Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Nejdříve jsem nechtěla psát komentář (ti, co to viděli, mě pochopí), ale rozhodla jsem se, že aspoň nějaký souhrn by to chtělo. Dalo by se říct - příběh napsaný životem, ale to by byla nadsázka. To byste museli fetovat, prodávat pak o peníze přijít a celou tu dobu si píchat fet jen do jednoho místa na ruce až se vám tam udělá trombóza a oni vám ji musejí uříznout. Nic depresivnějšího a života vycucávajícího jsem v životě neviděla. Celý film se člověk nechává unášet myšlenkou, že třeba všechno skončí dobře (a to ani na dobré konce nevěřím). Pak nastane zlom, když zjistíte, že tenhle film tak opravdu neskončí a to ani zdaleka. Není to natočené jako nějaký protidrogový film, ale můžu zaručit, že po shlédnutí se budete bát i kouřit =). PS: Poprvé co jsem brečela v kině - posledních pět minut jsem bulela a přes slzy pomalu ani neviděla obraz; po skončení filmu jsem nebyla ani schopná hodit lísteček s hodnocení do bedýnky.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Můj srdcový film =). Poklona režisérovi za zfilmování nezfilmovatelného.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Skvělý film, který možná neosloví každého, ale mne ano. Přesně takový film jsem sháněla - film, u kterého se musí trochu přemýšlet, nenudí, je tajemný ale i zábavný. Mám hrozně ráda, když postavy jednají racionálně a vy se nechytáte za hlavu a neříkáte: "Proč neudělal tohle, dyť to bylo úplně jasný." Vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak tomuto filmu nemám co vytknout (a to je co říct, většinou se něco najde na každém filmu). Donnie Darko byl pro mě prostě film na míru, proto dávám 5*.

Gattaca

Gattaca (1997)

Tento film si mě naprosto získal. Sci-fi které moc nezapadá do žánru a vynikající Ethan Hawke. Celý film je vlastně o splnění snu. Největší překážka je genetická diskriminace. Nejděsivější a zároveň nejzajímavější na celém filmu je fakt, že to vlastně není úplně nemožné - genetické manipulace existují i v dnešní době. Nemůžu nezmínit konec, který mi naprosto vyrazil dech.