Reklama

Reklama

VOD (1)

Vesmírem se řítí obří asteroid, který už za tři týdny zničí život na Zemi. Lidé se snaží dohnat vše, co během dosavadního života zameškali. Pojišťovák Dodge hodlá využít zbývající čas k tomu, aby našel svou středoškolskou lásku. Osud mu však přivede do cesty mladou ženu ze sousedního bytu. Lidstvo se ocitá v bezvýchodné situaci, vesmírem se řítí obří asteroid, který se už za tři týdny střetne se Zemí. Přesné místo dopadu asteroidu vědci z bezpečnostních důvodů tají, jisté však je, že za pár týdnů zbude z naší planety pouze spáleniště. Lidé se chaoticky přesouvají z kontinentu na kontinent, snaží se dohnat to, co během svého dosavadního života nestihli, a dělají věci, které roky odkládali. Pouze pojišťovák Dodge se nikam nežene a dál žije svůj pochmurný život. Je osamělý, po zprávě o blížící se apokalypse ho jeho žena Linda opustila s milencem, jeho matka už nežije, děti nemá a svého otce viděl naposledy před pětadvaceti lety. Přátelé se mu snaží dohodit některou ze svých známých, jemu však připadá zbytečné budovat si tři týdny před koncem světa vztah. Ve vzpomínkách se vrací ke své dávné lásce Olivii. Přestože se po rozchodu s ní oženil s Lindou, Olivia navždy zůstala v jeho srdci. Jednoho večera, dvanáct dní před očekávaným koncem světa, se na Dodgeově terase objeví plačící žena ze sousedního bytu, Penny. Je nešťastná, protože nestihla poslední letadlo a už nikdy se neuvidí se svou rodinou, a navíc se právě rozešla s přítelem. Penny usne na Dodgeově gauči, a když se probudí, doprovodí ji Dodge do jejího bytu. Mezi dveřmi předává Penny Dodgeovi hromádku dopisů, které pošťák během uplynulých let omylem vhodil do její schránky. Penny se stále chystala, že donese Dodgovi jeho poštu, nikdy to ale neudělala. Mezi hromádkou dopisů najde Dodge psaní od Olivie. Píše, že je rozvedená, má malého synka, a že nikdy nepřestane litovat toho, že se s ním rozešla. Vzápětí Dodge zjistí, že se k jejich domu blíží rabující a demolující rozlícený dav. Spěchá do sousedního bytu varovat Penny, v jejím bytě však narazí na jejího bývalého přítele Owena. Musejí rychle zmizet, město se stalo životu nebezpečným místem. Penny má poblíž domu auto a pokud dostane Dodge z města, ten zařídí, aby se ještě před koncem světa setkala se svými rodiči a bratry. Penny nechá Owena napospas rozlícenému davu a ujíždí pryč, na předměstí jí ale dojde benzin. Dodge a Penny pokračují pěšky, cestou Dodge Penny vyčte, že mu zničila život tím, že mu zadržovala dopis do Olivie. Penny se cítí provinile a navrhne Dodgeovi, aby se společně vydali Olivii hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (255)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asi nejsilnější filmový zážitek desetiletý.Dojemné, skvěle napsané, krásně zahrané.Naprosto 100% filmový zážitek, film není pro osamělé obtloustlé čtyřicátníky, jak si jistý ostravský plejtvák myslí, ale je pro lidi co nemaj v hlavě nasráno, mají srdce, romantickou duši a filmový vkus....plejtvák se nechytá.Krásný film, v tomhle roce nejlepší.Těch odkazů, ty neskutečné hlášky, kdo umí číst mezi řádky chytne se, promakanější scénář jsem dlouho neviděl.Jako bonus sladká, sladká Keira.Inteligentní a dojemný film, který pohladil na duši.100% ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Tak, v první řadě začnu hereckým duem- Nudný a prkenný Carrel, přehrávající Keira která mě svou do očí bijící křečovitostí, párkrát tak znechutila, že jsem uvažovala že si ji odstraním z topky nejoblíbenějších hereček. První třetina filmu byla, dá se říct vcelku zabavná. Zbytek by jsem nazvala sterilní, neinovativní, přeslazenou nudou. Která se i ke svým 101 minutám, neskutečně vleče. