Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Jezero smrti (2008) 

Sice se občas objeví nějaká ta klasická, v hororech téměř nevyhnutelná absurdita, nebo až debilita, ale tenhle film je pro mě důkaz, že i přes tyhle negativa lze film hlavním obsazením (Kelly Reilly) a pro mě zajímavym scénářem-nepotopit, nebo spíš vytáhnout.

plakát

Frigo na mašině (1926) 

Nevím, jestli bych film prvotně zařadil mezi komedie, pro mě to byla napínavá - především dobrodružná palba, kdy v podstatě klasická honička neprobíhá za pomocí koní ani automobilů, ale parních mašin! To, že se občas zasmějete, je příjemný bonus. Rozhodně filmu nechybělo napětí a originalita, která byla podtržená živým hudebním doprovodem kapely Johannes Benz během promítání v Aeru.

plakát

Knír (2005) 

Podivuhodná jízda, plná otázek- ovšem už bez tolika odpovědí. Skvělý a uvěřitelný výkon V. Lindona (hlavní postava), který pořád hledá, avšak nenachází, anebo jo? Dokážeme vnímat skutečnost, sen, zamyšlení, nebo dejavu a dokážeme tohle vše rozpoznat a odlišit? No...

plakát

Dobrá kuchyně Vitello (1930) odpad!

Podivná reklama, která podivně neutíká, a tomu jsou důkazem nejvíce hodiny, které jsou poměrně výrazné a přesto na nich není vidět žádný reálný pohyb, po nějaké době se probuděj.. rozjedou, poté se pro mě nechápavě opět vrátí na devátou hodinu, pak opět skočí dopředu. Pořád jsem v nich hledal význam, ale nenašel. Bohužel, šílenost.

plakát

Není brambor jako brambor (1929) 

Zajímavá reklama, která by až na stopáž mohla fungovat i dnes. Možná daleko lépe, než většina moderních.

plakát

Banda pro sebe (1964) 

Je to takové trochu odnikud nikam. Některé scény působí až komicky, i když nemají. (Nevím, zda je to dáno věkem filmu a hereckým zpracováním, nebo mou subjektivitou) Avšak pokud máte rádi filmovou klasiku, rádi hltáte stáré francouzské prostředí a atmosféru a chcete si zhlédnout epickou, famozní a v podstatě nejsilnější scénu v bistru/kavárně/baru, kdy se trojice baví ( i když se najde minuta, kdy je spíše hrobové ticho:) ) excelentním tancem na hudbu, při níž můžeme navíc slyšet myšlenky postav, musím doporučit. Pro mě byla tato scéna umocněna atmosférou kina Ponrepo a myslím, že se v ní Tarantino při tanci v Pulp Fiction našel správně.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Poměrně zajímavá kamera, lokace na 100%, ale podle mého názoru děj tak trochu kulhal a to není zrovna to, co by mě na akčním filmu mělo přitahovat. V podstatě film negradoval, ale přesně naopak. Pro mě velmi poutavých prvních cca 20 minut, kdy toto vše kulminovalo scénou v zácpě při převozu trestance přes hranice. Nic víc a to jsem se těšil..

plakát

Barton Fink (1991) 

Kdo má autorské bratrské duo rád, pravděpodobně má již i tento film za sebou, ale pro ty, kterým přecejen nějakým způsobem unikl a dostal se k němu až teď, není nutno dál zdržovat. Dílo je ucelené, poměrně napínavé, velmi zajímavě chvílema prolnuté ať už zvukem z jiného prostředí, nebo rovnou i prostřihem, toto "prostředí" je ve filmu několikrát vysvětleno, nebo dokonce metaforicky připomenuto, nicméně více nechci prozrazovat. Patřičná divnost bratrského dua je i v tomto filmu dostatečně čitelná a zjevná. Určitě film spoustu lidí mine, ale pokud bude divák trpělivý a současně má rád tvorbu Coenů, nemůžu než doporučit.

plakát

Interstellar (2014) 

Předem nutno říct, že nejsem fanda sci-fi a to ani ve filmové podobě, o to víc by mohla od někoho takového vyznít recenze v ne jiném, než pozitivním směru! Já jsem koktal, já jsem byl fascinovanej, oblbnutej a mimo, po tomhle filmu Nolana, který má i v Interstellaru velmi zřejmý a definovatelný rukopis. Geniální mohutnej film, který mě sice občas rozhodil díky neznalosti černých děr, cestování v čase a podobných libůstkách, díky tomu mi ale dává důvod ho zhlédnout znovu a to ne jinak, než opět pod širým nebem noční projekce letního kina.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Skvělý, chytlavý snímek, který je doslova nadopovaný tvořivostí, on již samotný název sám napovídá nebo spíše určuje, že boduje právě na poli fantazie. A to tak silně, že se za svůj název nemusí stydět. Ba naopak, neznám větší "výlet do fantazie", který by byl vhodný jak pro dospělé, tak pro děti - rozumějte bez drog. K tomu tak moc široké spektrum rozmanitosti postav, až je problém si je všechny po čase vybavit. Zbytečné dále popisovat, lepší doporučit okamžité zhlédnutí, pokud tedy ještě váháte.