Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 995)

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) 

Je to zhruba na stejné příčce jako jednička, ale příběh je tuctovější. Drak je podle mě velký přežitek a Bill Murray měl u natáčení Charlieho andílků pravdu, Lucy Liu opravdu neumí hrát a čím je starší, tím víc je to znát.

plakát

Silvestr – pořád nás to baví (2023) (pořad) 

Rozhodně nesdílím každoroční hejty frflalů na kvalitu nových pohádek a pořadů na Silvestra. I zde jde o rutinně průměrný pořad, jak to tak každý rok bývá, ale k odpadu to má daleko, stačí přeladit na Silvestr Jaroslava Soukupa.

plakát

Stopař se sekerou (2023) 

Oceňuji, ze Netflix místo čtyř epizod série udelal ze Stopaře jen film. Ale případ samotný neni nijak extra zajímavý.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Je to dva tydny a vubec si to nepamatuju, dost me to zklamalo. Adaptace z roku 1993 nabrala časem kultovní status a je mnohem lepší

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Tož kurde... První díl mi fakt dobře sedl. Jsem hrou nepolíbený, tak jsem myslel, že půjde o komorní "zombie" příběh, kde sledujeme příběhy v kolonii přeživších. Pak už se to zvrtlo ke klasickému zombie. Co jsem, ale nevydýchal jsou třetí a osmá epizoda, které nemají s příběhem nic společného a existují čistě z toho důvodu, aby si tvůrci mohli odškrtnout kvóty - gayové, lesby. Když jsem viděl Bellu Ramsey, říkal jsem si, že je hezké, že do jedné z hlavních rolí obsadili někoho s lehčím downovým syndromem. Ovšem později jsem zjistil, že postižená není a je nebinární, čili další kvóta v cajku.

plakát

Tichá dáma: Vraždy postarších žen (2023) 

Velmi smutná představa, jak stáří lidé umírali rukou jedné psychopatické osoby. Ovšem dokument je natocen extrémně nezajímavě, hodně částí vyšetřování je zbytečně zdlouhavé a k nicemu nevede. Což je i špatný obrázek pro mexickou policii, která ve věci mordů dlouho nic nedělala a pak radši zatýkala každého. Mexičani mají ještě co dělat, aby se naučili používat střihačské nůžky.

plakát

V exekuci (2023) (seriál) 

Řekl bych, že jde o nevyvážený dokument, sice nám ukazuje různé nástrahy finančních služeb, na druhou stranu nám předkládá tábory lidí, kteří spadli do exekuce právem/neprávem. Problém je v tom, že samotné protagonisty obhajuje i v tom prvním případě. Paní, která kvůli bývalému manželovi měla přijít o dům přeci nelze srovnávat s tím, že jiná paní zadluží svojí dceru a ještě jí neřekne, že nesplácí, takže je dcera v hajzlu. A s tím jsem měl problém, stejně jako s tím, že někdy neví, že si musí platit zdravotní. Co mi dělalo však ještě větší potíž bylo samotné přiživení mýtu exekutorů. Opravdu to není tak, že exekutor vydá příkaz a jde si k vám domů a všechno si vezme. Vždy je dlužník dlouhodobě informován o tom, že byl na něj vydaný příkaz, exekutor byl soudem určený a první snahy jsou formou domluvy a splátkového kalendáře. Když toto ignorujete, pak je něco špatně u vás a je třeba dále postupovat v mezích zákona.

plakát

Vražda Murdaughových: Skandál na jihu (2023) (seriál) 

Krimi dokument, který dokázal udržet moji pozornost prvni dve epizody, kdy to vypadá, že půjde jen o zamaskování smrti mlade divky. Ovšem později zjistíme, jak se to celé rozvinulo. A s tim mam problém, rozvržení epizod je, jako bychom sledovali dva různé zločiny, ktere spolu nesouvisí. Jak u Netflix USA dokumentů říkávám, případ je to tragický, ovsem pojeti dokumentu příliš krkolomné.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

První polovinu rozhodně lepší, než předchozí díl. Asi to bylo tim, že tu původní hrdinové nejsou, až na jednoho (Courtney linie je tu však jen pro milovníky původních filmu a je zbytečná), ale ten je tu tam málo, že neporovnáváte, o kolik je stará trojice lepší. Napad s různými maskami se mi libil, v druhe pulce to, ale šlo dolů a odhalení me uz vůbec nevzalo, stejně jako u pětky (první díl ma, pravděpodobně jedno z nejlepších rozuzlení co znam). Každopádně uz to jde moc blizko za sebou a satirická témata prvních čtyř dílů v posledních dvou částech už nemaji tu sílu originálního scénaře Williamsona a rezie mistra Crawena.

plakát

Zásah štěstím (2023) 

Mistr se jal opět svého řemesla a natočil ze svých tradičních ingrediencí opět vybranou pochoutku. Pointa mě dostala. A musím pochválit i české distributory, že se jim tentokrát podařil název, který koliduje s vyzněním filmu.