Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (2 998)

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

HBO dala nemalé peníze, to je vidět a vyplatilo se. Výborná výprava, hutná atmosféra a hlavně rozpletení v posledním díle předčilo mé očekávání. Plus závěrečná scéna, ta je taky top.

plakát

Běžící muž (1987) 

Film, který stejně jako knížka předběhl svou dobu tím, že prorokoval nadvládu reality show v programu a následně zdecimování lidských mozků k tomu, aby se nechali unášet zvěrstvem, které jim, ale vysoké orgány naservírují jako zábavu a povolené povyražení. Celkově bych dal za pět, protože si myslím, že jak Battle Royale, tak Hunger games mohli čerpat právě odsud, co mi, ale chybělo byla větší surovost, kterou by zřejmě kořist použila k tomu, aby přežila, následně, by tim vznikla pochmurnější atmosféra. Ovšem Arnie v nejlepší formě mi to vynahradil. Sázejte si na Sub zera, já sázím na lidského Terminátora. :-)

plakát

Běžná selhání (2022) 

Silně podhodnocený film, který má co nabídnout. Na místní průměr se vykašlete a přečtěte si pár recenzí od profesionálních kritiků. Na poli dramatu je to čistých 70%. Odstup od postav je tu znát, ovšem ne tak chladně, jako v severských filmech a hlavní charaktery jsou promyšlené. Největší pochvalu zaslouží vždy výborná Táňa Medvecká, která zvládá svoji roli stárnoucí ženy, která ztratila smysl života, výborně. Tři příběhy, které se letmo protnou, aby nám následně mohlo být ukázáno, že normální všednodenní starosti jsou nicotné. Dalších 10% dávám za závěrečnou scénu. Doufal jsem, že bude film zakončen něčím, co jeho smysl prohloubí a to mi bylo dopřáno.

plakát

BH90210 (2019) (seriál) 

Při sledování prvního dílu jsem měl pocit podvodu, který však pozvolna odcházel, až jsem se naladil na správnou vlnu. Nostalgie taky zafungovala i když jinak, než by tomu bylo u přímého pokračování. Komediální nota mi nevadila, naopak jsem měl pocit, že herci mají nadhled a nedělá jim problém sebereflexe (viz. Spelling, která přiznává, že procházela léta jen reality show místo herectví, aby měla peníze). A jedno velké plus - zákulisně je cítit, že hromadně nesouhlasí se současným stáhnutím půlek Hollywoodu. Me too je tu nejednou kritizováno, ovšem tak, aby to nevyčnívalo, všichni zkrátka odmítají podepsat smlouvu o to, že pokud se s někým ze štábu zapletou, dělají to ze svobodné vůle. A také je tu shazováno téma feminismu, který bývá často už za čárou. Tyto plusy píšu s plním vědomím toho, že jsem za rovnoprávnost všech bez rozdílů, ale v současnosti jde o přehnané pózy.

plakát

Bídníci (2012) 

Výborný herecký výkony, velmi procítěné a to především Jackmana a Crowea. O příjemnou komickou atmosféru se zasloužil Cohen a Carter(ová). Nádherný hudební motivy, jen Amandě Seyfried nikdy nepříjdu na jméno.

plakát

Bigbít (1998) (seriál) 

V rámci žánru a tématu výborný dokumentarní seriál z různých období big beatu u nás.

plakát

Big Brother (2005) (pořad) odpad!

Vyvolení tehdy vzali Big brotheru vítr z plachet, ale i ti jsou katastrofální.

plakát

Big Hit (1998) 

Ujetá akční komedie, která překračuje konvence a přesně tak dlouhá, aby nezačala nudit.

plakát

Bílá horečka (2013) 

Když se hlavní hrdina ve filmu objeví cca. pouze 15 minut, je tu něco špatně. Když příběh vypráví naprosto necharismatickej gauner, kterej nemá nic, pro co bychom se s ním mohli ztotožnit či mu fandit, je zle. Pokud film režíruje Serafini, je jistota, že to bude špatný. Dolphe, změn režiséra!

plakát

Bílá smrt (2009) 

Potíž Dark catleu je v tom, že má dobré náměty, ale většinou mě jejich filmy nudí. Přitom Sena natočil 60 sekund a Swordfish, o tom můžete říkat cokoli, ale nuda to rozhodně není.