Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 6

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2022 (Alternativní 32x80 min)

Obsahy(1)

Na začátku byly stovky nadšených amatérských kuchařů, na konci bude jeden splněný sen. Oblíbená kulinářská show MasterChef Česko se vrací na televizní obrazovky a přinese řadu nových výzev. Už osvědčená porota ve složení Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář bude mezi nadšenci do vaření opět hledat toho nejlepšího, který na konci získá vytoužený titul a s ním i výhru 1 milion korun. Každá řada soutěže MasterChef je něčím nová a jedinečná. Přirozeně se proměňuje finálová šestnáctka, stejně tak však na soutěžící čekají nové, pokaždé trochu jiné výzvy, které prověří jejich schopnosti. V letošním ročníku nebudou chybět oblíbené testy znalostí i chuti, stejně jako master class se zajímavými hosty nebo venkovní výzvy v neobvyklém prostředí. Navíc se letošní ročník mnohem více zaměří na lokální suroviny dostupné v našich zeměpisných šířkách. To první, s čím každý z uchazečů o titul MasterChefa do soutěže vstoupí, přitom bude jídlo, které ho jako osobu nejlépe vystihuje. Princip soutěže zůstává stále stejný. To znamená, že z castingů nejprve vzejde zhruba třicítka soutěžících, kteří se následně utkají o místa ve finálové TOP 16. Tři posty přitom budou od samého začátku obsazeny, protože každý z porotců má k dispozici zlatou kartu, kterou může soutěžícího poslat z castingu rovnou do hlavní soutěže. A byl by hřích ji nevyužít. (TV Nova)

(více)

Recenze (24)

OJan 

všechny recenze uživatele

Novou řadu MasterChefa každým rokem natěšeně vyhlížím, protože je to momentálně jediný pořad Novy, který se dá sledovat. MasterChef Česko 6 je již třetí řadou tohoto pořadu, kterou jsem zhlédl. Musím se přiznat, že jsem měl za to, že kvalita bude řadu od řady stoupat, jelikož při porovnání čtvrté řady s řadou pátou byl nárůst kvality opravdu znát. Jenže šestá řada bohužel, ač je taky vesměs povedená, tento trend poněkud ignoruje a myslím si to hned kvůli několika věcem. Začal bych tím 100x omílaným románkem, který je prostě otravný. Zkrátka nechápu, proč se do pořadu o vaření musí neustále cpát to, že se dva soutěžící do sebe zamilovali. Jako dobře, přejme jim to, ale opravdu by stačilo jen pár zmínek. Pak jsou tu výzvy. Zatímco se v předchozích mnou zhlédnutých řadách dělaly výzvy podle toho, v jakém stádiu se soutěž nacházela, tak zde byl snad už ve třetím kole soutěžícím zadán dezert, který představuje dobrou výzvu minimálně až pro semifinále. Navíc vzhledem k tomu, že se soutěž nacházela vlastně na počátku, tak nechápu jak je možné, že ho soutěžící zvládli tak věrně napodobit. To mě přivádí k myšlence, o které se také často mluví, jestli je pravda to, jak to prezentují v televizi. Několikrát jsem totiž četl, že soutěžícím pomáhají například špičkoví kuchaři nebo tak něco. Věřím, že až tak to nebude, ale určitě to, jak to vypadá v TV není 100% pravda a nějaké věci, které divák nevidí, tam jistě budou. To se samozřejmě netýká jen této řady, nýbrž všech. A samotné finále mi přišlo docela umělé, prefabrikované. Celou dobu jsem fandil Martinovi a jsem rád, že nakonec zvítězil. Především jeho hlášky neměly chybu. |60%| ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Po loňské řadě jsem si myslel, že bude stačit vychytat pár chyb a budeme mít tuhle řadu tu nejlepší. Bohužel je to naopak krok zpátky. Výzvy jsou v této sezóně často až příliš extrémní, některé věci, jako je plýtvání jídlem nebo pití alkoholu jednou vadí a hrotí se, o několik dílů později zase vůbec. No a pak tu máme ten románek... Ten je tak moc podsouvaný, že se zkrátka většině lidem zhnusí. Návštěva Přemkovo restaurace mě fakt utvrdila v tom, že to je hloupá snobárna. A i když sympatie k němu po McDonald's kampani klesly, zde se choval většinou sympaticky (když terce nevypínal spotřebiče) - tahle trojka je fakt dobře sehraná, ale mrzelo mě, že se Punčochář příliš neprojevoval. Možná by i on snesl umírnění. Snad se příští řada povede lépe. (Z vítěze mám ale radost) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Možná by se dalo říct, že jsem fanouškem, ale už i já cítím, že to by to chtělo něco nového. Dát si delší pauzu, vyměnit porotce, pohrát si s formátem….prostě něco. Falešná realita válcuje všechno okolo už příliš okatě. Máš od narození tři ruce - postupuješ, jsi z jedné dvacetišestiny Eskymák – postupuješ, tvůj skautský vedoucí ti šahal, kam se nemá – postupuješ. Motáme se pořád v tom stejném talíři…..tohle ani nebudeme ochutnávat….máte poslední minutu….nevím jestli to stihnu (nebojte, vždycky to stihnou)….řekl jsem si, že budu riskovat….ruličky do ručky (pardon, to je zase jiná pohádka)…..vaří se dokola podle toho stejného receptu a i dobrého jídla se dá lehce přejíst. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě irituje to neskutečné nadržování některým soutěžícím. To nejsou Nebezpečné vztahy. Ani Love Island. To je MasterChef. Osobní problémy by měly být úplně irelevantní, stejně tak věk, pohlaví, rasa apod. To se do MasterChefa vážně hlásí takoví loseři, že ti "nej z nej" OPAKOVANĚ odevzdávají prázdný talíř? To je zase řada... Už vidím, jak by někoho takového páni porotci reálně přijali. Možná tak na krájení zeleniny. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád nezapomínejme na to, že tu byla ještě verze z roku 2012 s velmi nesympatickou trojicí porotců a „moderující“ Danielou Peštovou. O tři roky později na to šli tvůrci pořadu jinak, ubylo přehrávání i ponižování amatérských soutěžících a přibyla přirozenost. Ovšem skutečně příjemná atmosféra přišla až s triem Forejt, Punčochář a Kašpárek. Je moc fajn, že za senzacemi honící se Nova našla překvapivě solidní balanc mezi originálem a potřebami domácího prostředí. I když je mi jasné, že to, co se odehrává ve studiu, bude poměrně vzdálené realitě (minimálně tam bude spousta „rádců“ a víc času na přípravu/promyšlení si receptu). Nicméně po vítězství sedmnáctileté studentky Kristíny, vychechtaného kondičního trenéra Romana, další Slovenky Besky se tentokrát nový svět otevřel svéráznému Martinovi. Ano, i já si něj déle zvykal, ale nakonec pohoda, jeho hlášky neměly chybu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Třetí venkovní výzva se odehrála v mateřské školce V Benátkách v Praze 4. Jednalo se zároveň o halloweenský speciální díl. (DominatorCZ)
  • V 16. díle byly tématem filmové hlášky a zazněly zde tyto: „Neplatíš! Nepřepínej,“ z Knoflíkáři (1997), „Vydrž prďka, vydrž,“ z filmu Sněženky a machři (1982), „Víš co Sašo, jdi do p*dele,“ a „Co vidíš? Kuře. No vidíš,“ z filmu Pelíšky (1999), „Tady jsem si dovolil na ukázku pár sveštiček ze své zahrádky,“ z filmu „Marečku, podejte mi pero!“ (1976). (DominatorCZ)

Reklama

Reklama