Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (1 103)

plakát

The Mandalorian - Kapitola 11: Dědička (2020) (epizoda) 

Akce, lasery, Stormtroopeři vše super. Jen příběh je takový nijaký. Spíše je to jako hra. Přistaneš, dostaneš ukol, splníš, letíš dál. Pobavila mě chobotnička facehugger. Ale padá to na slabém scénáři a moc náhodách.

plakát

Obi-Wan Kenobi: Jediův návrat (2022) 

Když je dokument lepší než celý seriál a David Gelb lepší režisér. K dokonalosti by stačilo  vystříhat ty sluníčkářský kecy jak od dětství všichni koukaj na SW a hrajou si jako děti. Protože výslek tomu vůbec neodpovídá. Libilo se mně setkání herců Anakina a Obi-wana a Quigona. Těm jsem to opravdu věřil. Bohužel řešisérka přizná to nejhorší "nejstem George Lucas, chci dělat vlastní příběh". Tim to bohužel zničila. Sebevědomí má na rozdávání ale chybí pokora. Podle mě SW vůbec nepochopila. Vkládala do toho akorát svý blbý nápady a gender kecy. Měla by si asi ujasnit svůj vztah s otcem a netahat to do seriálu. Tyhle "emotion" to kazí. Chce to chytřejší režisérku a lepší scénář

plakát

The Mandalorian - Kapitola 14: Tragédie (2020) (epizoda) 

Název dílu odpovídá epizodě". Je to tragedie. Jako fanoušek SW jsem zklamaný. Rozpočet super, kostýmy super, efekty super. Jen scénář a režie je hrůza. Je to jen takový delší trailer. Nelogický děj a rychlý střih. Nevtrhne vás to do děje. Nežijete s žádnou postavou. SPOILER: jediný artefakt a BabyYoda na něm, byl trochu emotivní. Co to bylo s tím polystyrenovým kamenem jakože skálou? a rakety použije při odletu? proč nezničili lodě při přistání? A proč se letěl podívat "přímo" na křižník, když ho viděl přetím v "hledáčku".  ENDSPOILER. proč? proboha proč?:/ Nechápu tak vysoké hodnoceí. Vzpomente na starý dobrý SW, jak Luke naskočí do speedru a jede pouští Tatoine, to je atmosféra, citíte žár sluncí, písek...to je film...to je děj..to je emoce...zážitek... ne tehle seriál pro děti

plakát

Případy 1. oddělení - Série 3 (2022) (série) 

Nejlepší český krimiseriál. Naprosto perfektní Vetchý, Hanuš a doplňuje Polívka, který exceluje. Nezklamala ani Bočková, která mně přirostla k srdci. Velmi dobře napsané. Jsem rád, že si režisér a scenarista odpustili typické klišé, být za každou cenu vtipný. Trochu to kazí jen Vladyka, to je až moc velký blbec a někdy působí trapně. Jak by řekla Věrrra Chytilová, nepřehrávej, nejsi na divadle. Potenciál na minimálně 2 další řady to má, nerozumím důvodu to ukončit v nejlepším.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Velmi příjemné překvapení. Fúze Harry Potter a Gilmorek funguje nečekaně skvěle. Možná to bude znít jako klišé, ale Tim Burton je jiná třída. První 4 epizody jsou daleko lepší, kombinace hudby, střihu funguje lépe. Pak seriál trochu  ztrácí. Fester mně moc nesedl.

plakát

MasterChef Česko - Série 6 (2022) (série) 

Mám pocit, že sympatický Punčochář má málo prostoru. Naopak namyšlený reklamní frajírek Forejt už snad musí každému lézt na nervy. Díl 28 reklama na jeho podnik? Když je tak dobrý a známý proč se tam musí cpát? nikdo mu tam nechodí? Trošku bizár. Díl 26 mě bavil, konečně vypadla Slovena (on to není pořad Masterchef Československo. Martina mám rád, je vtipná, upřímný. Ale nemůžu se ubránit pocitu, že v díle 27 ho chtěli nechat stále v pořadu jen proto, že táhne diváky. 27 díl zklamání, cukrářka nesympatická, namyšlená. Hezky to řekl Martin, chtěl bych ji vidět jak dělá něco prvně. Mohla vymyslet nějaký český, normální chutný zakusek, inspiraci. Ne extremní předraženou blbost kdo nikdo znovu dělat nebude.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Kvalita kolísavá, rozjezd pomalý, finále famózní. Po finální epizodě tleskám. Suprový seriál pro dospělé, promyšlený scénář bez logických failů. Když je dobrý příběh, není potřeba ani žádná trapná dětinská rádoby vtipná "postavička". Těším se na druhou serii.

plakát

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi (2022) (seriál) 

Slušná serie. Nepřekvapí ani nezklame. Ukazuje, že se vyplatí navazovat na starou serii a ubrat iniciativy. Tam kde Filoni něco přidává, nebo upravuje to jen kazí. Za mě nejlepší pátá epizoda.

plakát

Divoká noc (1991) 

Jednoduché, místy až blbé, ale zábavné. Celý film táhne Jennifer Connelly, na kterou se fakt krásně divá. Doplňuje to ten osmdesátkový look, který k tomu perfektně sedí.