Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (71)

plakát

Ten třetí (2013) 

Chápu, o co se autoři snažili, ale vážně !ale vážně! jim to nevyšlo. První půlka je nesmírně utahaná a nudná. Jednotlivé příběhu spolu nijak jiskřivě neinteragují, nefunguje to. Druhá půlka jakoby nabrala dech a snaží se běžet aspoň cvalem, ale nedokáže stavět na chatrném základu, který vystavěla první polovina. Proto ani výsledná pointa nerezonuje a vyzní do ztracena. Škoda, snaha byla a bohužel ani hvězdné obsazení to nezachránilo...

plakát

Pestrobarvec petrklíčový (2014) 

Intelektualistická masturbace, propracovaná symbolika a enormní snaha přesvědčit diváka o velkolepoúžasnosti celého počinu prostřednictvím kvalitní kamery, která ale SAKRA nestačí ... a nuda, nuda ... nuda!

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Už toho mám dost! Režisér si myslí, že může s diváky manipulovat, jak se mu zlíbí, a divákům se to zjevně líbí. Mě ale ne. Film je to technicky brilantní, zábavný a inspirující, i když místy utahaný. Takový je první dojem, když se nad ním ale zamyslíte podruhé, připadáte si podvedeni, obelháni. Leckdo tvrdí, že se jedná o studii sexuálního (i když značně pokřiveného) světa ženy. Mně se to tedy moc nezdá, ale budiž. Mám pocit, že se nám tvůrci snaží naservírovat něco, s čím bytostně nesouhlasím. Totiž, že ONA je taková chudinka, která si jde jen za svým štěstím. Což má podtrhnout ON, který jí nesoudí a ták jí rozumí. To jim nežeru! Nabulíkovat nám, že je naprosto v pořádku používat lidské životy jako toaleťáky, stylem použiju, zahodím, totiž pořádku není. Pořád tu máme to tradiční hodnocení mužů a žen, dva metry, chlap, který má mnoho sexuálních partnerek, nic o nich neví, lže jim, je kdo? Napadají Vás slova? Dá se to brát dvěma způsoby, buď je to fakt machr, bejk, anebo je to sukničkách, hajzl. A co když něco takového vyvádí žena (pomiňme tu možnost, že si za to nechává platit) - je to vážně jenom chudák holka, která nemá na vybranou? Fakt je tak bezMOCná? Ani náhodou! Násilné skloubení explicitního sexu a snahy popsat ho vzletnými slovy jaksi nefunguje. Vyžadování se sexu pořád a všude bez ohledu na následky je pořád jen sobecká honba za vlastním uspokojením, i když to popíšete jako jednorožce zářícího jako tisíce diamantů. Edgar Allan Poe/onanie/Bach/kouření atd. zas a znova – to jako vážně?! Zdá se, že žijeme v době, kdy se sex je kult, sex je všechno, sex je všude, kam se vrtnem. A všemu, čeho si můžeme vážit v naší kultuře a vztazích, ukážeme vztyčený prostředníček, protože Trier je přece tak neotřelý a cool!

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Konečně film o upírech podle mého gusta! Tvůrci zkombinovali příběh podivné romance a upířího drama/hororu a ještě se tváří jakoby se nechumelilo! Ale ono se chumelí, kupodivu totiž tenhle bizarní mix funguje velmi dobře! Technicky brilantně zvládnuté dílko, takže se téměř při každém záběru tetelím blahem, jednotlivé scény jsou dělané s péčí a celé to dokresluje perfektní hudba. Seveřani válí!

plakát

Alois Nebel (2011) 

Audio-vizuelně: (občas) vzdech, příběh: povzdech... nic víc, nic míň.

plakát

Brendan a tajemství Kellsu (2009) 

Fantazie! Nádhera! Ta animace, ty barvy, ta hudba. Ta kreslená příroda v tomhle filmu žije! Každý kořen a každý list mě v tom utvrzuje. Úsměvy, výrazy tváře působí tak skutečně, až mám pocit, že se u tohohle dílka rozplynu blahem. Končím, nedokážu napsat nic, co by dokázalo byť jen matně zachytit, čím je vlastně Secret of Kells. To můžete zjistit jen sami ;)

plakát

Tajemství (2006) 

Nádherné myšlenky, které vůbec nejsou tajemstvím, jak dokument avizuje, můžeme o nich číst i slyšet leckde. Já s přístupem, jaký se snaží tohle dílko vštípit divákovi, sympatizuji, ale sakra!, co to provedení? Naprosto příšerný pokus o dokument, přílišný americký, umělý entuziasmus, neuvěřitelné postavy, klišovité podání. Pokud to ale někoho přivede k větší sebelásce, spokojenosti a vůbec k myšlence "dělat věci jinak", budiž ;)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

No, jsem z tohohle dílu mírně na rozpacích. První půlka má celkem grády, kola se točí poměrně svižně, děj je napínavý, kamera kolem toho všeho čile tancuje. Příprava na boj, skvělé "letecké" záběry na hrad, u kterých mi poposkočil žaludek (a nebylo to 3D!), gradující hudba. To celé bylo skvělé! A pak mělo nastat "to hlavní" a naráz děj jakoby zvolnil a očekávání mě najednou upustilo kamsi do prázdna místo toho, aby se mnou nabralo rychlost... Celé se to doplazilo ke konci, který nebyl rozhodně tak strhující jako prvotní boj a vplulo do finiše úsměvným epilogem. Jo, já vím, v tom se drželi knížky, ale hold, některé scény se nedají natočit tak dobře jako pracuje fantazie a občas to působí kýčovitě. Nicméně, strávila jsem s Harrym dětství a část tohohle počinu je perfektní a tak, ať nežeru - 4*.

plakát

McLeodovy dcery (2001) (seriál) 

Minuty strávené s tímhle seriálem byly pro mne vždy vytrhnutím z reality, sladká chvilka nicnedělání a pohody. Nádherné australské pláně, spousta koní a krav, hezcí chlapi, silné ženské, překrásná hudba (díky Rebecco Lavelle), sem tam vsuvka duchařiny. Jistě, jsou to samé vztahy, porody a umírání, smích i brek, nabalování a rozchody a pořád dokola. Ale když to všechno zasadíte do krásné krajiny a přidáte sympatické postavy a kukadla zviřátek, je to tak milé, že přehlédnete, že jsou hrdinky téměř vždy slušně oblečení a nastrojené jak na tancovačku ... sakra, vždyť je to oddychovka a pohádka, tak proč ne? :)

plakát

Na vlásku (2010) 

Dojemné i zábavné. Připravte se na to, že se utopíte v obrovských očích hlavních hrdinů. A úderná vlasatá princezna se jistě stane idolem mnoha holčičích srdcí toužících po velké lásce a dobrodružství. Mimochodem - mám ráda pánvičky! :D Přiznám se ale, že občas bylo na mě některých šíleností a písní už trochu moc. Nicméně, příběh plyne lehce a zároveň je napínavý a já jsem tudíž spokojena :) - 65%.