Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční

Recenze (53)

plakát

Hledám přítele pro konec světa (2012) 

První polovina byla sice lepší než zbytek filmu, nicméně to nic nemění na tom, že se jedná o překvapivě dobrý pre-apokalyptický film (i když jsem doufala, že svět nakonec nebude zničen a ti dva budou moci strávit spolu víc času). Nejlepší je se na něho dívat bez nějakých očekávání a pak si ho užijete.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

John McClane se musí postavit svým nejobávanějším nepřátelům a vypořádat se s jejich činy – scénáristovi a režisérovi, kteří mají na svědomí pokračování jedné z nejlepších akčních sérií. Scénář je jedno klišé za druhým a moc mu nepomáhá snaha zobrazit složitý a poničený vztah otec – syn. Postavy jsou ploché a nejvíc to asi odnáší právě postava Johnova syna, ke kterému si ani přes snahy tvůrců jde těžko vytvořit nějaký kladný vztah. Ačkoli je pravda, že tady nebylo moc co hrát. A ani ostatní postavy to nemají o nic lepší. Trochu tu spoušť zachraňují akční scény. Myslím, že série by se bez tohoto dílu obešla a je tedy zcela zbytečný. Doufám, že další díl (pokud vznikne) ty škody aspoň trochu napraví.

plakát

Ničitel Conan (1984) 

Ze začátku to vypadá jako klasické béčko, ale postupem času se to lepší. Přibývá povedenějších scén (zrcadlová síň) a taky se tam objeví nějaký ten vtip. Ovšem ani to nezakryje fakt, že (ne)herecké výkony většiny přítomných jsou na úrovni lehkého podprůměru a to že příběh odpovídá spíš kdejakému televiznímu filmu. Nicméně stále se jedná o stravitelnou jednohubku.

plakát

Noe (2014) 

Od prvních minut jsem přemýšlela o čem ten film je. Jasně, že je o stavění archy a jde tam hodně o vztahy mezi postavami, je to ale natočené velmi prapodivně. Nejde o vyloženě špatný film, má pár světlých okamžiků a skvělé efekty, ale celkový dojem je spíš rozpačitý. A nezlepší ho ani téměř hororová scéna, kdy se chystá vraždění neviňátek (doslova). Co se týče hereckých výkonů ty jsou v rámci možností dostačující, ale není to nic světoborného. Je mi jasné, že natočit film na náboženské téma není jednoduché, ale dalo se to zvládnout i líp.

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Podle zdejšího hodnocení a komentářů mi přišlo, že se chystám dívat na nesmírnou kravinu. O to větší bylo, když jsem si po dodívání řekla, že to nebylo tak špatné. Ono to vlastně je celkem dobré. Je sice pravda, že to jak Bryan Mills navádí svoji dceru k místu, kde je i s bývalkou drží, je pro obyčejné lidi zcela nepochopitelné. A používá k tomu takové metody, že rozum zůstává stát. I přesto jsem měla pocit dobře odvedené práce – ono taky co chcete vymyslet na téma, které již bylo několikrát zfilmované. Kvalit prvního filmu sice nedosahuje, ale i tak se jedná o zdařilý akční film.

plakát

Stejná srdce (2014) (TV film) 

Při představě, že se budu víc než dvě hodiny na film o AIDS, mě lehce jímala hrůza. Je pravda, že se ve filmu střídají lepší momenty s těmi horšími (zvlášť některé výlevy Marka Ruffala byly trošku otravné), ale celkový dojem nestihly zkazit. Ve výsledku jde o zdařilou dokumentaci počátků nemoci a boje proti ní a většina herců je natolik sympatická, že jim prostě budete fandit. HBO zkrátka opět nezklamalo.

plakát

Tisíc dnů s Annou (1969) 

Kdysi jsem viděla konec tohoto filmu a ten mě opravdu zaujal tak, že jsem si ho při nejbližší příležitosti nahrála, ale dlouho trvalo, než jsem na něho podívala – představa, že se budu dívat 145 minut na historický film nebyla moc lákavá. Nicméně po zhlédnutí musím přiznat, že moje obavy byly úplně zbytečné. Dvě hodiny sledujeme výborného Richarda Burtona a Geneviève Bujold a scénář ani na chvilku nenudí. I přesto pro mě nejlepší částí zůstává poslední čtvrthodinka. Zvlášť scéna ve vězení a poprava jsou tak skvěle natočené, že nejenom za ně si film zaslouží plné hodnocení.

