Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Velký draft (2014) 

Cleveland Browns jsou úplně marní, podívejte se na to naprosto neinvenční logo... Naštěstí je jejich GM Kevin Costner, který jim nějakým zázrakem skvěle ošéfuje draft. Pomohlo to? Minulou sezonu vyhráli jediný zápas z 16, takže asi ne :-/

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Black Hawk Down, Benghazi style, true story. S Bayem na režisérské sesli jsem se obával enormního množství prskavek a patosu, ale dostalo se mi frenetické akce, jen místy vyplněné (povinnou) dávkou patosu, který ale naštěstí nebyl hutný jak melasa. Uf. 13 hodin je skvělý válečný film, který se (přirozeně) nebere úplně vážně a zcela nevinně hází po plátně kusy těl, tuny nábojů a nejednu povedenou hlášku. Me gusta. <3 "Umřel někde, kde nemusel být, v boji za něco, co nechápal, v zemi, která pro něj nic neznamenala." <3

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

This is war! Nechápu jediný hejt na Darebáka Jedna (a to jsem jej viděl v 3D a češtině...). Force Awakens se mi ohromně líbilo a tady taky nemám co vytknout. Tedy až na hudební doprovod. Soundtrack sám o sobě funguje dokonale, ale za to zprznění Williamsovy ústřední melodie bych byl první, kdo Giacchina pošle na Scarif.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Rozhodně nejlepší film s Kapitánem. Především proto, že na to nebyl sám. Co úplně nevyšlo v posledních Avengers (jako sorry, ale pouhý hlas, HLAS, Jamese Spadera aka Ultrona všechny Avengers úplně zadupal do země) se tu docela povedlo a byla to slušná týmová akce. Kapitán je tak sice pořád docela nudný patron a Zimní voják jakbysmet, zato teen-Spidey byl naprosto úžasný a jako reklama na nový film zafungoval skvěle.

plakát

Ruby Sparks (2012) 

Paul Dano si doslova vybájí perfektní přítelkyni, ale ani to nestačí. Protože ženy. Ehm. Ale nakonec to dopadne dobře. Nejspíš.

plakát

Ex Machina (2014) 

:-O Zprvu jsem si říkal, že to vypadá a zní fakt dokonale, ale toť vše, prostě další "technologické demo" (zdravím Fontánu). Ale s přibývajícími minutami mě děj zcela pohltil, ani jsem nedutal a jen zíral. Nicméně je to přesně ten druh filmu, který není 'univerzálně dobrý' a ne každému se musí líbit. Ale mě se líbil. A ještě víc Alicia Vikander. Z té kdyby hrálo jen její ucho tak budu uchvácen...

plakát

Whiplash (2014) 

Oskar za zvuk? Tak ne asi. Co jiného byste čekali od dramatu o jazzovém bubeníkovi, že ano... Miles Teller má sice přinejmenším Aspergera ale na bicí umí. Ovšem ještě více odmítající jakoukoliv diskuzi je Oskar za vedlejší roli pro J. K. Simmonse, jehož démonický/drakonický dirigent je...démonický a drakonický. (Mimochodem, v nové Justice League bude hrát komisaře Gordona) A Melissa Benoist je už jen příjemná třešnička na dortu.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Protřleý rutinér Russell Crowe a lůzr, zato se širokým srdcem, Ryan Gosling jsou parádní dvojkou bouchačů/detektivů v Hollywoodu neonoých sedmdesátek. Gosling má navíc dceru, která za titulní dvojkou nijak nezaostává a je skvělým sidekickem. Správní chlapi jsou sakra dobrou buddy komedií, která je zatraceně ironická, naplněná vtipem a pro ránu nejde daleko. Je mojí povinností sdělit, že za ní stojí Shane Black, autor Posledního skauta a Smrtonosné zbraně a také Kiss Kiss Bang Bang, se kterými je každý srovnává, ale upřímně, já si z těch filmů pamatuju pár scén, takže co já vím... Nice Guys jsou ale každopádně pecka.

plakát

Marťan (2015) 

Já byl nadšen! Sice se tu o cosi více tleská a brečí, ale to je Amerika. Dvě věci jsou totiž jisté - Amíci nikdy nevyjednávají s teroristy a vždy dostanou své astronauty domů. Připadalo mi to jako taková moderní verneovka. Hrdina je sám, jen se svým intelektem a v bezvýchodné situaci. Matt Damon je ale bedna, nevzdává se a jeho vlogísek zadupe do prachu veškerou produkci slavných, neslavných i úplně marných jůtuberů. Nějaké ty zvraty samozřejmě přijít musí, ale já bych se bez nich obešel, i tak to bylo totiž děsně napínavé!!! :-) Největším zklamáním tak musí být fakt, že Sean Bean neumřel :-( Zato byl součástí této skvělé LOTR scény: https://www.youtube.com/watch?v=_YmDT2BgI-0

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Ekonomická témata jdou zcela mimo mě. Nelze se pak divit, že značné části dialogů jsem naprosto nerozuměl. Ale jakože vůbec. Na druhou stranu to pro mě jako laika docela dobře vystihuje podstatu sdělení celého filmu, zabývajícího se ekonomickou krizí/realitní bublinou v roce 2008: ze sračky A a sračky B se udělala sračka C, která se tvářila jako velmi seriózní produkt, bankéři omámení tím, jak jim na to všichni skočili se plácali po zádech a mezitím pár lidí přišlo na to, jak to 'zneužít'. Vsadili na něco nepředstavitelného - že ta největší jistota, trh s nemovitostmi, padne. A on opravdu padl, bohužel. Kdyby snad divákovi nebyly určité pojmy jasné, milerády jim je vysvětlí Margot Robbie nebo Selena Gomez. Obzvláště Margot je při tom velmi roztomilá.