Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (152)

plakát

Manželská historie (2019) 

Neskutečná pecka, tenhle film... perfektní scénář a naprosto fantastické herecké výkony. Bulel jsem jak želva 😭

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Naprostá pecka! Vše už bylo řečeno. Snad jen doplním, že skutečnost, že tohle je nejlepší seriál všech dob (teda aspoň, co jsem já viděl :-)), potvrzuje fakt, že ho hltala moje žena, kterou jen tak nějaká gangsterka / ptákovina nebo střílečka neohromí.

plakát

V Bruggách (2008) 

Kdybych měl film nějak stručně (a doufám, že i výstižně) charakterizovat, tak je to něco mezi Fargem a Pulp Fiction... že to pak musí být nářez? Taky že je ;-). Po dlouhé době jsem si zase výlet do kina pořádně užil. S občasnými poznámkami některých recenzentů, že je první půlka filmu rozvleklá, se nemůžu vůbec ztotožnit. Bavil jsem se od začátku do konce a vřele doporučuju!

plakát

Manželské etudy po dvaceti letech (2006) (seriál) 

5. díl mi trochu vzal vítr z plachet (díl, kdy "hlavní hrdince" na konci zemře dcera). To je přesně ta nepřenosná zkušenost, o které člověk říká: "kdo to nezažil, nedokáže si to představit"... a naslouchající si myslí, že si to dokáže představit a že je to fakt strašný. 5 minut, hodinu, jeden den, možná týden je z toho špatnej, ale pak už si na to jen občas vzpomene. Dotyčný, komu se to ale opravdu stalo, s tím žije zbytek svého života.. a v tomhle případě neuvěřitelně smutného života :-(. Tenhle dokumentární cyklus je fakt strašně silnej! Kam se hrabe blboučká reality show!

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Ano, vím, že to není tak úplně na pět hvězdiček, ano, viděl jsem i konec (celý film jsem si přál, aby to dopadlo podobně, i když jsem vymyslel lepší variantu), ale nemůžu si pomoct! Ve filmu je hned několik neazapomenutelných scén. Za všechny bych jmenoval "seznamovací" scénu v kavárně nebo tu milostnou. ... no a navíc jsem se právě zamiloval do Claire Forlani (určitě bych sám z kavárny neodcházel) ;-).

plakát

Zrůda (2003) 

Fakt nářez! Nevím, jestli jsem někdy viděl lepší hereckých výkon, než jaký předvedla C. Theron v tomhle filmu. Takhle asi nějak vypadá obrácená proměna žáby v princeznu - nikoho by nenapadlo, že jsou jedna a ta samá. Kontrast je o to větší, že tímhle přirovnáním urážím žáby a lichotím princeznám. Ano, je to především výkon Charlize, který táhne celý film - jenže takovým způsobem, že na to jen tak nezapomenu a s čistým svědomím dávám pět hvězd.

plakát

Vyjednavač (1998) 

Jako akční thriller téměř dokonalé... ono téměř si neodpustím za špetku již obligátních klišé, která ale v tomto případě příliš neruší. Navíc se nejedná jen o přitroublou střílečku, takže i trochu intelektuálně náročnější divák si přijde na své.

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Pět hvězdiček? Vlastně ano! Těžko se dá lépe natočit, oč tam běží. Naláda filmu nejdříve prosytí okolí, následně nestřežená ovládne i vaše nitro. Nedá se pak sklepat, aniž by člověk musel chvilku přemýšlet a zastavit se. Přitom vtrhne nenuceně a tak nějak mile. O hereckých výkonech darmo mluvit. Nesledujete totiž herce, ale příběh reálných lidí. Potěcha pro oko i pro duši; snad jen u lidí lačných po blýskavých efektech může vyvolat negativní ohlasy.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Tak tohle je vážně paráda! Originální, zábavné a přitom i docela hluboké. Pár drobných imperfekcí (včetně výkonu představitele hlavní role) do filmu tak nějak přirozeně zapadne a vůbec neruší. Určitě nutno vidět!