Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jak vypadá konzumní sci-fi 80tých let pro videopůjčovny a přilehlý televizní region? Asi nějak takhle. Stephen King napsal Běžícího muže úplně jinak, než nám ho prezentují ve filmové podobě. Místo nucené účasti ve hře, jakožto trest se v knize vydává hlavní postava zcela dobrovolně do spár labyrintu, aby pomohla své rodině. Ale tak tuhle odchylku pominu. Film se snaží stavět všechno na tvrdosti, surovosti a nezřízené brutalitě, kterou umě maskuje sem tam nějakou hláškou a sem tam nějakým gestem přátelství. Když jsem film viděl prvně, zaujala mě taktéž hudba (tu komponoval jen tak pro zajímavost Harold Faltermeyer) a zajímavá první polovina filmu. Tedy než se to strhne ke klasické bum bum střílečce. Arnold byl pro mě kultovní představitel akčního řemesla a v tom věku, kdy mi VHSka se simultánním překladem běžela ve videu, tak tehdy mi byly nedostatky úplně ukradený. Jediné co mě trochu škrtí dojem je Maria Conchita Alonso, která na mě tedy nijak extra nezapůsobila. Jako protipól ke svalama nabušeného Arnolda ani jako sama osobně. Takže možná i pod vlivem mírného sentimentu dávám o jednu hvězdu navíc, než by si film seriózně zasloužil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Arnold. Nevím, na čem ujížděl scénárista, ale přinejmenším na Terminátorovi určitě, protože Hnutí odporu a "Já se vrátím" mluví za vše. Zpočátku slibný námět ničí hromada nelogičností, vousatý Arnold a lovecké panoptikum v čele s Vánočním stromečkem. Šílenost na n-tou, ze které přítomnost rakouského dubu v hlavní roli dělá nepochopitelný úkaz. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je odpad! aj napriek povesti jeho tvorcov. S novelou S. Kinga má spoločný iba názov (novela samotná je riadna somarina) a motív SURVIVAL GAME. Inak ide o klasickú schwarzeneggerovku, ktorá v mojom rebríčku podobne ladených filmov prekonala aj Komando či Cobru. Navyše tu nájdeme plno skvelých (v rámci žánru samozrejme) hercov resp." týpkov", ktorí radia túto oddychovku do vôd klasiky rokov 80. Technická poznámka: aj napriek technickej nedokonalosti najlepšie Killiana nadaboval Ilja Prachař vo verzii použitej na VHS (firma GOLDEN CROWN - réžia Marie Fronková). PLEASE STAND BY (10.11.2004) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neni to sice nic extra, ale určitě se jedná o jeden z mnoha Schwarzeneggerových legendárních rolí a filmový fanoušek by měl mít o filmu povědomí, ačkoli film tak úplně dobře nedopadl. Každopádně minimálně Arnold vás utvrdí v tom, že jste těch 100 minut nepromarnili, ale věnovali je něčemu, co stojí za to vidět...70% ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

Škvár, který mě naštěstí neodradil od toho abych si koupil Kingovu knihu. Ještě štěstí, že byla jedna z prvních, která u nás od něj vyšla. V pozdějších dobách bych si ji už asi nekoupil - tak špatný dojem ve mě ten film zanechal. Ale tehdy jsem díky dobrému dojmu z těch pár vyšlých kingovek ještě zariskoval. A nelituji dodnes. Že mám hodnotit film? Aha. Takže: Škvár. Těch pár povedených drobků, co tam zůstalo hlavně díky kvalitní předloze, nezachrání můj zoufalý pocit z této akční splácaniny. Zdá se, že Running Man na kvalitní filmovou verzi stále čeká. I když se obávám, že už je asi pozdě. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně na začátku filmu na ulici běží upoutávka na show "Běžící muž", v níž jsou oužity také záběry ze soubojů Bena Richardse (Arnold Schwarzenegger) z tohoto filmu, které se však ale logicky ještě nemohly udát. (Corpsegrinder)
  • V kanceláři měl Killian pověšený plakát s TV show "Hate Boat". Ve skutečném životě jeho představitel Richard Dawson účinkoval v TV seriálu The Love Boat (1977). (Chatterer)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama