Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer 1
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Videa (59)

Trailer 1

Recenze (110)

dragon94 

všechny recenze uživatele

iZombie je určitě vyjimečný seriál, ve kterém sledujeme zombie Liv, která po snězení mozku oběti vraždy vidí záblesky z její minulosti, ale co je hlavní přebírá jejich osobnost. Tím vzniká neuvěřitelně vtipný a originální seriál, ve kterém se hlavní postava chová pokaždé jinak šible. :D Bohužel po konci druhé série šel seriál od deseti k pěti. Hodně postav se začalo brát hrozně vážně a seriál ztratil svůj nadhled a vtip. Hlavně třetí série je tím hodně poznamenaná, protože tam byla i ta nejlepší a nejvtipnější postava, Dr. Ravi Chakrabarti, změněna na ubohou hromádku neštěstí. Naštěstí se tvůrci ve čtvrté řadě vzpamatovali a přinesli svěží vítr v podobě zajímavého záporáka, kterého hrál Robert Knepper, známý jako "T-bag" z útěku z vězení. Také se do seriálu vrátil humor a nadhled. Výběr jednotlivých mozků byl také vynikající a možná nejlepší za celých 5 sérií. Ovšem příběh celé série šel dolů. Jednotlivé epizodní zápletky byly určitě zajímavější a hlavně zábavnější, než celkový děj a směřování seriálu. I když je fakt, že samotné detektivní případy nebyli ani v první sérii žádné terno a spadali spíše do průměru. Poslední série pak byla, až na pár vyčnívajících epizod, průměrná (čti průměrná a né špatná). Na seriál určitě budu v dobrém vzpomínat a jsem rád, že jsem se u něj mohl bavit po dobu pěti let. Jenom je škoda, že kvalita prvních dvou sérií nevydržela i po zbytek seriálu. 1. série 4,5*, 2. série 4*, 3. série 2*, 4. série 4,5* 5. série 3* Celkově 4* 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT: Je to celý úplně debilní, naivní a teenagerský. Jenomže jde na první pohled poznat, že se jedná o tvůrčí záměr a nikdo se tu nesnaží dolovat dramatické suroviny na místech, kde se jim dle žánru ani nemůže dařit. Velice příjemná oddychovka, a prostě konečně sci-fi výplach, co neurazí. ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů, které mají pomalejší rozjezd, ale s přibývajícími díly mě baví víc a víc. Co díl, to originalita. Liv je skvělá a její herečka zvládne uvěřitelně hrát desítky charakterů. Příběh se zpočátku zdá triviální - nadpřirozená bytost se snaží skrývat, aby se lidi náhodou nedozvěděli o její existenci... časem se to ale trochu zkomplikuje a nabude slušných obrátek většího měřítka. Díly jsou vtipné, postavy si bez výjimky oblíbíte a pořád se těšíte, co přijde dál... Je mi sympatické, že je to sice podle komiksové předlohy, ale tolik poznat to není. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Já teda čumím. Veronica Mars je oproti týhle vatě o dost menší spatlanina, ale že bych na to pěl ódy, to teda nene. Tady je základem komiks...tak jak to posledních pár sezón je momentálně u vyčpělejch 8+ béček v kurzu. Ale to ještě neznamená, že to bude fungovat. Pro 10 letý línoprdelce asi fajn zábava v pauze mezi Narutem a Flashem, ale já na tohle...jak by měl říci kdokoliv starší 13 let, nemám čas. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou teprve pilot, tak se hodnocení může časem změnit (momentálně 4*)... Jakkoli jsem proti modernizování a zromantičťování zombies (aby chudáci nemrtví nedopadli jak dnešní upírstvo), tak se mi tento nápad docela zalíbil. Příjemná, fešná a sympatická slečna v hlavní roli a celková vizáž a nálada seriálu působí velmi pozitivně a příjemně (horor nečekat). Další takou super věcí, super nápadem je „požírání“ vlastností a vzpomínek, což mi velmi silně připomíná jednu z mých oblíbených her a to konkrétně PROTOTYPE, tak velmi oceňuji, že se to někde objevilo. (Furt jsem někde hledal filmovou adaptaci nebo tento nápad. Možná neumím hledat, ale u tohoto seriálu jsem tento zombi-aspekt viděl poprvý). Musím uznat, že se na to pěkně kouká, rozhodně si nenechám ujít další díly a doufám, že to s kvalitou nepadne a nerozjede to větší vlnu „zombie slaďáren“. EDIT: Už druhý díl rozjel dříve zmíněnou „zombie slaďárnu“, tak jsem dosledoval s ohrnutým nosem, ale další díly už jsou zas v cajku.... dílů jsem zatím viděl jen pár, tak hodnocení prozatím neměním ()

Galerie (680)

Zajímavosti (16)

  • Když Major Lilywhite (Robert Buckley) jede v autě s Don E (Bryce Hodgson), přepíná stanice a přepne na stanici, kde hrají píseň „Stop, I'm Already Dead “, což je i píseň používaná v intru seriálu. Píseň navazuje přimo na intro. (Imolo)
  • Herec Bradley James si musel kvůli své roli nechat po celou dobu barvit své přírodní světle plavé vlasy na tmavě hnědý odstín. (Lynette)

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama