Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Líná zátoka (2016) 

K tomuhle filmu jsem se dostala čirou náhodu, nic jsem od něj nečekala a dokonce jsem ho ani neviděla od začátku. Možná to způsobilo, že jsem byla dost zmatená kdo je kdo a co se děje ale postupem času sem se opravdu bavila. Film si na nic nehraje a snaží se vás pobavit. Ideální na sobotní podvečer.

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

Tenhle díl byl parádní. Po vizuelní stránce, hudební, hereckém.....ano, scénář poněkud pokulhával a celý díl se mohl v klidu vejít do tří, kde by byla chování jednotlivých postav víc vysvětlených. Četla jsem zde, že někteří si stěžují na nelogičnost chování jednotlivých postav a vskutku se tak zdá. Intriky ustupují do pozadí a pokud k nim dojde, jsou amatérsky provedené až hanba (Varys je přece mistrem, neříkejte mi že mohl dělat takové hloupé chyby), Tyrion nejspíš zestránul a jeho mysl není tak ostrá jako dřív, což nejenom mě na něm velmi imponovalo. Mohla bych rozebírat ostatní postavy ale myslím, že jejich chování odpovídá vývoji postavy, kdo GoT pozorně sleduje, mi musí dát za pravdu. Každopádně, show byla vynikající, dojem obrovský. Říkejte si co chcete ale mě se to opravdu líbilo :)

plakát

Kluci z hor (2018) 

Jedním slovem: ztracený čas. Ten mi bohužel už nikdo nevrátí. Tento film ukazuje, že úpadek českého filmu stále pokračuje. Pokud bych to měla shrnout, tak herci naprosto přehrávají či nehrají vůbec. Jediný, který svou roli zvládl byl Lábus. Dejdar působil jako zjevení, zvlášť když se mělo jednat o starší já, který opravdu jako starší já toho mladého kluka nepůsobí. Dlouho jsem nemohla přijít na to, že se film najednou odehrává o dvacet let později a pořád jsem se marně snažila přijít na to o čem to teď vlastně je. Co se týče nevyjádřeného časového posunu, Dejdar opravdu nevypadá na nějakých 40 které mu tam připisují, ani jeho bývalá filmová partnerka. Oba působí vyžilým dojmem padesátníků. Zápletka filmu je jalová a přemrštěná. Taky co by se dalo od českého filmu očekávat...Obyvatelé vesnice se nechovají logicky ani kontinuálně. Celkově je film takový rozpačitý. Dvě hvězdičky za Lábuse a za prostředí. Víc si jich bohužel ani nezaslouží, což je škoda. Po dlouhé době, když nám pořád předhazovali Babovřesky a kameňáky a hořkosladké komedie, jsem čekala na nějaký vážnější film jak na smilování a když jsem se dočkala, stalo se z toho...tohle.

plakát

Vztekle tvá (2005) 

Co tak čtu komentáře, tak mi přijde, že jsem tento film pojala poněkud odlišně. Jako jedna z mála jsem dala plných pět hvězdiček a to protože se k němu velmi ráda vracím. Ústřední motiv je na bezmocná zuřivost a nasranost, kterou pochopí jen lidé, kteří dlouhodobě prožívají to samé. Pokud někdo není dlouhodobě nasraný, tak nebude vědět o čem je řeč. Miluju, jak je hlavní hrdinka tak strašně nasraná. Ví, že nic nezmůže a jen by nejraději chtěla celé dny řvát. Což nemůže a tak se snaží svůj hněv utlumit alkoholem a přitom přežívat se svýma dospívajícíma dcerama. Tento film plně vystihuje mojí náladu pokaždé, když si ho pustím. Proto plné hodnocení a doporučuju ho všem, kteří jsou také permanentně nasraní.

plakát

iZombie (2015) (seriál) 

Nechci mluvit o příběhu, neviděla jsem ani jeden celý díl, ale vážně na někoho dají bílý makeup, orámují černě celé oko, obarví vlasy a my máme mít pocit, že to je zombie? Zase opakují hisotii Twilight a my jim to máme žrát? Kdyby alespon vypadala víc mrtvě, upadla jí nějaká ta končetina, tak bych byla navýsost spokojená.

plakát

Spring Breakers (2012) 

Film, na který se začnete dívat, protože čekaáte, že to bude blbost. Ale při sledování zjistíte, že to není dobrá blbost ale blbá blbost. A i kdyby to. Každý očekává kdy se tam hlavní herečky vyspí s Alienem nebo alespon ukáží prsa, ale ani to se nekoná a tak blbá blbost opravdu skončí jako blbá trapá blbost bez sexu. Takže to je jako porno, kde se nakonec spolu hlavní propagonisté nevyspí...asi taková dějová linie.

plakát

Parchanti spí dobře (2013) 

Film, který by mohl být krátký, stručný a lehce pochopitelný, ale přílišná podobnost všech tří ženských postav, nepochopitelné flashbacky, z kterých se nakonec vyvinuly scény z přítomnosti a nepředstavení postav hned na začátku, tak divák musel půlku filmu tápat, co že se s kým vlastně děje, způsobilo to, že film působil, že si hraje na tajemnou atmosféru, kterou tímto alespoň u mě nenavodil a spíš jsem na konci byla naštvaná.

plakát

Národ snílků (2010) 

Už od začátku filmu mě dostávala zvláštní atmosféra, kterou byl celý film prodchnut. Člověk asi ke sledování pořebuje mít v sobě zvláštní druh nostalgického smutku. Hlavní herečka jako by se k nám vrátila z šedesátych let, je to prostě kus ženský a je rozhodně se na co dívat. Nehledě i na mužské hlavní hrdiny. Rozhodně bych asi nedoporučovala pro ty, kdo by se u filmu chtěli pobavit.

plakát

Mama (2013) 

Myšlenka byla velmi zajímavá, ale španělským filmům neprospívá, když spolupracují s jiným státem, obzvláště pokud se jedná o severoamerický kontinent. Pokud srovnám s jiným španělským hororem, Sirotčincem( El Orfanato) který byl tomuto filmu podobný atmosférou, ale byl natočen čistě Španěly, šlo vidět, že se jedná o kvalitnější práci. Díky tomuto severoamerickému vlivu se přimíchal do jedinečné atmosféry přímočarý lekací záměr, který můžeme vidět právě v amerických hororech. Klady tohoto filmu jsou právě ve chvílích, kdy převážila mystická chvíle nad hororovou lekačkou. Zejména velmi povedený začátek a konec mi vryly pod kůži velmi jedinečný mysteriozní pocit. Zvlášť musím zmínit skvělou práci při ztvárnění Mamy, když se vznášela ve vzduchu a vlasy jí vlály kolem jako by byla pořád pod vodou. Z těch scén jsem měla husí kůži. Jednoznačně doporučuju ke shlédnutí.

plakát

Ďáblova čísla (1999) (TV film) 

I přes vážnou tematiku, jsem se nemohla ubránit smíchu. Umělé vlající pejzy, špatná angličtina (pokud to mělo být věrohodné, tak měli mluvit polsky a né tam rvát bolestivé přízvuky), stereotypní nacisté...Herecké výkony zúčastněných raději ponechám bez komentáře (ani přesvědčivě kašlat neumí). Nicméně zajímavá myšlenka a upřímně zahraný konec zachraňují hluboké nedostatky filmu.