Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Už dlouho jsem se u žádného (nového) českého filmu tak nenasmál! Nejúžasnější/nejtragičtější je fakt, že jde o takřka dokonalý popis života nejednoho ,fotbalově erudovaného Čecha'. Nejlepší scéna - Doktor: ,,Co vidíte?" (obrázek černé pěticípé hvězdy) Pepik Hnátek: ,,... ... ... Slavie. Ne, Sigma!" Zabilo :-D

plakát

Odpojit (2012) 

Hutný příběh o tom, jak je internetová anonymita (tedy ,,anonymita") v tomhle ******** zaregistrovaným světě zatraceně dvojsečnou zbraní.

plakát

Darjeeling s ručením omezeným (2007) 

Pro mě osobně zatím nejslabší Wes Anderson. Ale někomu se to může líbit, své kvality to má, přeci jen - je to od Andersona :-)

plakát

Nevědomí (2013) 

Velice dobrý film, jak na podívání (zvláště pak Olga Kurylenko a její nohy), tak i poslech (soundtrack od M83 nemohl být jiný, než úchvatný). Bez výrazných hluchých míst, se zajímavým příběhem, který není očividný a plný klišé a ,záporákem' který je naopak klišoidní až běda.

plakát

Haló, tady Indie (2010) (seriál) 

Seriál postavený na jednoduché zápletce - call centrum nabízející ,ptákoviny' je přesunuto z USA do Indie, kam se stěhuje i jeho šéf. Ten nerozumí bláznivým indickým svátkům a nátuře, Indové zase nepobírají Halloween nebo Díkuvzdání, prostě další kancelářský sitcom. Princip jednoduchý, ale velice dobře napsaný a zahraný, v neobvyklém prostředí. Věčná škoda, že je jen 22 dílů.

plakát

Old Boy (2003) 

Klasika, po které se už na kladívko nikdy nebudete dívat stejně... Je to jihokorejský film, takže je krutý, přímý, nabitý emocemi. Být tohle natočeno v Evropě, asi to nikdo nepochopí, bude se mu to hnusit. Korejci jsou ale sví, originální, nepříjemní. Ale Old Boy není jen o té jedné fenomenální chodbovici. Skutečně dechberoucí je totiž příběh a především jeho vyvrcholení, které je prostě...korejské. Nedokážu si představit, že by se současný OldBoy originálu byť jen přiblížil. A hudba, ta je prostě parádní, skvěle padnoucí.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Zvrácenost. To asi nejlépe vystihuje tento počin a námět všech šesti dílů. Zvrácenost moderní společnosti (či té z blízké budoucnosti), její manipulovatelnost, chlad a odtažitost, blikající obrazovka jakožto kult a modla. Zároveň to jsou příběhy intimní, často se soustředící na jednu jedinou postavu, kterou dokáží skvěle opsat. Obsah jednotlivých epizod není povětšinou nijak ,hezký', ale často šokující až odporný, neuvěřitelný - a nepříjemně reálný, ale taky tak skvěle natočený. Podívejte a přesvědčte se sami.

plakát

Rivalové (2013) 

Příběh z doby, kdy F1 stála za to. Film plný skvělých herců, krásných žen a řevu motorů. Prostě pecka a povinnost i pro ty světem rychlých kol nepolíbené!

plakát

Successful Alcoholics (2010) 

Název mluví za vše. Chlastáš, že nevíš, co je za den, ale ono to nějak stačí, pořád jsi relativně úspěšný, tak proč ne. Ale taky nemůžeš přestat, a pro udržení hladinky vypiješ snad vše. Až dospěješ k rozhodnutí, že takhle by to dál nešlo. Kraťas, který stojí za podívání. A Lizzy je prostě úžasná.

plakát

Mystérium sexu (2013) (seriál) 

Další úžasný počin od Showtime. Vzhledem k tématu a tvůrcům je jasné, že tady se nikdo nedrží při zdi, v 50. letech byla lidská sexualita naprostá terra incognita. Kdo viděl např. Frost / Nixon, ví, že Michael Sheen je skvělý herec. Lizzy Caplan mu zdatně sekunduje a rozhodně, rozhodně se na ni lépe kouká Zkrátka a dobře, Masters of Sex chcete vidět, na tisíc procent to za to stojí.