Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (257)

plakát

Vejdi do prázdna (2009) 

Takhle halucinogenní nášup tu nebyl od dob Requiemu. Třebaže oproti Aronofskyho majstrštyku má tento snímek více slabých míst (natahovaná stopáž a hlavně slabší soundtrack je znát), celkový dojem se poměrně razantním způsobem vymyká všemu co jsem za poslední (hodně dlouhou) dobu viděl. Je to spíš zaokrouhlených 4,5 hvězd a opravdu lituji, že jsem neměl šanci tohle vidět v kině.

plakát

Ledová archa (2013) 

Dlouho jsem přemýšlel co vlastně k tomuhle filmu napsat a napadá mě snad jen to, že tak zoufale nefungující svět jsem snad ještě neviděl. A i když se snažíte uvěřit, že lidskou civilizaci tvoří stovka lidí ve vlaku, ostatní věci dávají smysl ještě míň. To by nemuselo tolik vadit, kdyby tohle scífko bylo aspoň trochu zábavné. Akce je pomálu a největší bitka je raději schovaná ve tmě. Jedinými plusy jsou tak slušné herecké výkony a samotný nápad, jehož realizace však mohla dopadnout o několik stupňů lépe.

plakát

Strom života (2011) 

Vezměte pár záběrů z přírodopisného dokumentu, přidejte několik vymazlených wallpaperů, k tomu přihoďte nějaké ty záběry objímající se, brečící, dumající, či jinak poeticky naladěné rodinky, a máte Strom života. Všechno je to moc krásné, ale nedává to absolutně žádný smysl, což nezachrání ani vymazlený vizuál, ani solidní soundtrack v čele s Mou Vlastí. Pokud si pustíte slideshow z tapetek a k tomu vaši oblíbenou hudbu, což je v podstatě to samé jako sledovat tento film, uděláte líp. Poetické a melancholické kouzlo filmu ale upřít nelze, takže jít do podprůměru by nebylo až tak fér.

plakát

Avengers (2012) 

Můj problém s Avengers je ten, že mi jednotliví hrdinové přijdou buď směšní (Thor), nezajímaví (Cpt. America) nebo je přímo nesnáším (Iron Man). Jediný Hulk se (v lidské podobě ofc:)) nechová nebo nevypadá jak šašek z cirkusu. Film je podle očekávání příšerně přeplácaný, takže jediným pozitivem je rozpočet, který je opravdu vidět. Většině konzumní audience to podle miliardových tržeb očividně stačí, více inteligentní diváci by však měli od téhle šmatlaniny dát ruce pryč.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nebylo to tak zlé jak jsem čekal, ale nálepky "nejzbytečnější film" se tenhle remake už nikdy nezbaví.

plakát

30 dní dlouhá noc: Doba temna (2010) 

Ale jo, bylo to celkem fajn, takový horší průměr. Srovnávat s původním klenotem je samozřejmě mimo mísu, tohle pokračování je béčko-céčkové každým coulem, ale to se dalo čekat už z ukázek.

plakát

Hořký měsíc (1992) 

Méně pohlcující než Eyes Wide Shut, přesto výborná filmařina + Vangelisova hudba skvělá jako vždy.

plakát

Ledová smrt (2006) 

Překvapivě slušné herecké výkony a režie, ale jinak docela zívačka. První půlka se celkem táhne a té druhé chybí nápady a lépe vygradované finále, takže ve výsledku je to takový lepší průměr.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

To, co dělalo první Třístovku tolik cool a cheesy (myšleno pozitivně) ve Vzestupu říše působí ohraným až sračkoidním dojmem. Scény jsou na sebe nalepené jak kdyby se nejednalo o film, ale o sestřih klipů ze Spartaka, CGI v akčních a masových scénách působilo velice tuctově už v trailerech, ve filmu je to ovšem ještě horší. Místy mi přišlo že se dívám na cutscény z nějaké průměrné hry. Jediným plusem tak zůstává Eva Green, jejíž Artemis vytáhla druhou Třístovku aspoň na snesitelný podprůměr.

plakát

Blade Runner (1982) 

Pokud by se mě někdo někdy zeptal na "nejzvláštnější" film, Blade Runner by si bezpochyby takovou nálepku zasloužil nejvíc. Poprvé jsem v půlce filmu usnul (ye, srsly), ale každým dalším zhlédnutím se mi tohle scifi líbilo víc a víc. Některé výtky pořád zůstávají, ale zejména Vangelisova hudba a dnes už zkultovnělý ending řadí BR mezi lepší Scottova díla.