Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 991)

plakát

C.B. Strike - Hedvábník (2017) (série) 

Kvalita na stejné úrovni jako první díl. Vážně díky BBC, že jsi to nepokazila.

plakát

C.B. Strike - Volání kukačky (2017) (série) 

Knížku jsem četl a docela jsem se obával, jak dopadne její adaptace. Musím však říct, že dopadla daleko lépe, než jsem čekal. Televizní minisérie příběhu sluší víc, než kdyby šlo o celovečerní film do kina. Je to příjemná detektivka ze staré školy, role jsou rozdány na tělo a Rowlingová nemusí ronit slzy, že jí někdo pokazil knihu. Velmi fajn. Velké plus za titulky na začátku, které mi připomněli klasické anglické detektivky.

plakát

Tajemná vražda na Manhattanu (1993) 

Woody opět dokazuje, že jeho neurotický humor a hlášky mají grády. Bláznivá zápletka, které na konci ubírá pouze slabší rozuzlení.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Nevim proč jsem se Teorii tak dlouho vyhýbal. Možná protože na to všichni pěli chválu a já se bál zklamání. Ovšem po shlédnutí musím říct, že je to nadprůměrné a velmi příjemné. Jedině negativum je, že se sem tam vloudí zbytečná vteřina, dvě navíc, viz. "dramatické rozbití zavařovačky". Dřívější střih by tomu pomohl. Balzerová je dobrá, ale vzhledem k charakteru postavy se nedá s její roli sžít. Iva Janžurová dokazuje, že je mistrem komiky a to je pouze v pár scénách, kde na sebe strhává pozornost a musíte se zasmát i tomu, jak ji lehce škubne horní ret při nějaké reakci. Bartoška vytvořil postavu, která má duši a mnohé jeho hlášky se, podle mě, zařadí mezi citované klasické vtipy z filmu. "Na dědu mi nesahej, mám ho zváženýho." 😂

plakát

Flash - Série 4 (2017) (série) 

Největším plusem čtvrté série je určitě to, že se tu Wally (Kid Flash) skoro neobjevuje. Když jsem si tak pročítal komentáře, tak jsem viděl, že nejsem jediný, koho tato postava štvala. Po prvních dvou sériích jsem si říkal - kam se může seriál ubírat dál? Jelikož atmosféra i příběh a twisty gradují neskutečně funkčně, bál jsem se, že tuto tendenci tvůrci neudrží. A skutečně. Třetí sezóna byla o poznání slabší, neboť se vystříleli trumfy, které mohli být ukázány. A tak se u čtvrté ubíráme jiným směrem, což je, asi, nejlepší rozhodnutí. Je zde mnohem více humoru. Thinker není Savitar, který za moc nestál. A skutečně jsem si říkal, že záporák, který se nemůže hýbat, může být mnohem těžším protivníkem, když ví všechno na světě a každý krok hrdinů zná dopředu. Tom Cavanagh zde ztvárňuje tu samou postavu s jiným charakterem již asi v devíti verzích, což bych měl pochválit, protože se mu daří je odlišit, leč šest z nich jsou pouze epizodní alter ega. Plastic man je, překvapivě, vtipným a dobrým parťákem. Crossover Krize na Zemi X je zábavnější, než předchozí. A mohl bych pokračovat. Jediné minus je, že je zde dost výplňových dílů, kterých v prvních sériích nebylo třeba. Ale i tak je to dobré, leč jinak, než zpočátku seriálu.

plakát

Creed II (2018) 

V první třetině jsem si říkal, že je poznat ve scénáři Slyova ruka, která v prvním díle chyběla. Příběhu dodává jisté kouzlo Rockyho filmů. Ve filmu se také mnohem více cituje hudba Billa Contiho, což je samozřejmě plus. Mj. i proto, že jde o instrumentální hudbu. Dragův návrat je, sice logické, ale milé překvapení. Dokonce jsem si celkem oblíbil i Biancu, která mě v prvním díle neoslovila, ale tady má vyspělejší charakter. Dokonce i Adonis mi v první třetině přišel vyzrálejší a uklidněnější, ovšem pouze do druhé třetiny, kde se, opět, chová jako trotl bez špetky empatie. Třetí třetina to, naštěstí, trochu vylepšila. Rocky je stále Rocky. A to je dobře. Za něj a za Dolpha dávám hvězdu nahoru. A myslím, že by si Sly, konečně, za tuto roli toho Oscara zasloužil, přece jen na ni čeká 40 let! Hodně často čtu, že Creed by fungoval jako drama i bez Rockyho. Ale s tím absolutně nesouhlasím, už jen protože Adonis není milá postava, která by se stala ikonou. A ani mi to vlastně není líto, protože Rocky je jen jeden a vždycky se s ním rád znovu shledám.

plakát

Flash - Série 2 (2015) (série) 

Výborný pocit z první sezóny pokračuje. Sice se nám tu začínají dost rozevírat nůžky a bojím se, aby tvůrci nakonec dokázali všechny dějové linie ukončit tak, aby to nepůsobilo násilně, ale zatím jsem klidný. A to i protože při sledování první série jsem si říkal, asi ve dvou případech, že se stalo něco, co úplně odporuje vnitřní logice seriálu (včetně důležitých rozhodnutí hlavního hrdiny), avšak scénáristé nejsou hlupáci. Počítali s tím, že se divák zalekne a tyto otázky vznesli do příběhu naschvál. Nakonec vám spadne kámen ze srdce, že je to vlastně dost logické, ale to až díky okolnostem, které (pokud jste nečetli komiksy) naprosto nečekáte. Díky za takové tvůrce, kteří se nebojí udělat něco jinak. Ps. Pro pamětníky je úžasné "první" shledání J.W.Shippa a Amandy Pays, které "Tina" glosuje slovy: "My dva jsme se ještě neviděli." Ve tvářích obou herců v této scéně hraje pobavený pohled, který pomrkává na lidi, kteří Flashe 1990 viděli.

plakát

Flash - Série 1 (2014) (série) 

Neskutečně příjemný osvěžení na poli současných superhrdinských adaptací. Scénář je výborně nekonvenční a není příliš statický, takže i když víte, že příběh je ohraničen jednou sérií, nikdy nevíte, v které části se nečekaně stane něco důležitého či neumře nějaká hlavnější postava. Další plus je odlehčenost. A v neposlední řadě úcta k původnímu seriálu, kdy se ctí postavy, vrací se herci, kteří v něm hráli a pokud to jde, tak se zachovává jejich historie (např. Trickster) + při jejich představení můžeme vidět fotografie právě ze seriálu z roku 1990. Za mě komiksové překvapení posledních deseti let i s ohledem na snad jediný skutečně dobrý počin této dekády - Wonder woman. Ps. jediná postava mě neskutečně vytáčí a to Iris.

plakát

He-Man (1985) (TV film) 

Dětská srdcovka, kterou jsem viděl nesčetněkrát.