Reklama

Reklama

VOD (1)

Vesmírem se řítí obří asteroid, který už za tři týdny zničí život na Zemi. Lidé se snaží dohnat vše, co během dosavadního života zameškali. Pojišťovák Dodge hodlá využít zbývající čas k tomu, aby našel svou středoškolskou lásku. Osud mu však přivede do cesty mladou ženu ze sousedního bytu. Lidstvo se ocitá v bezvýchodné situaci, vesmírem se řítí obří asteroid, který se už za tři týdny střetne se Zemí. Přesné místo dopadu asteroidu vědci z bezpečnostních důvodů tají, jisté však je, že za pár týdnů zbude z naší planety pouze spáleniště. Lidé se chaoticky přesouvají z kontinentu na kontinent, snaží se dohnat to, co během svého dosavadního života nestihli, a dělají věci, které roky odkládali. Pouze pojišťovák Dodge se nikam nežene a dál žije svůj pochmurný život. Je osamělý, po zprávě o blížící se apokalypse ho jeho žena Linda opustila s milencem, jeho matka už nežije, děti nemá a svého otce viděl naposledy před pětadvaceti lety. Přátelé se mu snaží dohodit některou ze svých známých, jemu však připadá zbytečné budovat si tři týdny před koncem světa vztah. Ve vzpomínkách se vrací ke své dávné lásce Olivii. Přestože se po rozchodu s ní oženil s Lindou, Olivia navždy zůstala v jeho srdci. Jednoho večera, dvanáct dní před očekávaným koncem světa, se na Dodgeově terase objeví plačící žena ze sousedního bytu, Penny. Je nešťastná, protože nestihla poslední letadlo a už nikdy se neuvidí se svou rodinou, a navíc se právě rozešla s přítelem. Penny usne na Dodgeově gauči, a když se probudí, doprovodí ji Dodge do jejího bytu. Mezi dveřmi předává Penny Dodgeovi hromádku dopisů, které pošťák během uplynulých let omylem vhodil do její schránky. Penny se stále chystala, že donese Dodgovi jeho poštu, nikdy to ale neudělala. Mezi hromádkou dopisů najde Dodge psaní od Olivie. Píše, že je rozvedená, má malého synka, a že nikdy nepřestane litovat toho, že se s ním rozešla. Vzápětí Dodge zjistí, že se k jejich domu blíží rabující a demolující rozlícený dav. Spěchá do sousedního bytu varovat Penny, v jejím bytě však narazí na jejího bývalého přítele Owena. Musejí rychle zmizet, město se stalo životu nebezpečným místem. Penny má poblíž domu auto a pokud dostane Dodge z města, ten zařídí, aby se ještě před koncem světa setkala se svými rodiči a bratry. Penny nechá Owena napospas rozlícenému davu a ujíždí pryč, na předměstí jí ale dojde benzin. Dodge a Penny pokračují pěšky, cestou Dodge Penny vyčte, že mu zničila život tím, že mu zadržovala dopis do Olivie. Penny se cítí provinile a navrhne Dodgeovi, aby se společně vydali Olivii hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (255)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Konec je naprosto famózní! Ostatně celý příběh je hodně zajímavý a rozhodně nenudí. Pořád se tam děje něco nového, přicházejí noví lidé a okolnosti. Keira předvedla, jak je dokonalá a jaké má herecké nadání, k té nemám co dodat. Musím ovšem uznat, že mě hodně překvapil Steve Carell, který mě nikdy moc nezaujal, ale tady mě opravdu nadchnul. Hudba, která je vybrána výborně zapadá do děje a do všech situací. Jediné, co mě zaráželo byl přístup hlavních účinkujících a některých okolních lidí. I když, nevím, jestli bych se nezachovala stejně; těžko říct, to si člověk musí zažít. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásny film. Nič viac sa asi ani neoplatí napísať. Scafaria spravila krásnu filmovú alternatívu k filmom o konci sveta a aj keď jej úplne nevyšla tá existenciálna road movie v prostriedku, to že vsadila svoje karty na Carrella a Knightley jej umožnilo z filmu vystrieskať neuveriteľné množstvo pozitívnych emócií. Film je vystavaný na detailoch a uletenosti a funguje to dokonale. Aj napriek ťažkej téme a nevyhnutnému koncu film nespadá do ľútosti ani sentimentality. Zostáva stále v pozitívnej rovine a umožňuje dvojici hrdinov spoznávať ďalšie - častokrát bizarné postavičky. ktoré sa vysporiadavajú s koncom sveta po svojom. Film vypovedá o veľkých životných pravdách toho, čo vlastne človek potrebuje aby bol šťastný, cez drobnosti a krásne detaily. Pre mňa jeden z najpríjemnejších zážitkov za posledný čas, ktorému k plnému počtu chýbalo naozaj veľmi málo. A Keira je jednoducho úžasná. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Uf, tak divná apokalyptická komedie, že je to až divné. Nebývale konvenční film, který je znásilněn ve jménu americky moralistního a pozitivního pohledu na svět. Ono je dobré srovnávat - v bodě, kdy se na Evropany na konci světa řítí planetka Melancholia, na Američany v tu samou chvíli padá romantický asteroid. Ale i Američané umějí konec světa ztvárnit mnohem lépe, když stavějí kryt... ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Tak, v první řadě začnu hereckým duem- Nudný a prkenný Carrel, přehrávající Keira která mě svou do očí bijící křečovitostí, párkrát tak znechutila, že jsem uvažovala že si ji odstraním z topky nejoblíbenějších hereček. První třetina filmu byla, dá se říct vcelku zabavná. Zbytek by jsem nazvala sterilní, neinovativní, přeslazenou nudou. Která se i ke svým 101 minutám, neskutečně vleče. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příjemná, lehce vtipná road movie s Keirou Knightley a Stevem Carellem, dvojicí, kterou bych si spolu neuměl představit v nejdivočejších snech. A přesto to mezi nimi fungovalo. Steve byl sice – patrně kvůli roli – trochu nezvykle prkenný, zato Keiře ta trochu trhlá holka moc slušela. Ale stejně jsem to těm dvěma nevěřil, bez újmy na dojmu z filmu. Určitě příjemné pokoukání, kór když je předem zřejmé, že happyend se nekoná a film vás navíc přiměje k zamyšlení, co byste dělali, kdyby měl za pár dní zaniknout život na Zemi. Pár starších dobrých songů taky určitě potěšilo. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 7 | hudba 7 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2012 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)
  • Natáčení začalo v květnu 2011 v Los Angeles (Kalifornie). (Terva)
  • Hoci je film o dopade asteroidu na zem, vo filme nie je ani raz ukázaný, iba prostredníctvom narážky z filmového plagátu.
    (misterz)

Reklama

Reklama