Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Když se řekně Schindlerův seznam, okamžitě mám jiný výraz v obličeji. Pro mě osobně určitě nejlepší film. Málo co překoná silnou myšlenku, velmi dobře a kvalitně zpracovanou hudbu a vyníkajíci podání už samo o sobě surového filmu. Film bez s velkým F! Ač jsem viděl tento film nespočetněkrát, vždycky mě napadne u něj spousty a spousty myšlenek.Minimálně jednu minutu po každém promítání, mám nutkání mlčet a jen tak převalovat myšlenky. Pro rýpaly: ten o něco nudnější začátek tam musí být,pro chápání souvislostí!

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Po prvním zamyšlení po filmu je dějová linie určitě o něco přímočará, ale to je někdy taky fain. Odpočinout si u nečeho přímočarého, ale přeci jenom se silnou myšlenkou demagogie, politiky a omezenosti lidského ducha a společnosti...

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Film, který je přesnou vyjímkou potvrzující pravidlo, že kniha je lepší než film. Kniha i film jsou opravdovou lahůdkou. Spalovač mrtvol je českosloveský horor, ve kterém Hrušínský zahrál svoji životní roli. Jeho upatlaná pěšinka a citová indispozice dělají z tohoto filmu opravdu jedničku i přesto, že je to film pro silnější jedince!

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Možná to někomu přijde jako slátina ve které se málo kdo vyzná, ale to je právě ono, co si tak cením na scénáři tohoto filmu. Udržuje mě pořád v pozoru, přemýšlet nad tím, co k čemu patří a která dějová linie se právě odehrává. Vynikající film, u kterého jsem seděl jako zařezaný a napjatě čekal, co se bude dít dál...

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Nejsem odborník na pohádky natož na Japanské anime. Tohle je ale pohádka, kterou si určitě řadím mezi nej filmy. Krásná hudba dokresluje příjemný příběh, ve kterém bojuje dobro a zlo. Je to v jiné pohádce jinak ? Příběh je velmi zvláštní a každá postava má specifické vlastnosti, které bych nečekal. Nejvíce sympatizuji s mluvícím ohněm. Určitě i vy si najdete něco krásného, co vrátí myšlenky do dětských let plných fantazie.

Kouř

Kouř (1990)

Kouř. Mohl tento film mít více poetický název, ale proč, když vyjadrřuje surovost a něvědomst tehdejší doby. Nebo byli višchni tak uvědomnělí, že to zpětně nechápu a směju se? Divadlo sklep se ukázalo ve formě, které se rád zasměji. Kouř je přesným odrazem toho co mám rád na tomhle tématu - směšnosti politiky socialismu. Pro mě je tento film určitě plný hlášek, které jsem našel ale až při třetím i čtvrtém promítání. Doufám, že tento film osloví generaci po mě, tak jako oslovil mě.

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Každý by měl mít svůj oblíbený filmový muzikal. Pro mě je to určitě Sweeny Todd. Přijde mi Burtonovský nádech, ale tak trochu jinak. Temný muzikál ze staré Dobré anglie s menší romantickou zápletkou. Tak trochu přímočaré dílo, které ale si zašloží své místo v kvalitních filmech.

Sissi a Yetti

Sissi a Yetti (2007)

Komedie přesně podle mého gusta. Jednoduchá a dvojsmyslná! Šíléná uchylárna se stupidním příběhem s dobrou animací. Určitě nedoporučuji jako projekci menším jak 15let. Možná pro některé šílený pasqil. Já se ale vždycky bavím. Sečteno a podtrženo: Děti na to neberte :-)

Sedm životů

Sedm životů (2008)

Přímá trefa do černého. Po dloouhé době film u kterého jsem seděl jako zařezaný, přemýšlel, šrotoval a hledal co nemám společného s hlavním dějem a hrdinou. Poutavé, napínavé, vydařené strhující a s koncem, který se očekává. Mělo to všechno co film tohohle žánru má mít. Ale dějovou linii neustále musíte skládat v hlavě, kdo komu a proč? Postupné gradování ale přinese tížený konec. Bylo to prostě pěkné. Jestli vás citově nevyždíme tento filmový klenot s Willem Smithem,tak pak jedině pračka!

Magnolia

Magnolia (1999)

Tak to byla síla! Nechápu, proč tenhle film není ve 200 nejlepších filmu, ale jedno české přísloví říká, že to nejlepší je skryto. Přes 3 hodinové drama o propojení životních příběhů, tou jemnou linkou, kterou hltáte po celé dění až nakonec filmu, kde monstrózně bouchne v neuvěřitelnou hlubokou myšlenku. Budete si říkat, že se to může stát jenom ve filmu a pak zjistíte, že je i ve vašem životě.