plakát

Střevíčky na míru (1990) (TV film) 

Moderní Popelka - i tak by se dalo nazvat tohle veledílo. Obyčejná, jakože ošklivá holka se zamiluje do naprostého idiota, kterého furt bolí hlava a tak za ním lezou hrozně vlezlí lidi, kteří mu furt cpou prášky proti bolení šešulky. Ona dostane střevíce, díky kterým bude jakože krásná..... A dál si to každý domyslí. V podstatě to není zas tak hrozný film. Jenom je to ohrané a tak hrozně nepravděpodobné. I bez těch střevíčků. Mohly to zachránit herci, jenže Rob Lowe hraje pořád stejně. Od začátku do konce. Přitom tam měl projít změnou z nafoukaného návrháře na sympatického chlapíka. To se nekoná. Jennifer Grey jistě není ošklivá, ale do té role moc neseděla. Vždyť se má měnit z ošklivky na krásku. Nicméně hezčí byla jako kudrnatá a brýlatá, než jako ulízaná a zmalovaná. Co tím chci říct je, že tam měli dát někoho, kdo opravdu projde tou proměnou. Ostatní jsou do počtu. Je to kýč, ale je to koukatelné, ničiním se neodlišující od podobných filmů. Navíc mě napadá - to nikdo nevšiml, že tam neustále bliká světlo?

plakát

Poslední výkřik (2012) 

Některé filmy jsou přeceňované a některé jsou podceňované. Poslední výkřik, který má sice nějaké ty nedostatky, ale stejně podle mě patří (logicky) do té druhé skupiny. Herecké výkony sice nejsou nějak superhvězdné, kamera dělá podivné nájezdy na cokoliv a příběh je stokrát omletý, ale není to nic tak příšerného, aby tu tenhle film měl 10%. I když bylo celkem vtipné, že oběti dostaly rány nožem snad 20krát do různých míst, ale stejně se tam ještě plazily a dýchaly. Ale film má i klady: hudbu, která tu dělá docela hodně, atmosféra, která je v podstatě od začátku docela hustá a pak ještě dvě dobré lekačky. A samozřejmě jsou ve filmu i hezké momenty: opilý Miro Šmajda, na zemi rozpláclá Iveta Bartošová a šílenství vraha před zabitím hlavní hrdinky a jelikož se tvůrcům asi těžko rozhodovalo, která postava je hlavní, titulky neobsahovaly klasické Hráli, ale Hráli dle objevení ve filmu. A nakonec nejlepší větičky filmu: Jste blázen! Jste naprostej blázen!

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Futurama patří mezi ty nejohranější seriály na trhu a ani se tomu moc nedivím. Stačilo pár dílů a už se stal jedním z mých nejoblíbenějších seriálů. Má neotřelý a originální děj a hláškující postavičky taky nemají chybu. Zvlášť pak Dr. Zoidberg, který cokoliv vypustí z pusy ( jestli se tak tomu dá říkat ) je perla. Sice nevím proč, ale nejvíc mi v hlavě utkvělo: Zoidbí chce balon. A pak samozřejmě profesor Farnsworth a jeho: Špatné správy ve spolek.. Zato hlavní hrdina Fry mi přijde trochu otravný. Bender je pak asi největším tahounem celého seriálu a tuto funkci splňuje dokonale. Leela jako drsná drsňačka a kapitánka lodi je sympatická, vtipná a.... drsná. A při tom výčtu postav nemůžu ignorovat ani Zappa Brannigana, nesmírného idiota, jehož sukně je zatraceně krátká. Dál pak mezi to nejlepší patří momenty s hlavami slavných lidí. Je třeba říct, že nejlepší hlava je ta Nixonova. Jo a ještě stojí za zmínku Robomafie, jejíž podle mě nejvýraznější postavou je Cvak, který všechno a všechny cvakne. Vyjma postav stojí za povšimnutí i prostředí Nového New Yorku a i planet a planetek, které už nejsou tak neobydlené jak je tomu dnes. Napadá mě otázka jestli to tak bude i ve skutečnosti nebo skončíme jak v Terminátorovi. To teď není ale aktuální a důležité. Suma sumárum Futurama je svým způsobem nadčasový seriál, který má všechno co potřebuje: celkem sympatické hrdiny, dávku vtipu a originality a hlavně jakési to kouzlo, které ho dělá tak skvělým,