Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (321)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Výborný film, budu všem doporučovat. Krásně mi rozšířil obzory a poučil i významu knihy Job :)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Je to příjemná oddechovka. Navíc se mi líbí, že Matt Damon není ten nabušenej šašek, co se honí v autě s pistolí a má všechno pod kontrolou. Všechny tyhle akcičky a parádičky tady sice byly (což je dobře, je se na co koukat) , ale tak nějak jinak - sám si neuvědomoval kdo je a potom těžko hledat nějaké přehnané sebevědomí akčních hrdinů. Matt Damon, když někomu dá přes držku, tak tomu sám nemůže uvěřit. Zachovává si ten lidský (možná ne lidský, ale spíše klukovský) nadhled na situaci. Taky je hodně flegmatický a s ničím si moc hlavu neláme. To je podle mě jeho kouzlo, které dělá tento film trošku odlišným od těch ostatních. Navíc je to poutavé, nicméně naprosto nevím kolik dát hvězd... tak 4 ;)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Mě štvala postava Aloise. Nedalo se o něm říci nic. Ani dobré vlastnosti, ani zlé. kam vítr tam plášť. To není člověk - bez charakteru ! Navíc poněkud nesrozumitelný příběh a všechno tak v mlze. Mlhu můžu mít, když si přivstanu a nemusím na to chodit do kina. Nicméně tam bylo cosi trochu vánočního a to je vždycky takové pokojné. Zpracování vyšvihává film na 3 *, ale nepotřeboval bych to ve všech filmech od teď :)

plakát

Amadeus (1984) 

Božská hudba a úžasný Salieri (i dabing B. Rösnera), který nenávidí a obdivuje ve svých strhujících ďábelských proslovech z kolečkového křesla. Film plný vášně, napětí a překypující energie kombinované s genialní lehkostí a jednoduchostí dokazuje, že Miloš Forman musel Mozartovu hudbu cítit a pochopit.

plakát

Americká krása (1999) 

Americká krása začíná jako americký film, kde znuděnost, stereotyp a sobectví hrají hlavní roli. Atmosféra filmu se ovšem během 117 minut zcela změní. Název je velmi výmluvný. Americká (a nejen americká) témata, kterých se film dotýká jsou opravdu zásadní (tolerance, karierismus, sobectví, boj proti stereotypům). Ovšem nejhezčím tématem je zde krása. Krása okamžiku, krása v lidech, krása ve věcech, krása života. Neříkám, že ji ve filmu Americká krása uvidíte - je to jen video, ale rozhodně si ji můžete připomenout...

plakát

Americký zločin (2007) 

Film, který si zapamatujete! "Sežrat i s navijákem" ho může asi jen Američan. Co mu ovšem neupřete, je dlouhý seznam s názvem - Filmové umění máme v hrsti. Tento snímek mi také dokázal, že Elen Page nehraje dobře jen v Juno.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

To jsem si dal. Říkal jsem si, že když je to takový hit, tak to nemůže být úplná blbost - je... Film natočený pro nižší IQ skupinu. Hlavními rysy filmu jsou: Rychlost (honí se od kardinála ke kardinálovi). Jedině tak se dá stíhat taková debilita. Hloupé názory vnucované dnešní "zabržděné" církvi bránící světu pokroku (u toho jsem se vyloženě bavil, i když to asi nebylo záměrem tvůrců). Jedním slovem komerce sázející na Toma Hankse - vědce, představujícího rozumového i morálního guru dnešní společnosti. Film byl od začátku velmi předvídatelný, ale pak přišla ta očekávaná "bomba" To si to asi Dan Brown (autor předlohy) po sobě přečetl a zjistil, že by to bylo strašně nudné a tak tam dodělal malý převrat prostřednictvím videozáznamu, který náš milý Tom shlédne ke konci "napínavého dramatu". Za toto probrání jsem dal 1*, ale je to vlastně odpad.

plakát

Arn (2007) 

Sám nevím, jak to zhodnotit, protože mezi skvělými scénami byly prvoplánově primitivní to ve mě vytvářelo určitou "kognitivní disonanci" xD

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Stejná řežba jako Kurýr, snad ještě o něco originálnější, absurdnější, američtější a bláznivější :)