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Lidstvo odsouzené k zániku - podobně jako v MELANCHOLII Larse von Triera nám příběh vypráví osud několika jedinců, na kterých ukazuje lidskou odhodlanost a vyrovnanost s přicházející smrtí. Zatímco MELENCHOLIE měla náladu přesně jak název napovídá, tak film Lorence Scafaria přistupuje ke smutnému osudu lidstva skrz jiné lidské city a hodnoty a to lásku a přátelství. Film, i když víceméně naivní je plný momentů k zamyšlení, např., když se Dodge (Steve Carell) rozhodne zabít pavouka, který mu leze v umyvadle. Nakonec však s ohledem na přicházející okolnosti od tohoto úmyslu upustí a nechá pavouka žít...jsou to malé detaily, které ale ukazují naivitu a zbytečnost některých lidských činů na úkor důležitých věcí, kterých si nevážíme a které přehlížíme. Proč by měl člověk usilovat o smrt malého pavoučka, když sám je jeho život na vlásku a on žije až do konce těchto dní, proč by nemohl mít i ten pavouček tu samou možnost....možná proto, že vám tentýž večer způsobí alergii po celém obličeji :-D.....Romanticky pojatý konec naší planety se Scafariovi opravdu povedl. Každý zde nalezne svou lidskost, hodnoty, které nás povyšují a kterých by se měl člověk držet do konce....lásku, přátelství, odvahu a sílu rodinného kruhu. Keira Knightley byla perfektní, až na její některé křečovité grimasy nemám, co bych jí mohl vytknout, její výkon se mi moc líbil a spolu se Steve Carellem tvořili pěkný pár. Na romantickém konci mi pak už vadilo jen to, že byla sice ukázaná láska muže a ženy, kteří se smutně setkali až na konci všeho, ale byl opomenut pejsek, který je celou dobu provázel a který dle mého trefně symbolizoval přátelství a lidskou slabotu a hloupost, když byl ponechán v parku svému osudu. Dle mého měl ležet v posteli po boku svých lidských přátel, aby ona symbolika konečného štěstí, lásky a poznání byla v posledních vteřinách lidstva dotažená do absolutního ukázkového konce lidské dobré povahy. Jako přesný opak vandalů, kteří na konci svých dní rabovali, zabíjeli a loupily pro NIC. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi líto. Tohle Vaše pojistka nepokrývá. Balíček s armagedonem je zvlášť." Že já se nepojistil proti armagedonu. Po zničení světa bych byl boháč a mohl bych ..., tedy moje děti by mohly ... no to je jedno. Já totiž na pojistky stejně nevěřím, takže v případě blížící se apokalypsy bych čekal na jistotu - Bruce Willise, který umí navrtat asteroid, Eddie Murphyho, který dokáže asteroid ukecat nebo Chucka Norrise, který by asteroid kopem z otočky vyslal ke slunci. Jenže kampak se nám ti čerchmanti schovali, že se nešli utkat s asteroidem? Asi neměli čas, takže se musím přiznat, že putování Dodge s Penny pro mne mělo jisté kouzlo a až nastane další konec světa, tak budu dál chodit do práce, protože žádný šutrák nedokáže ohrozit mou pracovní morálku. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že Keira Knightley bude Carellovi zdatně sekundovat, ale ona si tak nějak ukradla celý film pro sebe. Její role ujeté dívky potrpící si na vinylové desky byla daleko výraznější než Carellův tichý a opuštěný Dodge (který je mimochodem typově stejný jako jeho postava v Crazy stupid love). A to jsem se původně celkem obávala, protože mi Keira do tohoto žánru moc nesedí :) Chemie mezi oběma herci fungovala, atmosféra byla originální a na téma konce světa dost příjemná, ale nebýt optimistické Penny, tak bych dala nejspíš jen 3*. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se inspiroval písní "Preaching the End of the World" od amerického zpěváka Chrise Cornella. (R´Hell)
  • Natáčení začalo v květnu 2011 v Los Angeles (Kalifornie). (Terva)
  • Hoci je film o dopade asteroidu na zem, vo filme nie je ani raz ukázaný, iba prostredníctvom narážky z filmového plagátu.
    (misterz)

Reklama

Reklama