Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

bo.rec 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se na film těšil, protože mám rád Phoenixe i Harrise, ale jsem strašně zklamaný... Jo, pár vtípků proběhlo, ale vysoké procento hodnocení mě opravdu překvapuje... Slátanina rádobyvtipů, která za účelem za každou cenu pobavit není vtipná. Asi to není moje krevní skupina a nikdy nebude. Považuju to za ztracený čas. Škoda, že jsem si nepustil třeba Teletubbies, to bych hned věděl na čem jsem. (bazingaaaaaaaaaaaaaaaaa)... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Americké posádce v západním Německu sice na první pohled šéfuje plukovník Berman (Ed Harris), ale ve skutečnosti zde vládne specialista Ray Elwood, hlavně díky své schopnosti sehnat komukoliv cokoliv, od nového mercedesu až po tvrdé drogy. Všechno se ale mění příchodem seržanta Lee, který na základně nastolí tvrdý režim, ale hlavně jeho dcery (Anna Paquin), do které se Elwood bezhlavě zamiluje ... Tři čtvrtiny mi film připomínal americkou (a hlavně méně vtipnou) kopii našeho Copak je to za vojáka. Vojín potížista si nabrnkne dceru nadřízeného, což mezi nimi rozpoutá vražedný boj. Buffalo Soldiers k tomu sice přidává atmosféru Západního Německa pár dní před pádem Berlínské zdi, a dalších vážnějších témat (obchod s drogrami, rasimus a šikana), ale trochu mi zde chyběly vtipné scény (pár jich zde bylo, ale působily trochu prvoplánovitě - tank řízený zfetovanými vojáky či Elwoodův mercedes jako cíl cvičné střelby). Za to si ale vůbec nestěžuju na herecké obsazení - Joaquin Phoenix zde má jeden z nejlepších svých hereckých výkonu, a Ed Harris, Scott Glen či Anna Paquin mu zdatně sekundují. Obecně jsem vcelku spokojený.. ()

Reklama

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Ukradni, co můžeš (český překlad je poměrně nepřesný, ale na druhou stranu vystihuje o čem film je), je snímkem, který pořádně neví, čím chce být. Pravděpodobně chce být válečnou komedií a válečným dramatem, bohužel ani jedna stránka filmu nefunguje dobře. Najde se pár vtipných scén (např. když američtí vojáci řídí tank pod vlivem drog a tankem projíždějí město, nebo některé hlášky Joaquina Phoenixe). Bohužel, valná většina ,,vtipných momentů" už nezabírá tak dobře (nebo aspoň nezabírala tak dobře na mě). Mnohem lepší komedií o studené válce je Kubrikův Dr. Divnoláska. V některých částech film nasadí vážnou tvář, což mu ale také moc nejde. Hodně to zvedá Joaqiun Phoenix, který svou postavu zahrál hodně dobře. Ostatní herci mu ale také dobře sekundují. Celkově je to průměrný film, místy celkem nudný (výhoda je, že má jen 1,5 hodiny, tak se to dá vydržet). Nemastných, neslaných 5/10 ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Válka je peklo a mír je nuda tak ukradni co můžeš ! Tento film má fakt grády, je plný hlášek a J. Phoenix jako zlodějíček na vojenské základně v západním Německu, rozhodně bych to nesrovnával s filmem Mariňák jako matty nebo cinci, srovnávají jablka a hrušky. Na filmu je výhoda spousta hlášek i prokreslený děj. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Mirne nadprumerny film diky zajimavemu a neotrepanemu scenari sledujicimu howadske pocinani americkych vojaku v Zapadnim Nemecku ve zlomovem roce 1989. Kdyby se scenarista vyhnul nekolika clischakum, tak by to s presvedcivymi zapornaky - snad vsechny postavy filmu ;]] byt kult - takto to zustalo nekde na pul cesty. Ale wojna neni kojna a ne vsichni jsou tam dobrovolne - i v profi armade - verim ze i v ten nasi "profi" bo: Kdyz ti dojde povolavak, nesto to ani za mak..... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama