Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (468)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Mission Impossible je asi jediná filmová série, jejiž kvalita má vzestupnou tendenci. Sedmý díl je naprosto parádní kousek, Dobrá náhrada za poslední bondovky...

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Kdyby to mělo být hodnocení trikové části filmu, tak je to zase o kus dál a upřímně fakt respekt k technologiím, kterými Cameron posouvá filmový svět. Příběhově to bohužel opět není žádná hitparáda. Trochu mě děsí představa, že si někdo v budoucnu bude chtít dát Avatar maraton. Ale to se asi nestane. Neznám moc fandů této ságy. Snad se dožiju jejího konce. Ale přeju si to spíš z úcty k režisérovi, který natočil Vetřelce a Terminátora.

plakát

Batman (2022) 

POMO: "Skvělý způsob, jak jít novou cestou a nezklamat diváky, zhýčkané Nolanem." Akorát, že vůbec. První hodinu nuda, druhou hodinu taky a teprve konec se rozjel, ale to už mě film tak utahal, že jsem se modlil, aby to už skončilo. Je to Batman? Jo, je. Jen takový víc melancholický a spíš detektiv, než akční comicsový hrdina. Libovolný kus z Nolanovy trilogie je samozřejmě výš. Nic takového jako jsou u Nolena třeba úvodní scéna v bance s Jokerem nebo úvodní scéna s Banem a únosem letadla tady nenajdete.

plakát

Denní směna (2022) 

Docelá zábavné osvěžení v podobě upíří akční komedie. Jo, je to popcornová kravinka, ale upřímně dost dlouho jsem nenarazil na film, kde se bylo čemu smát.

plakát

The Gray Man (2022) 

Jedna hvězdička za Prahu a druhá za drzost to pustit ven. Naprosto šílené dialogy. Stupidní scénář má zřejmě kořeny ve stupidní předloze. Neschopnost ohlídat si návaznost záběrů (obzvlášť tramvaj si dělala psí kusy, kolem mnoha baráků jela opakovaně a střihem se teleportovala, třeba z ulice na konec mostu, aby za chvíli znovu na stejný most najela). Postava Chrise Evanse plochá jak ústřižek toho nejlevnějšího toaletního papíru. Dík za prachy utracené v Praze. K dokoukání filmu jsem se musel trochu nutit. Jak tohle mohli zrežírovat stejní lidé, kteří dělali Endgame nebo Captain Americu?  *Zážitek může být ovlivněn faktem, že jsem před tímto filmem sledoval Mission Impossible 5...

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Jeden z nejlepších filmů roku 2022. Po prvních minutách jsem měl pocit, že tohle dokoukat bude velký úkol, ale už dlouho jsem se tak skvěle nepobavil a nezasmál. Je to skvělé a příjemně ujeté. Dilda, balvany, párkoprsty a mýval. Bože, to bylo tak osvěžující!

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Uprostřed Země je ještě jedna menší. Něco na té menší Zemi svítí jako slunce a je tam zóna s obrácenou gravitací. King Kong se naučil znakovku a mnohem, mnohem víc... Pokud vám tyto věci nevadí, nebo vám nedejbože dávají smysl, případně pokud jste čerstvě po lobotomii a kafe vám pořád chutná trochu zeleně s ocasem do fialova, jděte do toho. Efektově fajn, ale nedivil bych se, kdyby vám po zhlédnutí otekl mozek. Něco tak debilního hned tak v kině neuvidíte. Možná scénář na papíru nevyzněl tak retardovaně jako působí celý film, ale stejně mě fascinuje, že režisér a realizační tým nespáchali po uvedení do kin rituální sebevraždu. Tu profesní totiž udělali epickou.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

No první verze byla na ***, ale spíš ze slušnosti. Tohle je jiný film, který mi dával daleko větší smysl a který se mi dokonce líbil. Jo, je to dlouhý. Jo, nejsou to Avengers. Jo, má to debilní 4:3 formát. Ale konečně to má smysl, postavy získají hloubku a film snad i nějakého ducha. Nečekal jsem od toho nic, skoro jsem čekal neúspěch, ale to se prostě nekoná.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Po prvním zhlédnutí jako vrchol matrix maratonu to bylo obrovské zklamání, sotva 5/10. Dal jsem tomu ale ještě jednu šanci a samostatně mě to bavilo daleko víc...