Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (6)

Dům plný strachu

Dům plný strachu (1985)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion.

Zmrtvýchvstání

Zmrtvýchvstání (1991)

Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda, který se celé dny ukrývá ve své laboratoři. John začne Charlese sledovat a zjišťuje, že do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev a navíc nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí. Charlesův prapředek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a on sám se teď pokouší o totéž. Jeho zavřením do blázince však příběh rozhodně nekončí.

Oživlá panenka

Oživlá panenka (1991)

Nový zaměstnanec obchodního domu se zamiluje do krásné umělé manekýnky a poté co sundá náhrdelník z jejího krku, figurína ožije. Pak musí mladík zachránit svou lásku před starodávnou kletbou.

Vězeň na zabití

Vězeň na zabití (1995)

Frank je automechanik, vede vlastní servis a žije s krásnou snoubenkou. Jednou však opilý řidič snoubenku zajede a Frank v návalu zuřivosti a žalu vraha nechtíc zabije a jde do vězení. Ve vězení se stane svědkem brutální vraždy spáchané dozorci, za což mu hrozí smrt. Podaří se mu z vězení uprchnout a stává se lovnou zvěří na útěku, zároveň se snaží celou záležitost objasnit.

Zrada a pomsta

Zrada a pomsta (1986)

Dobrodružná historka o potomkovi zrazeného tchajpchingského generála, který se po devíti letech postaví do čela vzpoury a osobně si vyřídí účty s někdejším zrádcem. Pomsta se stane komplikovanou, neboť z bezectného Paj Wen-pinga se stane všemocný vladař, opírající se o dobře zorganizovaný policejní aparát a obklopený dokonale vycvičenými strážci. Statečný Ju –lung však léty usilovného tréninku získá něco, co čchingští ďáblové postrádají: pocit morální převahy, který v rozhodujících chvílích znásobí jeho fyzickou zdatnost a houževnatost. Řetěz nejrůznějších soubojů v rozmanitých prostředích a s rozličnými rekvizitami. Nechybí ani milostný motiv s kurážnou dívkou, která ovládá kung-fu stejně bravurně jako hlavní hrdina. První ukázka kung-fu filmu v českých kinech.

Mstitel s píšťalou

Mstitel s píšťalou (1986)

Čhun Som je milenkou ministra Chona a matkou jeho syna Hong Kil Tonga. Tuto někdejší služku Chonova zákonná manželka ponižuje a ráda by se půvabné dívky zbavila. Když ministr dostává příkaz, aby odjel do provincie Fenjan likvidovat bandu zločinců, Čhun Som je věrně připravena následovat ho i se synkem. Po cestě jí přepadnou bandité, objednaní Chonovou žárlivou ženou. V nerovném boji oba zachraňuje stařec jménem Mu On. Chlapec, kterého nadchlo starcovo bojové umění, prosí, aby se mohl stát jeho žákem. Dostane od dědy píšťalku (aby člověk zvládl umění osobního boje, musí být citlivý na sebetišší zvuky) a začíná namáhavé desetileté cvičení. Poté začíná samotný příběh Mstitele s píšťalou, který bohatým bral a chudým dával.

Reklama