Reklama

Reklama

V exekuci

(seriál)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Alarmující a doposud skrytý pohled na fungování obchodu s dluhy. Šestidílná dokumentární detektivka rozkrývá systém „dluhového labyrintu“ a na příbězích čtyř hrdinů Aleny, Jany, Zory a Karla odhaluje absurdity systému, které jim komplikují hledání řešení k jejich oddlužení. I přes všechny překážky ukazuje, že z dluhové pasti, ve které se nachází téměř desetina dospělých občanů České republiky, lze najít cestu ven. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díly se věnují malé špionáži mezi firmami poskytujícími nebankovní půjčky a exekutory. Rozhodně jsou zajímavější, než následné části plně se věnující dlužníkům. Navíc vzoroví dlužníci asi nejsou tak zcela vzoroví, jedna je v exekuci vlastně nevinně, druhý má zaměstnavatele se svatozáří a třetí s přehledem dosáhne na insolvenci.  Přes veškeré výtky uznávám důležitost tohoto seriálu a nepopiratelný Háblův vhled do problematiky exekucí v ČR. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na tuhle sérii jsem čekal relativně dlouho. Reklamy na ní byly na iVysílání často, tak jsem čekal až to budu moct slupnout celý. A mám s tím bohužel 2 velký problémy. První je fakt, že mám obrovský problém pochopit lidi, kteří se do takových problémů dostanou Výjimka je paní, která v tom jede kvůli bývalému manželovi. Omlouvám se, ale já jím fakt nedokážu přát, když jsou schopný si nasekat dluhy na sociální a zdravotní... A druhý problém, možná ještě větší, je ta neuvěřitelná nastrojenost toho bojovníka za spravedlnost a jeho "agentky". Ty rozhovory jsou fakt příšerný a totálně devalvují zbytek. Jo, a poslední díly jsou jednoduše úplně o ničem, to zdejší komentující mají pravdu. Za mě velké zklamání, bohužel. Jako série to neobstojí. ()

Reklama

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Exekutorská mafie je stále silná a tudíž i její loby, takže jen když je značná poptávka po změně, tak se změní pouze jedna část problému a výsledek je minimální. Je třeba celkovou revizí exekučního zákona pořádně ho upravit jinak se nic nezmění. Je určitě dobře, že do toho novináři jdou a ukazují celý průběh procesu. Hodnocení: 74/100. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina byla jednoznačně zajímavější i přínosnější. V té druhé mi přišlo, že se autoři snažili u všeho najít senzaci a působilo to dost uměle. Naštěstí závěr se povedl na happy end (aspoň u většiny aktérů). Celkově chválím za skvěle zpracovaný dokument a troufám si říct, že by ho měl vidět každý, protože spadnout do dluhové pasti je v dnešní době jednodušší, než si většina z nás myslí. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Potencionálně zajímavý dokument, který podkopává šílená strojenost. Zejména tedy škrobené rozhovory Hábla se Štruncovou (na kterou je mimochodem nejdůležitější před každou misí plácnutout šílenou paruku aby ji někdo… nepoznal? Vždyť ji nezná prakticky ani Google). Autentického je zde bohužel dost málo a často se za každou cenu dělá z dlužníků svaté chudáky a ze všech ostatních nenasytné stvůry. Vedle absence autentičnost tak postrádám alespoň základní snahu o objektivnost. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama