Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (19)

plakát

Irská odplata (2009) 

Začíná to slibně, povedlo se několik hodně dobrých fórů a nápadů ale dohromady to lehce kolísá. A k závěru postupně ztrácí dech i styl.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Jednička mě přes očekávání další superhrdinské splácaniny příjemně překvapila. Ona to sice byla superhrdinská splácanina, ale měla styl a skvěle obsazeného Downeyho. Proto jsem na dvojku šel s naopak velkým očekáváním. Ale všechen styl byl pryč, bylo to nelogické, chaotické, překombinované… Takže bohužel.

plakát

The Mystery of the Leaping Fish (1916) 

Naprosto bezkonkurenční Fairbanks jako komik. Skvělá výprava, kostýmy, efekty a hlavně scénář a herecké výkony. Nebylo nakonec Douglase pro jeho zloděje z Bagdádu, Dartaňany a Zorra škoda? :)

plakát

Chaplinovy trampoty (1918) 

Slátanina z materiálu z Chaplinova filmu Police, který studio Esseny vystříhala a za dva roky se jim evidentně zželelo, ho vyhazovat.

plakát

Pravdivá romance (1993) 

I když zábavné, chyběly mi tu Tarantinovy absurdní dialogy a taky celkový feeling jeho filmů. Zabředávání do kýčovitosti mě taky příliš nenadchlo.

plakát

Roming (2007) 

Prijmne prekvapeni, jenom priste mene polivky...

plakát

Černej Dynamit (2009) 

Precizně provedená pocta (a zároveň parodie) blaxploitation filmům. Natočeno s obvyklými prvky a nedostatky kinematografie 70. let s báječnými záběry vykradenými z jiných filmů. Autentické jsou taky kostýmy a rekvizity, navíc vše doprovází skvělá hudba. Možná trochu rušily animované části a titulky. Každopádně v tomhle filmu od „černejch bradrs a sistrs“ najdete úplně všechno od Nixona, přes Vietnam a Kung-Fu, po úderné hlášky od samotného Dynamita.

plakát

Charlie zlodějem (1916) 

Tento Chaplinův film byl radikálně sestřihán (o celou třetinu) společností Essanay a v této podobě uveden do kin. Vystřižené části a i některé stávající se později objevily ve filmu Triple Trouble, do kin uvedeného dva roky po tom, co Chaplin tuto společnost opustil. Doporučuji shlédnout rekonstruovanou verzi, která je součástí dokumentu o tomto filmu „The Chaplin Puzzle“. V ní se například dozvíte, proč Edna Purviance tak pohotově přijala Charlieho jako zloděje ve svém vlastním domě a nakonec ho zbavila viny, což jinak působí nelogicky.

plakát

Chaplin se žení (1915) 

Skvělý film, který jako by podtrhoval Chaplinovu dosavadní tvorbu a vybral z ní to nejlepší.