Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 1

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

Claw 

všechny recenze uživatele

„Shazam! Hněv bohů“ je novým přírůstkem do blockbusterové franšízy superhrdinských filmů, DCU, DCEU, World of DC nebo jak se tomu dnes říká. Přesto bohužel zaostává za očekáváním. Zatímco první film měl smysl pro lidskost a realitu, tento film působí příliš nadýchaně a uměle, postrádá hloubku a emoce, díky nimž vynikl první film. Film dokáže nabídnout superhrdinskou akci a chaos, ale jde to na úkor vývoje postav. Postav je příliš mnoho a místo toho, aby jim dávaly skutečné charaktery, dostávají schopnosti, které divákům usnadňují jejich vzájemné odlišení. Tento přístup by mohl fungovat u karikatury, ale v živém akčním filmu působí líně a bez inspirace. Navzdory svým chybám je „Shazam! Hněv bohů“ příjemný, částečně díky superhrdinské podívané, kterou nabízí. Film vypadá slušně, zvláště s ohledem na jeho menší rozpočet než jiné DC filmy jako „Black Adam“. Nakonec však nedokáže zanechat trvalý dojem a jeho nedostatek lidskosti a hloubky z něj činí snadno zapomenutelný vstup do žánru superhrdinů. Závěrem, „Shazam! Hněv bohů“ je generický a průměrný superhrdinský film, který nedokázal využít potenciál prvního filmu. I když má své okamžiky zábavy a vzrušení, nakonec na mnoha frontách zaostává a nedokáže zanechat trvalý dopad na publikum. Třetí hvězdu dávám hlavně proto, že s humorem nezašli až na pokraj trapnosti. /50%/ ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Necekal sem nic..dostal sem dobrej zabavnej komiks, kterej je spise tymovka a rodina zabava..strasne nasypany hlaskama, velkolepe a ty zkurveny housle me totalne dojebali 😀😀😂 skoda ze to propadlo, uprimne me to bavilo nez kdejakej marvel od infinity war..takze tak..skvely a doporucuju 😇 ps: uz jen kvuli tomu peru a zkurvenym houslim to musite videt 😀 ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stačili dve vety iného komentára aby som sa neprestal smiať. Prečo maji tvorcovia filmov pocit že deti sú idioti? Lebo v dnešnej dobe idioti sú. Mladým dospelým krivdí celá spoločnosť, majú na všetko názor ale po predložení argumentov proti ich tvrdeniu stíchnu a ešte sa cítia urazený že ma niekto tú drzpsť ukázať im akí sú tupci. Jasné že sa nájdu výnimky, ale v globále je to katastrofa a preto pre nich stačí dočiť dookola superhrdinské filmy s rovnako primitívnymi príbehmi. Keď jedno z detičiek zadrbalo žen jeho tajomstvom je že je teplý jak radiátor ja som išiel do kolien, paradoxne táto povinná vsuvka bola najvtipnejšou hláškou celého filmu. Ak by Billy pod zemou tak ten koniec by mal do seba niečo viac, celklovo to nebolo úplne zlé, lenže teraz je už všetko iba o čo najdlších filmoch s efektmi a dej nikoho príliš nezaujíma. tretia hviezdička nakoniec za pohľad Freddyho na staršiu Zázračnú ženu a poznámku rodičov že prečo sa našim synom páčia staršie ženy. Detičkám sa snažili vysvetliť že to proste v prírode tak je a bolo pred 20, 40 a zrejme aj 500 rokmi a že nie sú vôbec divný, čo generácie predtým pochopili aj samé. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Digitálny bordel v celej! druhej polovici robí z filmu infantilného kríženca Súboja titanov a hociktorej časti Harryho Pottera - nie v dobrom zmysle slova. Film má jediné pozitívum - posledný raz uvidíme poleno Gal Gadot v roli Wonder Woman (pretože patlala Patty Jenkins poslali producenti voňať fialky odspodu). ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já to asi budu brzo psát ke každému podobnému filmu, ale vážně mě tento trend hodně s*re. Jsem mírumilovný člověk a ať každý vypadá, jak chce, ať si každý dělá, co chce. Jen mi vadí, když do filmu superhrdinů cpou neschopné děcka, které mají zachránit svět, všechny možné rasy a tělesné dispozice, jen abychom dodržely kvóty. Prosím vás, držte se originálů, necpěte do komiksu z ryze amerického prostředí nebo do řecké mytologie Asiaty a jiné národy. Nic proti nim, Ross je skvělý a charismatický herec, Lucy Liu je nádherná baba a též skvělá herečka, jen tohle je prostě všechno špatně. A co ten morbidně obézní kluk, který v půlce filmu prohlásí, že je gay. To už si vážně děláte prdel?! A tady si sami neprotiřečíte? Protože v podobě superhrdiny se z něj stejně stane svalnatý krasavec. Tady se nebojíte, že vám někdo vytkne, jak vlastně tlouštíkovi říkáte, že by se sebou měl něco dělat, jinak nebude mít zástupy obdivovatelek? Ano, přesně takto to je! Vždyť to mohli hrát normální děti, nijak krásné, ale obyčejné. Z mých úst to asi nebude znít tolik neutrálně, ale víte, kde se toto krásně podařilo? V Harry Potterovi. Spousta ras nenásilně sjednoceno v jednom díle. Fakt už mě to nebaví. Doufám, že když už nám James Gunn ruší Henryho Cavila, Bena Affleca a nádhernou Gal Gadot, za kterou tu děkuji, tak udělá přítrž i těmto manýrům. Film bohužel vzhledem na výše uvedené už není, co bývala jednička a za co jsem ji vyzdvihoval. Tady jsem za hodně zpackané klišoidní finále chvíli uvažoval nad 3 hvězdami, ale závěrečná přítomnost superhrdinky za pomoci silně dunících Dolby Atmos reproduktorů mi vytvořila nutnou husí kůži. ... GA Cinema 4K DA ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Některé elementy si film vypůjčil z komiksu „Power of Shazam“. Konkrétně jak je Billy Batson (Asher Angel) zabouchnutý do Wonder Woman (Gal Gadot), nebo to jak s ním Čaroděj (Djimon Hounsou) komunikuje skrze sny. Dokonce i čarodějův obličej na těle Wonder Woman je výjev ze zmíněného komiksu. (NiWi)
  • Vševědoucí pero Steve je založen na magickém zařízení z komiksů zvané Historama. Jedná se o věc vlastněnou Čarodějem (Djimon Hounsou), která byla schopna mu odhalit minulost, současnost i budoucnost. V komikse mělo Historama nejdříve podobu televizní obrazovky, později knihy. (NiWi)
  • Ve filmu má malé cameo Michael Gray, který hrál v původním seriálovém zpracování Shazam! (od r. 1974). Billy (Asher Angel) ho dokonce osloví jako Captain Marvela, což je původní jméno, které Shazam měl. (UncleMorty)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama