Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (93)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 1969 jsem se narodila a jsem si zcela jistá, že neexistovala ani dokonale zvládnutá umělá těla ani možnost přenosu vědomí, a to dokonce ani z kuchyně do obýváku, natož do vesmíru. Tohle zrcadlo se mi prostě nelíbilo a dávalo nastavit svou tvář leda tak slaboduchému scénáři, kdy US posílá do vesmíru astronauty bez nějakého psychologického profilu apod. Zvolení roku 1969 je také nepochopitelné, důvodem může být jen vzpomínka na Mansonovu Rodinu. Ta má ale svůj příběh. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatný.. Námět poutavý a originální a jeho průběžná "těžba" ukázala smysl pro jakousi hravost.. Jen jsem nebyl ve výsledku úplně uspokojen. Přemýšlím, že možná je to tím, že ten děj v sobě nese tolik vrstev a dalšího potenciálu, že to tady na ploše jednoho kratšího celovečeráku působilo pořád možná příliš zkratkovitě a uspěchaně. ()

Reklama

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 6. sérii jde o epizodu s nejvíc old-school Black Mirror feelingem, v předchozích sériích by však šlo jen o slabší průměr. Námět je oukej, herci parádní (zejm. Aaron Paul), je zde pár skvělých momentů ("Mansonův" kult, manželská hádka)... Ale všechno bohužel jde přesně v těch kolejích, jak jsem čekal, bez jediného překvapivého momentu, navíc s přestřeleným závěrem a přehnanou stopáží. Zkrátit, prostřihat, trochu poladit děj a Beyond the Sea by byla dobrá epizoda. Takhle je jenom... obyčejná. ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mega povedená zápletka, za kterou by se rozhodně nemusel stydět ani celovečerní film. Čekal jsem tedy, že to skončí trošku jinak - že ho nechá ve vesmíru a že se týpek převtělí a bude ho předstírat. Tento závěr byl trošku krvavější, ale také dával smysl. Otevřený konec taky super, miluju takové konce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Beyond The Sea" je najväčšia tohtoročná epizóda v Black Mirror a taktiež aj jedna z najlepších. Je super vidieť po dlhej dobe opäť Kate Mara, ktorú som vo filme už nevidel celkom dlho, no atmosféra vo vesmíre, ktorou si prechádzajú Aaron Paul a Josh Hartnett je absolútne perfektná. Je super vidieť ich rozličné charaktery a následné reakcie na udalosti, ktoré otrasú ich životmi. Najmä v prípade Davida, ktorý oproti Cliffovi pôsobil oveľa otvorenejšie, žoviálnejšie a najmä sa k svojej rodine správal úplne iným spôsobom. Takže keď mu Rory Culkin a jeho nasledovatelia urobia to absolútne najhoršie čo môžu, veľmi dobre rozumiem tomu, že sa mu zosype absolútne všetko, na čom mu záležalo. Veci však postupne naberú oveľa temnejší spád a je treba uznať, že John Crowley to absolútne skvele vie pracovať s atmosférou, kde v závere je povedané v maličkostiach absolútne všetko. Rozhodne skvelá epizódá, ktorá stojí za pozornosť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama