Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (1 105)

plakát

Fallout - Season 1 (2024) (série) 

Za mě příjemné seriálové překvapení roku. Hrál jsem Fallout 2 v dávnověku PC her. Tak neřeším, zda je Ghúl orginální předloze, nebo ne. Ale ta postava je naprost perfektní. Naivní a zároveň drsná Lucy to skvěle doplňuje. První epizoda vystihla skvělou dobovou atmosféru, jak kostými tak dějem. Těším se na pokračování.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Naprost excelentní minisérie. Srovnatelná se zahraničními produkcemi. Skvělý scénáře. Ještě lepší herecké výkony. Geniální Uhlík a doslova neuvěřitelný Vojta Kotek. Mrazivé, reálné a dojemné. Nemám co vytknout. Možná jen to, že jsem měl hroznou chuť si zapálit cigáro =) Krimi drama co si na nic nehraje. Žádné rádoby české vtípky, komediální trapné hlášky co jsou skoro u každého filmu za poslední dobu, to oceňuji. Byl to pošmak

plakát

Ahsoka - Část 1: Mistři a učedníci (2023) (epizoda) 

Bavil mě úvod, navazuje na starou dobrou trilogii, a novou trilogii. (pro mě stále existuje jen 6 epizod, ani méně, ani více=). Ahsoka je super, souboj s roboty perfektní. Syndulla dobrý průměr. Ale zobrazení Sabrine Wren mě zklamalo. Herečka nesympatická, neodpovídá "clone wars" ani vzhledem ani povahou. Naprosto skvěle tebná Sithská Padawanka, copánek mně připomněl Aniho. Jinak milé překlapení, po Andoru konečně snad koukatelné pokračování (ale jeho kvalit nedosahuje, zatím)

plakát

Wind River (2017) 

Už dlouho jsem neviděl nic tak chladného a tak dojemnýho. Drsné, ale v tom správném slova smyslu. Ještě teď mně mrazí po zádech a tím sněhem to není.

plakát

Vetřelci (1986) 

Jedna z pár výjimek, kdy je dvojka lepší jak jednička. Perfektní scénář a režie. Postavy dělají logický rozhodnutí. Nesnaží se stále něco vysvětlovat, nebo poučovat. Voják je drsný, sprostý, hrubý. PProstě skvělá klasikas ještě lepším dabingem.

plakát

Černé zrcadlo - Beyond the Sea (2023) (epizoda) 

Oproti tem ostatním "sociálním epizodám". Se tohle do Black mirror perfektně hodí. Dobře napsané a skvěle zahrané. Od počátku tušíte jak to asi dopadne. Poté jen s napětím sledujete, jak to dopadne. PS: Oceňuji že tam nikdo necpal žádnou rasovou, gender ekovyváženost.  Možná proto ďej zasadili do alternativní minulosit, aby tohle nemuseli řešit.

plakát

District 9 (2009) 

Geniální snímek. Věrohodný, vtáhne vás do děje a jen zíráte s otevřenou pusou. Geniální v každém směru. Bohužel Blomkamp asi vyhořel a tohle bylo masterdílo:/

plakát

tick, tick...BOOM! (2021) 

Velmi příjemné překvapení. Začátek mně uplně nesedl, trošku jsem se ztrácel. Poté jsem se dostal do děje a nechal se unést hudbou a příběhem a užíval jsem si to. Netradiční pojetí.

plakát

Ponorka (1981) 

Geniální, realistický snímek. Mrazí vás z toho v zádech.