Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nečekané fiasko. Měl jsem pocit, že se znovu dívám na Spidermana 3. Roztrhaná americká vlajka, prezident na drátě, hrdinní policisté, opakovaný výstup z díry a jako vrchol socha batmana?! WTF?! Snímek je schematický, děj se dá odhadnout na desítky minut dopředu (až na jednu čestnou výjimku - proto dvě hvězdy), scénárista by se měl podílet na Avatarovi 2. Jediným kladem zůstává, jak je ostatně v posledí době zvykem, Tom Hardy. Posledních dvacet minut filmu jsem se snažil smát co možná nejvíce potichu a vzpomínal na již zmíněného Spidieho a za ním obří americkou vlajku v plné prudkosti a také podobně "zmršené" pokračování Sherlocka. God bless america!

plakát

Otis (2008) 

A pak že do jedné řeky dvakrát nevstoupíš! Věčný smolař Márv znovu exceluje ve filmu, jehož závěrečná půlhodina je naprosto nevídanou záležitostí. Vše sledujete s nevěřícným výrazem, povislou čelistí a lehce pokřiveným úsměvem. Film samotný je bez debat na 5 hvězd, ty by si zasloužil už jen Otisův oblek na ples. Soundtrack překonává vše, poprvé jsem slyšel ve filmu hrát Gut feeling od Devo déle než úvodní pasáž. Jak říkají pardálové z Dostihové horečky - "sázka na vítěze"!

plakát

EZO.TV (2009) (pořad) 

Vlastík Plamínek by měl mít samostatnou show, to je neuvěřitelnej bourák!!! Ššššštěně!

plakát

127 hodin (2010) 

Nudou jsem si málem ukousal nohu...

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Plno nových nápadů, super kombinace žánrů, vynikající soundtrack - prostě jasný pětihvězdičkový film. To by ovšem Scotta musel hrát kdokoli jiný, než Michael Cera.

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Masakr dělající z ostatních zástupců žánru trapný kompars! Season I: Nejhustší je D´Angelo a niggaz venku na gauči a k tomu hrající real old school shit - jako bonus v 10. Mos Def a jeho geniální Ms Fat Booty! Jak říká Rhyme - Real Nigga Quotes! Season II: Skvělý Omar a Bratr z NYC, výborně zmapované prostředí, rozvoj postav z první série (Daniels, Kima, McN). A hlavně - Masta Ace (i když bych od něho raději slyšel Block episode/No regrets/Take walk). Season III: Zpočátku mi dosti citelně chyběl rámec nového specifického prostředí, rozjezd je pomalejší než v předchozích řadách a osudy některých postav jsou snadno odhadnutelné (Calvin, Stringer vs B, spojení Omar a bratr). Děj je však vhodně doplněn a rozšířen o další okruh společensky vlivných figur a poslední tři díly patří k nejlepším ze všech. Moc mě potěšila postava sympaťáka Dennise/Cuttyho, afroameričana s tak vykulenýma očima aby jeden pohledal... No a nejvíc to vyhlásil v posledním díle nigga na policejní stanici, kterej se nemohl dočkat basy, to mě fakt rozesmálo. Season IV: Jednoznačně nejlepší řada a asi to nejlepší z televizní tvorby, co jsem zatím viděl. Třináct dílů nahradí x semestrů pedagogické, sociální, vývojové psychologie, didaktiky, sociální práce a metodologie, prostě smrtící klinický seminář, ve kterém se nakonec všechno podělá. Season V: Nostalgické loučení se všemi protagonisty je zarámováno nejslabší nosnou linií ze všech sérií - i tak je to však silný nadprůměr. Líbila se mi dobře popsaná poslední velmoc, která hýbe světem (prolhaný novinář zvládl svoji roli dokonale, ten to snad ani nehrál...). A opět mě dostalo, jak jsou hlavní hrdinové jen tak, mimochodem, likvidováni (tomu se vyrovná snad jen Psycho a Bible)... A teď hurá na Treme!

plakát

Avatar (2009) 

Hodnoceno po druhé projekci - Zásadní chyby tohoto snímku jsou dle mého názoru čtyři. 1) hlavní hrdina je kretén, se kterým jsem se nemohl identifikovat ani půl vteřiny, o jakýchkoli jiných sympatiích nemůže být ani řeči. 2) Samotný fakt, že postavy mluví - sentimentální žvásty ("to chcete zabít i děti?", "už jsem si vybral - už jsem si vybrala", "zabít moc špatné je, ty hlupák..." atd.). 3) Duo M. Rodriguez (vzbuzuje ve mně agresi nebývalé intenzity) a idiotský velitel (co věta, to nezapomenutelná perla...) by zasloužilo okamžitě zastřelit a již nikdy se nepřibližovat ke kameře. 4) Totální schematičnost a naivita děje, tudíž do půlky filmu neustále víte, co se bude dít za pět minut, v půlce filmu již můžete jít domů, závěr musí odhadnout i naprostý ignorant. Mnohokrát jsem se hanbou propadal do sedačky anebo se smál na místech, kde to tvůrci pravděpodobně nezamýšleli. A ta do nebes vynášená vizuální nádhera? No, nádherné se to může zdát jedincům, kteří se posledních pět let nepřiblížili k jakékoli hře. Já vidím notně vylepšeného Raymana a jemu podobné kusy (tak na ps3/4 :-)), zcela nepokrytě vykradenou FF 10 a 12 (veškeré dopravní prostředky, vybrané scény). Pravé vizuální hody přijdou v polovině příštího roku s Final Fantasy Versus XIII. Scénárista jistě zná (mimo jiné) zpaměti poslední dva díly Nadace a Hyperionské ságy. Film si je v lecčems dosti podobný s District 9 (stejně tak můj komentář...), ale hvězdu navíc dávám za uvedení mariňáka do světa absolutních pacifistů. Kéž by takový byl celý film...

plakát

Samotáři (2000) 

Pěti dosaženo díky Ikarii od Extáze, to je mimořádný a velmi delikátní počin, který - pokud by byl na soundtracku (kterému na české scéně konkurují tak max Tajnosti a Kouř) - by s přehledem zválcoval vše ostatní.

plakát

Situace je vážná, nikoli však zoufalá (1976) 

Jedna z nejlepších francouzských komedií - je to velice psinézní záležitost! Hláška "Madam mohu jít omdlít do kuchyně?" (případně do jiné lokality) v naší rodině zlidověla. A ani příliš nevadí překvapivě dobrý dabing.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Jééé, to mám radost!!! Viděl jsem tenhle film asi před 10 lety v pátek v noci na nově ve stavu lehké intencionální nestability a nevěřícně jsem zíral, nic podobného jsem do té doby i od té doby neviděl (snad s výjimkou Evildead a úvodu Resevil 4 na ps) a marně sháněl název filmu dodnes! Už se těším na souložící zombies a obří zombie mimino, jojojojo!!!