Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (9)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Drama o obyčejném malém středostavovském člověku, který se pod tíhou smrtelné diagnózy rozhodl zabezpečit svou rodinu ilegálním způsobem. Tlačí tu svou hroudu před sebou, ale ona je postupně větší a větší, až mu přeroste přes hlavu, takže to celé martyrium nemůže skončit jinak, než jak končí. Je to velmi civilně a reálně zahrané i natočené. Vyniká kontrast mezi člověkem, který miluje svou rodinu, je slušný až zakřiknutý, vede spíš nudný život a obecnou touhou člověka se nějak v životě realizovat a něco zažít, byť zde skrz nelegální činnost. Osobně jsem panu Whiteovi fandil, ale s odstupem času vám dojde, že život a útrapy tohoto "hrdiny" byly na úrovni tragikomedie až frašky. Závěr je pak pochopitelně naprosto zdrcující. V určitý moment se prostě zlomila hranice mezi třeba i morálně odůvodnitelným chováním a egoistickou zhůvěřilostí.

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Minimálně první dvě série jsou 100% záležitost. Pak se to postupně zamotává a i casting některých postav by mohl být lepší. Nicméně duo Frank/Clair je famózní! Všechny ostatní seriály (a bohužel i většina filmů) jsou jen takový srandy pro puberťáky slintající třeba nad dětskou Daenerys. Tohle je hra o trůny!

Mladý papež

Mladý papež (2016)

První dvě epizody daly vzpomenout na Franka Underwooda, což je samozřejmě jen dobře. Ovšem postupem času se to přece jen kloní více k tomu duchovnu. Ovšem tahle celá rebelie mladého papeže s cigárkem v koutku je velmi umně vystylovaná.

Monstrum

Monstrum (2022)

Tak tohle byla jízda! Ehm, teda jízda asi není to pravé slovo. Jinak. Tohle byl teda úlet! Ultra úlet. Nicméně hlavní figura byla zahraná naprosto famózně! Tohle se vyrovnává Spaceymu politickému alter egu Frankovi Underwoodovi nebo postavě Jokera v podání H. Ledgera. Oskarový výkon. Ovšem i mimo tenhle ryze filmový atribut je všechno ostatní spojené s panem Jeffem nepochopitelné. Ve všech směrech!

Ve při

Ve při (2023)

Yes. Tohle bylo velmi dobré! Přemýšlím, co bych tomu vytknul... No, asi nic, všechno zapadá, jak má. Ovšem ty vypointovaný závěry každé epizody jsou teda něco luxusního. Závěrečná scéna z nemocnice za hudby mých oblíbených The Smashing Pumpkins byla už jen třešničkou na dortu - musel jsem si ji pustit hned několikrát. Malinko mi připoměnala konec Klubu rváčů a tam je teda super extra závěr par excellence, jak asi všichni ví. :-) Sympatické obsazení, krkolomné eskapády udržující tempo v každé části seriálu, ale zároveň absentující dnes skoro všude nacpané mysteriózno mi u tohohle desetidílného seriálu udělolo celkově velkou radost. Díky!

Sedmilhářky

Sedmilhářky (2017)

Jó, je to asi séroš pro ženský, ale možná ne tak úplně. O co jde mně celkově, je ten styl a zasazení příběhu do střední třídy, což tomu celýmu marastu dává docela dobrej šmrc, kterej táhne chtě nechtě pí Witherspoon - i v tom českým dabingu je skvělá!

Euforie

Euforie (2019)

Luxusní záležitost, i když ke konci to celé krapet zvážní. Nicméně styl a způsob, jakým je příběh podán, je prostě výbornej!