Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film o vojakoch, ktorí majú v armáde pekný biznis. Zo štátneho sa vždy pekne kradlo... . Skôr priemerný film s J. Phoenixom, ktorý som už dlhšiu dobu kvôli nemu chcel vidieť. Vo väčšine filmov, kde Phoenix hral, som si miesto neho ťažko vedel predstaviť náhradu, ale tu sa mi naopak zdalo, že by ho mohol nahradiť ktokoľvek. U Phoenixa som zvyknutý na ťažké a veľkolepé herecké party, takže v tomto filme pôsobil akokeby nemal čo hrať. Tým ale nechcem naznačiť, že je nepresvedčivý, možno skôr nevyužitý. Zaujme skôr S. Gleen v úlohe nového drsného veliteľa, ktorý mu ide po krku a zaujímavý je aj neschopný veliteľ v podaní E.Harrisa. Film 60%. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Ukradni, co můžeš (český překlad je poměrně nepřesný, ale na druhou stranu vystihuje o čem film je), je snímkem, který pořádně neví, čím chce být. Pravděpodobně chce být válečnou komedií a válečným dramatem, bohužel ani jedna stránka filmu nefunguje dobře. Najde se pár vtipných scén (např. když američtí vojáci řídí tank pod vlivem drog a tankem projíždějí město, nebo některé hlášky Joaquina Phoenixe). Bohužel, valná většina ,,vtipných momentů" už nezabírá tak dobře (nebo aspoň nezabírala tak dobře na mě). Mnohem lepší komedií o studené válce je Kubrikův Dr. Divnoláska. V některých částech film nasadí vážnou tvář, což mu ale také moc nejde. Hodně to zvedá Joaqiun Phoenix, který svou postavu zahrál hodně dobře. Ostatní herci mu ale také dobře sekundují. Celkově je to průměrný film, místy celkem nudný (výhoda je, že má jen 1,5 hodiny, tak se to dá vydržet). Nemastných, neslaných 5/10 ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Každému z nás ta nuda lezla na mozek. A samozřejmě se z toho každý snažil vytřískat co nejvíc.“ Do nic nedělání ( kromě čilého kšeftování s čímkoliv) vpadne nový velitel. A když už není ta opravdová válka, tak proč si nestřihnout soukromou! Zfetovaná armáda hrající si s ostrými náboji do všech možných zbraní, občas i nějaká ta nukleární střela je k dispozici, která se neztratí v čase ani prostoru „Kde je vůbec Berlínská zeď?-V Berlíně, ty debile. -Já vím, že v Berlíně. V který zemi?-V blbým Německu. Západním, vole. -Západní Německo?A v kterým jsme teda my? -To jsme v Západním Německu nebo ve Východním? - Ve Východním.-My jsme v Západním, ty idiote.-Jaký je v tom rozdíl? Kdybys mě zabil, nevím.“ Velmi uklidňující :- ). „Vždycky je nějaká válka, někde, s někým.“. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Joaquin ukázal čo v ňom je. Zahral si arogantného, šikovného vojaka a tejto postave nieje ťažké uveriť. Dej je síce postavený na jednom mužovi a jeho konaní a v niektorých momentoch sa to nemusí zdať ako najlepšie riešenie, ale napriek všetkým okolnostiam je tento snímok skutočne dobrý. Viem, že niektorí americkí vojaci sú idioti a robia si zo služby dobrý deň a presne to robí aj Ray Elwood. A idem mu to veľmi dobre. 75% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +herci a jejich výkony, zajímavý příběh, hlášky a nadsázka -málo akčních (válečných) scén, málo hudebního doprovdu, trošku i nudí/// Zvláštní film, který mi nejvíce připoměl film Tři králové. Asi nejlepší je obsazení (Phoenix), který svým výkonem mile překvapil a dobře ho doplňuje Anna Paquin, které její roli uvěříte. Děj se bohužel stáčí k průměru, ale z něj ho tahá neotřepaný příběh. Jen škoda, že zde není více akčních scén a dynamičtější hudební doprovod, nebyla by to taková nuda, kterou snad jen vytrhne ústřední dvojice, scéna s tankem a nepřeberné množstí hlášek. Avšak pokud film budete brát s nadsázkou, můžete se dobře bavit./// Celkem 66%/// ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama