Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (291)

plakát

Příchozí (2016) 

TA HUDBA! Max Richter, Jóhannsson i Dvořák mě fakt potěšili. Co taky hodně oceňuju, je fakt, že mě Amy Adams a týpek z Avangers snad poprvé herecky moc neštvali.

plakát

John Wick (2014) 

Zaručeně jedna z největších blbostí svého žánru nového desetiletí. Nevím, kdy se mi naposledy stalo, abych se u stominutového filmu tolikrát zarazila nad jeho nekonečnou absurdností. Scénář? Průser roku.

plakát

Leviatan (2014) 

Film se soustředí na postavy, jejich jednání, tolik rozdílné lidské vlastnosti a v neposlední řadě na atmosféru. Vše je tu vykresleno dokonale, sice zdlouhavě a depresivně, o to víc to ale vynikne.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Výchozí bod mě zaujal především svým nevšedním námětem (a tím, že po delší době uvidím Michaela Pitta v hlavní roli). Některé jeho okamžiky byly zajímavé, celý snímek byl ale tak moc divně absurdní a otravný, že mě 80% času vlastně jen hrozně štval.

plakát

Hlasy (2014) 

U tohohle snímku jsem se v kině dost dobře pobavila. Neříkám, že bych ho nutně potřebovala vidět znovu, ale jako nenáročná zábava je vcelku deální. Odlehčený humor s přiměřenou dávkou zvrácenosti, Ryan Reynolds je tu (snad poprvé) více než koukatelný a celý ten bizarní háv je koneckonců tak nějak roztomilý. Jo, a ta skladba u závěrečných titulků mi hrála v hlavě ještě dlouho.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Nevýrazné, zdlouhavé a docela obyčejné drama. Nebýt skvělého Cumberbatche v hlavní roli, s hodnocením bych šla ještě níž. Kolem tohohle filmu je jen další zbytečná bublina.

plakát

Interstellar (2014) 

Na můj vkus příliš patosu (několikrát jsem se přistihla, že se v kině chytám za čelo), občas dost nepochopitelný střih z vesmíru na zem a zpátky a vůbec celá ta myšlenka o záchraně lidstva hrstkou hrdinů skrze prapodivnou a fyzikálně občas hodně nedomyšlenou jízdu vesmírem dokázaly pokazit jinak docela dobrý zážitek. Pro film jako takový nejspíš hodně zlomové, kdoví, pro mě průměr, možná i něco míň. Moc tlačení na pilu, emoce vytržené z kontextu, které byly na mnoha místech úplně zbytečné.

plakát

Zmizelá (2014) 

Opět skvěle vydařená fincherovina s napínavou zápletkou, vybroušený filmový klenot, na který se bude i po letech vzpomínat. Atmosféra i soundtrack už tradičně bez chyby, výborný casting (Affleckova brada konečně našla své uplatnění) a pokud bude Oscar za scénář, bude hodně zasloužený !

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Těch několik let jsem určitě nečekala na tohle. Z mojí strany přišlo s pokračováním Sin City zásadní zklamání. Nechci říct, že je film špatný, ale očekávání (jo, hodně velká) nenaplnil ani z poloviny... občas zavání slušným béčkem. Příběh s (mimochodem fakt sexy) Evou Green a Joshem Brolinem (kterému tahle role hodně sluší) bylo vlastně to jediné, co mě bavilo, zbytek zásadně pokulhával a postrádal hlubší propracování. Vizuálně jsem to žrala, příběhově tak nějak napůl.

plakát

Noe (2014) odpad!

Totální přešlap. Asi tak.