Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (2 998)

plakát

Do útoku (1987) 

Neodmyslitelně spjaté se simultárním dabingem osmdesátých let. Nejde jinak, Sly je super

plakát

Dovolená po francouzsku (1978) 

Sled rádobyvtipných gagů bez dějového oblouku. Možná jedna z nejhorších francouzských komedií, jaké jsem viděl.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Komu se líbilo Zkus mě rozesmát, ten je cílovkou téhle nové sandlerovky. Ale já čekam od tohohle podivína daleko víc ujetosti. Ač se jeho filmy téměř neustále opakují a postavy jsou jako sedmá kopie vhsky z půjčovny, dokáže mě to pobavit.

plakát

Dracula (1992) 

Přečetl jsem si klasiku Brama Stockera a pak s natěšením pustil adaptaci plnou hvězd. Avšak to byl jediný světlý bod. Příběh je opravdu velmi změněny tak, aby se líbil divákům v USA. K tomu poměrně nudné dialogy. Ano, vizuálně je to zajímavé, ale jinak žádná sláva. PS. Typický znak toho, že Vás posedl upír jest ten, že se úchylně osaháváte 🤔.

plakát

Dracula (1958) 

Výborné a dnes již klasické zpracování s CH. Lee v titulní roli. Vše mi tady sedlo, jen doufám, že seženu i pokračování.

plakát

Dracula Has Risen from the Grave (1968) 

Čím novější díl, tím klesala jakási kvalita a hlavně mi příjde, že klaďasové jsou čím dál méně charismatičtí. Zlatý Van Helsing z prvních dvou částí.

plakát

Dracula: Prince of Darkness (1966) 

Terence Fisher dokázal z Draculy ždímat hlavně skvělou gotickou atmosférou, která se v dalších dílech už tolik neobjevuje, což je škoda. Hlavním mínusem je smrt hlavního záporáka, která byla dost přehrávaná :D.

plakát

Draculovy nevěsty (1960) 

Hammer se chytil a začal natáčet jak na běžícím páse. Trošku mi to připomíná éru, kdy se natáčela jedna Mayovka za druhou a kvalita kolísala. I zde je zvláštní koukat se na film, který se jmenuje Dracula a jediná chvíle, kdy je zmínka o Draculovi je v první větě filmu. Ale proč ne, všichni víme, že jde o béčkovou produkci. Jen je škoda, že když už je tady Van Helsing, že už se nevsadilo na větší náváznost a nějaký rozvoj. Ps. Svěcená voda na krk, to je vážně zvláštní lék :D.

plakát

Dračí doupě (2000) odpad!

Snad nejhorší film, jakej jsem viděl. Ostuda žánru, scénář není ani dementní, je prostě psaný tříletým dítětem. Justin Whalin je kretén, jestli si myslí, že je herec, stejně tak stupiní je i Thora Birch. Myslel jsem si, že to bude kvalitní céčko, velkej omyl. A stoprocentní vykrádačka SW epizody I. Fuj!

plakát

Dračí doupě 2 (2005) odpad!

Doufal jsem, že si to udrží vysoce nastavenou laťku prvního dílu, ale bohužel. Tohle je sakra extrém. Blbě je tam uplně všechno, a to nepočítam, že jsem to právě dokoukal a nemam tušení o čem to vlastně bylo. Vůbec jsem nečekal, že by to mohlo být horší, než první díl.