropskému přízvuku Wiseau tvrdí, že vyrůstal v New Orleans a dlouho žil ve Francii. Prohlásil také, že před tím, než se začal věnovat filmu, chtěl být rockovou hvězdou.Jeho nejznámějším počinem, který… (více)

Reklama