Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (152)

plakát

Ukradni, co můžeš! (2001) 

"Guys,... guys! Just letting you know, Parsons is dead"... jo, jo, válka je svině, zlášť když je studená a voják se může jen škrábat na zadku, nacvičovat signály do amerického fotbalu nebo vařit herák. Stejně jako normální válka, měla i ta studená své hrdiny a oběti. O jedněch i o druhý a o jejich kombinacích vypovídá tahle šikovně střižená satira, která úspěšně balancuje na hraně mezi reálností a fikcí. Jestli chcete vidět něco z jiného soudku, nezbývá než vřele doporučit!

plakát

Šťastnou cestu (2003) 

Až si budete lámat hlavu nad tím, co vlastně Gérard Depardieu neumí zahrát, vězte, že je to snaha marná! Ten chlápek nejen že umí zahrát snad úplně všechno, ale vy většinou navíc zjistíte, že mu to baštíte i s navijákem. Bon Voyage je moc milé pokoukáníčko s vkusnými usměvnými scénami, které mohu jen doporučit. P.S. Nemůžu uvěřit, že Isabelle Adjani je už skoro 50!!!

plakát

Starsky & Hutch (2004) 

Hodně kvalitní zábava - člověk se občas za bruch popadá a zamačkává slzy smíchu. Zajímalo by mě, kde jsou hranice Stillerových grimas. Občas to totiž vypadá, že má ten ksicht z gumy. Wilsonovi jsem pořád nějak nemohl přijít na chuť, ale tímhle počinem stoupl v mých očích. Ty dva jsou vážně sehraná dvojka, která umí pobavit. P.S.: Podotýkám, že si mi S&H líbil, i když třeba Zoolandera jsem dokoukal jen s velkým sebezapřením

plakát

Zoolander (2001) 

Asi mám divný smysl pro humor, ale mně to přišlo hrozně ubohý a trapný až na půdu. Vtipy na úrovni mateřské školky mě už moc neberou. Jestli tohle má být crazy komedie, tak nejsem fanoušek crazy komedií ani trochu.

plakát

Troja (2004) 

Čekal jsem velkolepé scény, patos a nijak zvlášť umělecké dílko - má očekávání se naplnila. Souboje jeden na jednoho rozhodně stojí za to (asi nejvíc se mi líbil Pittův "dvojtakt do soupeře"). Všichni jsou ve filmu nabušení a pořád nazí (hlavně Pitt), i když není vlastně nic vidět. Stopáž působí odpudivým dojmem, ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem se nudil. Snad jen výkony (a role jako taková) Orlanda Blooma a Diane Krugerové ve mně vyvolávaly často rozpaky.

plakát

Řekni, že to tak není (2001) 

Blbé jak trenky na psovi, ale kupodivu jsem se občas i zasmál... Záblesky smíchu byly však vrchovatě vyváženy pocity trapnosti a marnosti... prostě přiblblá komedie - zabiják mozkových buňek, kterou lze doporučit jen v případě, že selhaly všechny ostatní formy zábavy, v dostřelu 20 kilometrů nikdo není a vy už jste tu zatracenou televizi zapli.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

O trošku lepší než jednička. O trochu víc vtipných scén. Podobně nezáživné a prázdné. Podobně divné a přitom pořád (na Tarantinovy poměry) hodně slabé. Zdlouhavé dialogy mi obvykle nevadí, ale tady mi často přišly samoúčelné. A že prý nejlepší akční film historie? Ale no tak, Quentine, probuď se! Kromě toho, že tam moc akčních scén není, výrazně to zaostává i v porovnání s Tvými ostatními díly, nemluvě o tvorbě jiných!

plakát

Cokoliv (2003) 

Docela to ušlo, ale nevím přesně, v čem tenhle film převyšuje jiné... o Allenových nemluvě. Vůdčí trio je fajn, dialogy jsou fajn, scénář je relativně fajn, ale jinak to vlastně až tak zajímavé není.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Ano, vím, že to není tak úplně na pět hvězdiček, ano, viděl jsem i konec (celý film jsem si přál, aby to dopadlo podobně, i když jsem vymyslel lepší variantu), ale nemůžu si pomoct! Ve filmu je hned několik neazapomenutelných scén. Za všechny bych jmenoval "seznamovací" scénu v kavárně nebo tu milostnou. ... no a navíc jsem se právě zamiloval do Claire Forlani (určitě bych sám z kavárny neodcházel) ;-).

plakát

Na dno vášně (1997) 

No nevím, nevím. Myslím, že na takovouhle koncentraci podivínů a všemožných pošahanců v reálném životě nenarazíte. Příběh je to určitě zajímavý a má spád, ale já fakt nikoho takhle divně nenormálního neznám, a přitom ve filmu jsou takoví všichni!