Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (230)

plakát

65 (2023) 

Ale tak proč ne. Nebylo to zlý. Díky umírněné stopáži to příjemně odsýpá, efekty nevypadají vůbec zle a hlavně - po dlouhé době zase nějaký dino film. Jen mi tam těch dinosaurů přišlo dost málo, na to že se to odehrává v době kdy ještě chvilku vládly světu.  Příjemná jednohubka která neurazí.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Tahle série má velký problém v tom, že díl od dílu je lepší a lepší. A tak logicky od každého nového snímku jsou očekávání vyšší a vyšší. A sedmý díl není lepší než ty předchozí. Je na stejné úrovni, hlavní zápletkou teda spíš i trochu slabší.  Což ale neznamená že je špatný, ani náhodou. Pořád je to AAA blockbuster s fantastickou akcí a famózní výpravou, který vás utvrdí v tom, že být Cruisův pojišťovací agent je asi ta nejhorší práce na světě.  Ale čekal jsem asi o malilinko víc.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Je to smutné, dojemné, strašidelné, strašně vtipné a s famózní akcí. Jestli vám Gunnův styl a vtípky vadí, bude vám vadit i tenhle film. Pokud to máte rádi, budete nadšeni.  Nejlepší marvelovka od posledních Avengers.

plakát

Šílená noc (2022) 

Tohle je strašná pecka. Jestli jste se obávali že to nejlepší už ukázal trailer, tak jste naomylu. Je to originální, brutální a vtipný. A opravdu vánoční! Strašně milé překvapení.

plakát

1917 (2019) 

Hodně silný zážitek. Film skvěle a neprvoplánově ukazuje hnus, špínu a zbytečnost války. Je to napínavý, skvěle natočený.

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Jako milovník Gaimana a jeho comicsové předlohy, jsem měl převeliké obavy, jak tohle dopadne.  A ano, je tam pár věcí které mi trochu vadily (černoška Smrt, woke blbosti…), ale…. Je to BOMBA!!! Gaiman si to pohlídal, nenechal si své životní dílo zprznit a my dostali skvělou adaptaci skvělého comicsu.  Chci další sérii. HNED!!

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Opovrhuju českými komediemi. Jsou hrozný, často bohužel nevtipný a v 95% rádoby romantické.  Na tomhle jsem byl dvakrát a vždy brečel smíchy (ano, mám rád velmi nekorektní humor).  Lavi je bůh, totální.

plakát

Sunshine (2007) 

Jeden z nejlepších sci-fi filmů podle šablony ,,někam letíme udělat důležitou věc a hrozně se nám to posere” co jsem kdy viděl.  Námět super a zpracování ještě lepší.  To co se zpočátku jeví jako obyčejný thriller z vesmíru kdy máte jasně danou misi a na cestě za jejím splněním se situace trochu zkomplikuje, se jako nic přehoupne do docela slušného hororu ve stylu Vetřelce (protože na lodi jednoho vetřelce máte, haha spoiler) a výborného epického závěru.  Boyle natočil jedno z nejlepších a nejmíň doceněných sci-fi všech dob. Zcela vážně.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Jde překonat nepřekonatelné? Jde překonat jeden z nejlepších ostrovních filmů který několika svým aktérům doširoka otevřel dveře do bájného Hollywoodu?? Ne. Jistě že nejde.  Jde na něj navázat? Po dvaceti letech? Zamyslet se nad tím kam se ubíraly jejich fetem ovlivněné životy? Ano. Jde. A může to udělat někdo jiný než Danny Boyle lépe? Ne. Rozhodně ne.  Bájný legendární Trainspotting je generační zpověď, skvěle natočená, feťáků z Edinburghu začátku devadesátých let. T2 je generační zpověď těch samých lidí o dvacet let později.  Ze svého návyku se asi aspoň trochu dostali a teď si žijou svoje více méně posrané životy a pokoušejí se vyrovnat s tím, co si svojí heroinovou jízdou v mládí nadělili. Hraní na nostalgii tu funguje skvěle, obzvlášť díky Spudovi, jehož představitel opravdu vypadá jak kdyby posledních dvacet let smažil první ligu a z jeho životního osudu vám bude opravdu smutno.  Vše je samozřejmě podpořeno skvělou režií pana Boyla a naprosto fenomálním soundtrackem.  Strašně jsem se toho filmu bál a čekal jen to nejhorší a nakonec dorazilo naprosto důstojné pokračování legendy….

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

To takhle přišli Warneři za Gunnem který byl zrovna vyhozen od Disneyho za deset let staré tweety a řekli mu ,,Tady máš bianco šek a natoč nám novej Suicide Squad” A on jim řekl ,,Tak jo, ale bude to drsný, ujetý a nekorektní” Vedení se zamyslelo a odpovědělo ,,To je jedno, dělej si co chceš” A Gunn si dělal co chtěl.  A to je kurva dobře!!!! Natočil jeden z nejlepších DC filmů za poslední dekádu!! Brutální, nekorektní a třeskutě vtipný. Přesně jak chtěl, protože má hodně zvrácený smysl pro humor a tady mohl propustit uzdu fantazii. Aje to dobře.  Víc DC filmů od Gunna! Mnohem víc!! :-D