Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 1
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (208)

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Křehká zvířata v třpytkách, která si hlavně užívají a sem tam kvůli tomu i trpí. Euphoria místy až brutálně zachycuje to, jaké to je vyrůstat v dnešní (digitální) době, kde jsou nahá selfiečka tou nejsilnější měnou a každý může mít všechno, co si zamane třeba hned ve 3 hodiny ráno. Ale ani jedno z toho nepřináší žádnou úlevu. Místy účinější, než jakákoliv hodina občanské výchovy. Celkově však revoluční minimálně co se make-upu a sebevyjádření týče. Jo a přestaňme sexuálně aktivní lidi nazývat děvkami nebo krávami, tvůrci tímhle mířili na úplně jiný místa. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama na lgbt, ale to by ani tak nevadilo. Ale čo predviedli tvorcovia v druhej serií s tým kostolom som nepochopil ani ja. Také nemastné neslané pre teenegerov dnešnej doby ako vyšité. Samé drogy a sex. Samozrejme tu ľudia budú hádzať päťky. Mňa zaujal akurát tak výber skladieb. A kvalitný dabing ktorý bol v prvej serií. Zendaya nič moc teda. 3* ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Euforie začala pro mne v celku netradičně. Postupně se ukázalo a vykrystalizovalo, co v sobě seriál skrývá. Dokáže si totiž pohrát s detaily zpracování, které by jen tak nikdo nevyužil a jen tak by nikoho nenapadly. Mluví se o tom jako o novém Skins, ale já si tedy nepamatuji, že by britská verze byla tak propracovaná a osobitá. O každé osobě máte na začátku medailon a dozvíte se mnohem více z nitra samotných postav, které se z vedlejších v celku snadno stanou hlavními, když je to potřeba. Seriál umí docela i zaskočit tím, co se kolem naší mládeže dokáže dít i s největšími prvky psychopatie. A závislosti samozřejmě. Hodně závislosti. Plus k tomu musím připočíst skvělý soundtrack, který dokázal být zároveň moderní a přesto zcela adekvátní a i pro mne plně vyhovující. Ono je to vlastně další teenage drama. Jenže! Za žádnou cenu to není jako Riverdale nebo nedej bože Elite. Proč? Není to to tolik irelevantní a nechtějí vám vypadnout oči z důlku, jen protože někdo řeší něco totálně stupidního. Máme zde problémy, které jednoznačně byly zpracovány dost originálně a to jak už ve scénáři a nebo v rámci kamery a střihu. Finální scéna sama o sobě epická jak nikdy. Zatím si to asi neuvědomuji jako u mnoha dalších věcí podobných, ale myslím, že tohle je jeden z těch materiálů, kde se na druhou sérii budu ještě dost těšit. <b>2. série</b> I když druhá série oslovuje trochu méně, než ta předchozí, stejně zde máme další kvalitnější materiál toho, co může v současné seriálové produkci vzniknout. Příběhy pubertálních postav dokáží být kupodivu poutavé a zajímavé. Poté to mnohdy pokulhává právě na troše té pubescentní demence, ale i tak se dá oko přimhouřit. Teď si zase počkat pět let na další sérii. Jen stále se ve vzduchu nese ten strašák toho, jestli děcka jsou tak blbá a myslí si, že toto je život. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi ještě celkem líbila, ale druhá už mě veskrze permanentně nebavila, místy až iritovala. Jednak mi tam silně vadila ta Zendaya, u které fakt nechápu zdroje její popularity, a jednak mi samotné téma seriálu přijde nesnesitelně fádní, jakkoli invenčně formálně je zpracováno. Soundtrack se mi ale líbí moc a stojí za samostatný poslech. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně vyšponovaná deprese, kde sex je depresivní záležitost a láska pošetilost. Pro úzkostné odpůrce společenského pokroku v emancipaci menšin bude tento seriál solidní středověkou torturou. Místy mě hodně nepříjemně udivil špatný překlad v oficiálních HBO titulkách, to ten překlad nikdo nekontroluje? ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Názov epizódy je narážka na pieseň "03 Bonnie and Clyde" od dua Jay-Z a Beyoncé. (dwdb)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama