Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (107)

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Můj nejočekávanější film festivalu, mě ani trochu nezklamal. Film, který nabije pozitivní náladou každého. Prostě radost, smích, láska, zábava a ještě jednou radost v jednom. Nádhera. (47. MFFKV)

plakát

Polski film (2012) 

Celkem kravina a než film mi to přišlo jako několik scének splácaných dohromady, ale občas jsem se celkem bavil. (47. MFFKV)

plakát

Země bez zákona (2012) 

Film podle mého gusta. Období prohibice je už samo o sobě skvělé téma na film a s takovým obsazením už je radost pracovat. Tom Hardy ale přebije všechny! (47. MFFKV)

plakát

Hon (2012) 

Nechal jsem se zlákat nadšenými ohlasy a na Hon nakonec šel. Velký sál byl (nečekaně) narvaný k prasknutí a já se začínal těšit na skvělý film. Nevěděl jsem nic. Nevěděl jsem o čem film je, kdo ho natočil, ani z jaké země pochází. Díky tomu mě film v první hodině celkem vtáhnul a vlastně i tak trochu děsil, jak surově je natočen. Bohužel druhá polovina mi přišla jak kdyby jí dělal někdo jiný a vůbec mi do filmu nezapadala. A konec mi přišel dost padlý na hlavu a přidal poslední hřebík do rakve. Tohle prostě nebyl film pro mě. (47. MFFKV)

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Podle geniální předlohy natočil Forman fantastický film se skvělým obsazením, kterému samozřejmě vévodí Jack Nicholson, ale soustředit se jen na McMurphyho by byla škoda, protože tolik výborných postav jen tak někde nevidíte. Komu se film líbil doporučuji přečíst knihu, která je psána z jiného pohledu než je natočen film.

plakát

Prometheus (2012) 

Na jednu stranu tak trochu zklamání, protože ten obrovský hype nám nepřinesl událost století, jak Ridley sliboval, na stranu druhou mi Prometheus nabídl dostatek vtahující atmosféry a vizuálních orgií na to, abych byl spokojen. Připadá mi, že kdybych neviděl všechny (důležité) Vetřelce před Prometheem, byl bych spokojenější. Asi proto, že stejně víte jak to dopadne a závěr už není tak strhující, jak asi Scott doufal. A právě konec je největší slabina této jinak velkolepé sfi-fi. Sice je celkem zajímavý, ale celý film je předvídatelný a hlavně nekoresponduje s dosavadním průběhem celého toho komorního sci-fi zážitku a spíše se blíží velkolepým komerčním vesmírným slátaninám. rozporuplných pocitech při opouštění kina, jsem přeci jen potěšen, že se mistr vrátil k látce, která ho proslavila a jen doufám, že s těmito návraty bude i nadále pokračovat a vzkřísí i Ricka Deckarda.

plakát

Iron Sky (2012) 

Čekal jsem příjemnou oddechovku se zajímavou stylizací a nekorektním humorem. Dostal jsem debilitu se sice celkem zajímavým vizuálem, ale naprosto idiotským dějem a humorem, který jsem buď nepochopil nebo tam žádný nebyl. Špatný film po všech stránkách, kde samotná přítomnost nacistů na měsíci je ta nejmenší blbost v celém filmu. Ty dvě hvězdičky jsou teda s hodně odřenýma ušima.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Neuvěřitelná věc! To, že nějaký děj nebo propracovaný příběh zde chybí vůbec nevadí. Není tady ani žádný vývoj postav nebo dějové zvraty. Je tu jen dvacet policistů, jeden gangster, patnáct poschodí a desetitisíce mrtvol. Během nejzběsilejší hodiny mého života zde dokáže jeden člověk holýma rukama zabít asi dvě stě lidí. Což o to, nic nového pod sluncem, ale způsob, jak to hlavní hrdina provádí je neskutečný. Všechny pěstní souboje, bitky a vystoupení Jackie Chana co jsem kdy viděl dohromady ani zdaleka nesahají libovolné akční scéně v The Raid ani po kotníky. Za použití všemožných pomůcek a domácích nástrojů se hrdina vypořádává s neutuchajícími vlnami nepřátel ozbrojenými mačetami. A když dojdou zbraně, tak holé ruce taky dokáží své. Nikdy jsem neviděl podobné akční scény jako zde a pokud hledáte zábavu na večer a nechcete nějaké ubrečené drama, ale pořádný akční nářez, tak je tento film přímo pro vás. Akční pecka pro náročné diváky. Plus zde najdete i vynikající soundtrack.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Trochu divné, trochu úchylné, dost ohrané, ale taky celkem super. Škoda, že nedostal tuto látku nějaký zručnější režisér, scénárista, studio... mohlo to totiž dopadnou fantasticky. Dokážu si představit, že předloha opravdu má na to, aby se stala "novými Star Wars", jak studio původně plánovalo. Nakonec vznikla ujetá pohádka pro děti se zajímavým světem a jeho reáliemi, které bohužel nejsou dotaženy do konce. Škoda...