Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat. Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman). Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 192)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po čas filmu jsem si celou dobu říkal.. O čem to vlastně je? Hardy je opět drsnák, jako Vždy.. Sem tam se objevila brutální scéna.. ALe celkový Dojem z filmu je zcela průměrný.. Je i dosti vyčerpávající přes tu dlouhou stopáž.. Záporáka, nicméně chválím.. Ale co se týče Konverzaček tak letošně u mně vyhrál Killer Joe ! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to moc bavilo. Stylová gangsterka, 3 bráchové co se toho nebojí a stojí proti přesile, správně slizký a brutální záporák, fungující romantická linka (záměrně píšu jednotné číslo, myslím totiž tu Jackem a Berthou, ta druhá byla umělá až hanba) a největší zabiják ztvárněný Oldmanem. Ale postupně se to začlo kazit. Z posledního zmíněného se stal hodný strýček od vedle se slabostí pro mladá a neschopná ucha, zlosyn se změnil na trapnou a absolutně nezvládnutou karikaturu (co sakra měla znamenat ta plačící černoška na pokoji?!), Hardyho Forrest se proměnil na nesmrtelné monstrum, které může ze sebe nechat vylít kolik krve se mu zachce, schytat kulek dle libosti, ze všeho se však vylíže (to, že přežil španělskou chřipku, z něj ještě automaticky nedělá nadčlověka) a vše spěje do vcelku jasně čitelného konce. A závěr by byl za těchto okolností ještě snesitelný, kdyby z něj tvůrci neudělali pohádku pro děti (co takhle jít s tím americkým snem do háje?) a tím ho celý zmršili. Ve výsledku bohužel pouze lepší průměr, snaha zavděčit se mainstreamovému divákovi a dát mu to co očekává, nemusí být v některých případech (jako je třeba tento) k užitku, ale spíš ke škodě. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $37,400,127Tržby Celosvetovo $55,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,945,184 //počet predaných kusov 83,057Tržby za predaj DVD v USA $12,791,676 //počet predaných kusov 778,350║ spočiatku slušný rozbeh, prvá polovica filmu výborná druhá až tak neberie, dobré obsadenie spočiatku zaujímavým Tomom Hardym, ktorý je postupne odstavený na druhú koľaj, škoda, nakoniec preberie štafetu Shia LaBeouf, slizký Guy Pearce, nevyužitý Gary Oldman, dobrá dobová atmosféra, záver troška narýchlo upečený tam sa troška pri prestrelke mohli viac pohrať ale aj tak na režiséra Hillcoata spokojnosť /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Brainless, plotless, gutless. Plochá gangsterka pro začátečníky, která je stejná jako padělaná whisky, sice má všechny potřebné ingredience, ale její chuti chybí jakákoli rafinovanost originálu. Pokud někomu stačí ke štěstí Hardy s jedinou grimasou, na hranici snesitelnosti přehrávající Pearce a do zblbnutí stejný jeliman LaBeouf, prosím. Já čekám od prohibiční gangsterky víc než odkoukané sentimentální macho pózy... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU THINK YOU ARE AL CAPONE?" ---------- Shia LaBeouf mal na starosti emócie. Jess Chastain vizuál. Gary Oldman správneho sekundárneho antagonistu. Tom Hardy herecké výkony a Jason Clarke tú postavu, bez ktorej si občas daný film nevieš ani len predstaviť. Dokopy spojené, dalo za vznik vynikajúcemu Lawless. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Forrest Bondurant měl být o něco štíhlejší, ale jeho představitel Tom Hardy musel pro natáčení filmu Temný rytíř povstal (2012), který byl uveden ve stejném roce, nabrat svalovou hmotu. (R´Hell)
  • Tento film o prohibícii sa paradoxne dostal do kín v Českej Republike práve vtedy, keď aj tam trval niekoľkodňový zákaz predaja alkoholu. (Dôvody však boli prozaické - pančovanie a jedovatý metyl v liehovinách.) (HelenOfTroy)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama