Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (321)

plakát

Balance (1989) 

Poučný jinotaj tající věci podstatné - navíc se stylovým zpracováním. Dík zdroji.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Sherlock Holmes je přesně takový, jakého si ho představujete. Pracuje se zde (jako v minulých verzích) s Holmesovým genialním odhadem a analýzou faktů, které má k dispozici. S otevřenou pusou sledujete, co všechno dokáže stopař Holmes vyčíst ze světlejšího místa na prkně nebo olíznutím mramorového náhrobku :) Navíc je zde dobře patrný rukopis G. Ritchieho, což mě velmi potěšilo, neboť suveréní humor a ladnou eleganci, se kterou dokáže uhánět nebezpečným, rozestavěným Londýnem, velice obdivuji. Povedená akce je obvyklou součástí super zábavy z dílny Guye Ritchieho. S obavou jsem čekal na závěrečné rozpletení - ale nezklamal jsem se. Sherlock se povedl !

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Pittovy cikánské hlášky ! ! !

plakát

RocknRolla (2008) 

Dokonalý počin, který si rozhodně zaslouží vaši pozornost a pokud milujete stylové filmy - ať už ve stylu Pulp Fiction - nebo Kmotra, tak se podívejte. Dokonalé dialogy zářící anglickým i "normálním" humorem vás rozesmějí ani nebudete vědět jak je to vlastně možné. Děj do poslední chvíle graduje a neztrácí na kvalitě - na začátku "nasadí lajnu" a jede až do konce. A na konci nastupuje nový The only truth RocknRolla !!! :)

plakát

Avatar (2009) 

James Cameron to umí. Připadalo mi to, jako šikovně zkomponovaná opera - vše bylo velmi spontánní - bylo to v souladu - emoce i příběh. Na Pandoře se příběh pro Jakea rozehrál velmi pozvolna. Počáteční romantika a učení se novému myšlení je "bohužel" záhy vystřídána (nechci říci tvrdým, ale spíše přirozeným) dopadem na realitu. Boj začal a ten už tvrdý byl... Velkolepý střet dobra se zlem - bezohlednosti s ohleduplností. V celém příběhu jsem se nemohl zbavit nutkavého pocitu paralely s indianskou genocidou ve Americe. Možná jde i o pokus o reflexi od J. Camerona. Každopádně příběh končí jinak, než jak to bylo s indiány. Pandora byla ubráněna i když ztráty byly veliké. Prostý, jednoduchý a úžasný film - v 3D realitě asi ještě lepší - Mohu doporučit všemi pěti *, které si tento film rozhodně zaslouží !!! PS.: Slovy mého kamaráda: "Miluju šmoulinku".

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

O ději filmu se tady moc mluvit nedá. Celé se to točí okolo špíny. Špínu zde představuje alkohol a prostituce. Film pouze naturalisticky zobrazuje "realitu", kterou člověk závislý a zoufalý prožívá den co den, než se "drink to death". Rozhodně zajímavý "horor" o alkoholu.

plakát

Rozvod po italsku (1961) 

Moc veselá komedie o vášnivě zamilovaném Italovi, který se ze všech sil snaží efektivně a pokud možno - co s nejmenší bolestí - zbavit své manželky. Kalkuluje, uvažuje, počítá. Vnitřní monolog vykresluje jeho postavu dokonale. Marcello Mastroianni se mi ve své roli lišáckého barona, co ví co dělá velice líbil. Zkrátka "Fefe" neměl chybu.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Jasná ukázka toho, že i "nevinná" hra, pouhé dovolení nechat se unést nenápadně začínajícím zlem, je velmi nebezpečné. Fašismus všichni odsuzujeme, připadá nám absurdní představa, že by se něco takového ještě dnes dalo vidět. Opak je pravdou...

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Perfektně zpracovaný problém volby. Svoboda úsudku je důležitá, ač se může zprvu zdát, že by byl svět jednodušší bez toho, abychom si mohli zvolit zlo, není tomu tak. Ať už se podíváme na Mechanický pomeranč nebo kamkoli jinam, kde svoboda byla odpírána vidíme zřetelně, že bez svobody to nelze. Já si myslím, že pokud budete volit Mechanický pomeranč, tak je to dobrá volba :)

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Film, který - stejně jako James Bond staví na propracované bleskurychlé akci, detailech, předvídání běhu událostí - ale Jason Bourne je v tom ještě lepší. První dvě třetiny filmu staví jenom na akci a naznačují nejasnost a pochyby - rychlé obrazy z dávno ztracené paměti. V poslední části se vše vyjasní a zazáří v celé své podstatě - rozhodl ses sám !