Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Fantasy
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Imaginaerum

Imaginaerum (2012)

Po shlédnutí filmu jsem se nezmohl na komentář. Jen jsem vyšvihl pět hvězdiček, ale slova na jakékoliv hodnocení chyběla. Teď, s odstupem jednoho dne a s dalším shlédnutím jsem se odhodlal něco napsat. Nechci znít nějak fanaticky nadšeně (ano, miluju Nightwish), ale jak popsat film, který mi dokonale sedl? Je to celé o pocitech a já jsem asi naladěný tak, abych tento film zbožňoval. Scény, kdy Nigtwish hrají v podstatě sami sebe, jsou naprosto dokonalé. A čím dále ke ke konci a rozuzlení, tím víc přibývá emocí. No jednoduše. Kdybych měl film popsat třemi slovy, tak: Skvělý, skvělý, skvělý...

Neznámý voják

Neznámý voják (2017)

Teď jsem přišel z kina a pořád mám v hlavě Anttiho Rokka s jeho suchým přístupem a bandu jeho pozvolna ubývajících spolubojovníků. Ocenil jsem pohledem Finů viděnou Rudou armádu, která nebyla tou "hodnou" stranou. Skvělý film, jeden z nejlepších válečných filmů, které jsem viděl. Jasných 5*.

Krvavá neděle

Krvavá neděle (2002)

Tak takhle mě už dlouho žádný film nerozebral. Vůbec se nechce věřit, že to provedla britská armáda, že to provedla v roce 1972 a že to provedla svým vlastním lidem.

Krajina ve stínu

Krajina ve stínu (2020)

Dlouho jsem se na tento film bál podívat. Znám dost dobře historii Vitorazska, zejména ve 20. století, no a události z 24.5.1945 ve Schwarzbachu těmto dějinám jasně dominují. Bál jsem se, jakým způsobem to bude ve filmu podáno, jak moc se filmové vylíčení událostí bude lišit od skutečnosti. Nakonec jsem se odhodlal a na Netflixu si film před třemi dny pustil.  Už jsem ho viděl třikrát a pokud můžu říct svůj subjektivní názor, je to nejlepší český film vůbec. Události jsou popsány přesně tak, jak se staly a já se nedokážu moc rozepisovat, protože jsem stále plný emocí. Pokud se chcete dozvědět víc, zkuste třeba knihu Tragédie Vitorazska 1945 - 1953.  Nakonec bych chtěl před filmaři smeknout klobouk. Tohle se opravdu povedlo, děkuji!